Näytä yksittäinen viesti
  #55  
Vanha 01.07.2020, 12:22
toyopet:n Avatar
toyopet toyopet ei ole kirjautuneena
Konkari
 
Rekisteröitynyt: 10.03.14
Sijainti: Äijälä, Keski-Suomi
Viestit: 534
Perusasetus

Täytyy tulla vähän sotkemaan ketjua. Tarkoitus on ollut jo pitkään, kun muilta hommilta joskus ehkä joutaa, tehdä traktorin perään peräkärry. Hyvin harvoin tarvitsee mutta nykyinen on kapea, lyhyt ja korkea, ilman kippiäkin. Se mitä suunnittelin, olisi leveämpi ja matalampi 2-akselinen/telintapainen.
jatkuu...
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja jmk Näytä viesti
Joo navat olis tarkoitus käyttää ainakin, kun ei nuo bilteman navat ihan käy (6x140 jako) onkos hj.ssa sit ollut eri vaihtoehtoja akseli rakenteeseen kun mulla ollut vm. 82, 86 sekä 88 ja kaikissa samanlaiset kuin lukolliset akselit. Ilmeisesti siis voi käyttää kärrissä? Eikä tuolla kärrillä silleen haittaa omapaino, kun terveisiä sillä tullaan kuskaamaan. Kärrin runko olis vanha joskus 70- luvulla rekisteröity akselina oli Minin akseli+ lehtijouset näustä on aika jättänyt jo niin vähän mittailin hj.n akselia jousineen alle, olis pari 35" rengasta aluvanteilla...
...jatkuu
No itseasiassa tuossa bilteman navassa olisi jako likellä näitä yleisiä autonvanteita eli 139.7mm, mikä on aivan riittävällä toleranssilla 140mm:iin eli jotkut edulliset jackwheelerit kävisi aivan hyvin ja niille leveät renkaat, niin pintapaineet pysyy kohtuullisena.
Tästähän voinee päätellä, ettei mikään 10t viljakärry ole ajatuksissa.

Minkähänlainen keinuteliakseli ratkaisu olisi toimiva, pitääkö olla symmetrinen keskikeinunnan suhteen vai jompikumpi puolisko pidempi? Keskinivelen kiinnitys voisi jopa pyörännapojen alapuolella, että lavan saisi alas.
Tämmöinen traktorikärryhän on jouseton ja jarruton. Ja ilman kippiä tämäkin suunnitelma.
Vastaa lainaten