Viestiketju: Kottiin lämmitystä
Näytä yksittäinen viesti
  #3  
Vanha 12.10.2019, 18:45
tekniikkamies tekniikkamies ei ole kirjautuneena
Arvostettu jäsen
 
Rekisteröitynyt: 23.11.11
Sijainti: Päijät-Häme
Viestit: 2.949
Perusasetus

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja kami Näytä viesti
No nih.. alkaa olla jo kohta rikollista tuo öljylämmitys. Vesi ilmalämpöpumppua miettiny kun on vesikeskuslämmitys pattereilla ja haaveissa joskus lattialämmitykseen muutella. Onko kokemuksia toimiiko nuo ja onko oikeesti energiatehokas tai edullisempi käyttökustannuksiltaan.. myyjät ku puhuu mitä puhuu.. muttaku hinnat on mielenkiintosia ja kestääkö nuo 10v pitempään.. talo -68 tehty ja 100neliötä ja varastot 40.. välttävä tiiviydeltään.. jos jättas kattilan paluukierron puolelle tai laittas keraimen uunin lakeen? Käyttövettä ja suihkun lattialämmitys niin pakko olla päällä kesäisinkin? Käyttövesi lämmitys voi jääda kattilankin varaan mutta paljokohan tuo syö öljyä? Nyt on menny 2000l reilut löpöä vuosi ja lämmityskäyrät ei ihan kohillaan... onko kellään risuja tai ruusuja ko systeemeistä?? Uskallanko hommata?
Täällä on tullut lämmiteltyä kahdella ilma-ilma Mitsubishi LN35:sella ja varaajan kytkin keväällä toimimaan sähkö aurinkopaneelein. Nyt näyttää lokakuu olevan se, jolloin joutuu laittamaan varaajaan verkkovirtaa. Ehkä helmikuussa voi siirtyä taas aurinkoon. Hienot vehkeet ei ole pakollisia vaan piuhat mahdollista tökätä vastukseen.

Suunnitelmissa joskus ruveta ammentamaan aurinkosähköä lämpöpumpuille ja toki se on mahdollista ilma vesipumpullekin.

Uskaltamista kannattaa arvioida pidemmällä aikajänteellä ja jos pari tonnia on muuten heitettävä öljyyn, kyllä tuolla rahalla muutakin kehittelee.
Vastaa lainaten