Näytä yksittäinen viesti
  #1876  
Vanha 03.10.2019, 23:15
BJ-40/76 BJ-40/76 ei ole kirjautuneena
Legenda
 
Rekisteröitynyt: 11.05.09
Sijainti: Oulu
Viestit: 5.053
Perusasetus

Portaattomasti Säädettävä lämmitysilman otto, ja ilman kierrätys


Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja tapsa4x4 Näytä viesti
Mul on gr:ssä 2d Planari ja pakkasilla teho loppuu kesken kun ottaa korvaus ilman ulkoa palo sekä puhallus ilmaan, kaverilla sama vehje mut hdj siten että vain pakokaasu menee ulos muut ottaa sisältä ni riittää hitosti paremmin pakkasella. Muutan omaani kans niin että puhallus ilman ottaa sisältä.
Yleisellä tasolla lämmön ja kosteuden jakaantumisesta yms.

Tuohon imupuolelle esim. ilmastointiputken T-haara, siis imee tuosta T-kirjaimen tolpasta ilman lämmittimeen, ja tuo T-kirjaimen läpi menevän putken toinen pää ulos, ja toinen sisään: sitten esim. M12 kierretangolle mutterit keskelle putkea, ja läpät päihin: siis saa pyöritettyä molempia läppiä; siis venttiilin laippoja sisältä, ja siten valitaan että kummasta ottaa ilman. hirsimökissä toimii planarin imuilmassa pelkkä harjateräs- tanko/tangot

Tuo ylipaineistaminen on todella suuri ongelma, kannattaa ehdottomasti tehdä siten, että lämmitettävä ilma otetaan sisältä,(katon rajasta, puhalletaan lattianrajaan) samoin paloilma; kosteus ei kastele seiniä/yläpohjaa.

Ja sitten esim. kylppärin tuuletin työntämään ilmaa ulos, esim. termostaatin ja käsikäytön ohjaamana (jos lämmitin sammuu/käy heikkotehoiseksi pakkasella, halli jäähtyy, jolloin termostaatti pysäyttää poistopuhaltimen...)

Jos haluaa lattian pysyvän lämpöisempänä, niin kanavapuhallin ilmastointikoneen suodattimella varustettuna seinän viereen, siten että nostaa kylmää ilmaa lattian rajasta katon rajaan.
(tai päinvastoin, siis lämmintä ilmaa imetään katonrajasta, ja puhalletaan lattianrajaan)

n. 40m2 peltitakalla lämmitettävässä hirsimökissä pöytämallin tuuletin (mitä käytetään kesällä "viilentämään") metrisellä tötteröllä nosti 30 asteen pakkasella puulattian lämpöä nollasta n. 10 asteeseen (lumi ei 24 tunnin lämmityksellä tahtonut sulaa lattialla, 1,8 metrin korkeudessa meinäsi pää hikoilla, 6-8 tunnin puhalluksen jälkeen lattia oli niin lämmin, että sukat jalassa ei mitään ongelmia... ja katonrajassa lämpötila putosi varmaan 45 asteesta 30 asteeseen.

Mitatkaapa paljonko lattialla on lämmintä pakkasessa, ja paljonko katonrajassa.... Jos patteri on seinällä, ja vähänkään korkeammalla kuin n.10-15 cm lattiasta, niin lämpötila ero voi olla todella suuri, ja lämmin ilma katon rajassa lisää yläpohjan lämpövuotoa todella paljon.
Vastaa lainaten