Näytä yksittäinen viesti
  #101  
Vanha 31.03.2019, 10:07
Hessu888:n Avatar
Hessu888 Hessu888 ei ole kirjautuneena
Arvostettu jäsen
 
Rekisteröitynyt: 14.10.07
Sijainti: Finland
Viestit: 2.903
Perusasetus

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja petroman Näytä viesti
Tälläkin palstalla kun on eu-uskovaisia, niin voisiko joku valaista vähän asioita: Onko meillä palkat ynnämuut niin paljon paremmin, kuin esim. läntisessä naapurissa? Tai Saksa ja muutamat muut "hyvinvoivat" eu-maat? Jopa niin hyvät, että lähes kaikki maksaa meillä vitusti enemmän? En esitä esimerkkiä, mutta moni varmaan on päätynyt kotimaan hintatasoa vertailtuaan, tilaamaan sen artikkelin vaikkapa deutslandiasta. Tai svärjestä.
No, yksi esimerkki: husokin ajettava ruohonleikkuri. Tingattuna hinta pohjois-ddr:ssä 3950€. Ruotsista tilattuna koti-ovelle sama värkki 3150€ ja hinnat tosiaan suomessa tinkimisen jälkeen. Listahinta 4600€. Ruotsin sama laite hinta liikkeen sivulla.

Mikä meillä on niin hyvin tai huonosti, että näihin juttuihin törmää lähes joka päivä?
Nyt EUskovaiset totuuksia rautalangasta vääntämään minunlaiselle tyhmälle!!
Sitä kutsutaan markkinataloudeksi, että myyjä voi itse määritellä tuotteen hinnan ja ostaja saa ostaa tuotteen sieltä mistä haluaa. Jos hinnoissa on paljon eroa eri myyjien välillä ja ostajat ovat valveutuneita, niin lopulta käytännössä kaikki ostavat siltä joka halvimmalla myy ja se joka myy kalleimmalla, lopettaa bisneksensä kun kauppa ei käy. Niin kuin Heguli kirjoitti, suomalaiset myyjät eivät myy pienellä katteella ja isolla volyymillä, vaan pienellä volyymillä ja isolla katteella. Suomi on pieni markkina eikä moni osaa tai oikeastaan edes halua myydä esim. verkon kautta ulkomaille.

Kannattaa kysellä hintoja Eestistäkin. Siellä on edelleen tietyt laitteet, raksamateriaalit jne. paljon halvempia kuin Suomessa.

Viimeksi muokannut Hessu888 : 31.03.2019 10:18
Vastaa lainaten