Viestiketju: Turvapaikan hakijat
Näytä yksittäinen viesti
  #1348  
Vanha 14.02.2019, 14:45
tekniikkamies tekniikkamies ei ole kirjautuneena
Arvostettu jäsen
 
Rekisteröitynyt: 23.11.11
Sijainti: Päijät-Häme
Viestit: 2.949
Perusasetus

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja wikke Näytä viesti
Ovatko he olleet turvapaikanhakijoita? Huomaa ketjun otsikko.
Täällä Suomessa on jonkin verta pyrkimystä myös ylläpitää muuttoliikettä. Jos on näin, että turvapaikkasysteemi ei toimi ja turvaa haluavien sijasta tulee muita, asialle kuuluisi tehdä jotain.

Asian ratkaisemisen tiellä voisi jonkinlainen tieto, kuinka moni sai turvan turvapaikkasysteemin avulla olla paikallaan ja jos turvan saa paremmin muulla tapaa, niin hyödyntää mahdollisimman toimivia keinoja.

Tuli mieleen päivän älyllinen pähkinä:
Jos Suomeen muuttaa turvapaikanhakija, joka saa lapsen ja lapsi on asunut vain ja ainoastaan Suomessa, onko Suomessa syntynyt tervetullut maahanmuuttajana jos haluaa muuttaa toiseen maahan kuten suomalaisetkin joskus toimii, vai periytyykö ulkopuolisuus siitäkin huolimatta, että on pelkästään asunut Suomessa?

Tunnetaan monia suomalaisia, joista on kiva ollut lähteä ulkomaille, jotkut löytänyt töitä ja puolisonkin. Jos vain Suomessa asuneen isä ja äiti oli turvapaikanhakijoita, onko ovet maailmalle yhtä auki kuin muiden suomalaisten kohdalla?

Vielä lähemmin tämä voi tulla vastaan koulussa, onko lapsi tervetullut muiden suomalaisten joukkoon.

Näkisin, että tämä voi olla yksi mahdollinen epäkohta ja turhautumisen lähde jatkossa.

Hesari ei ole tunnettu minään rasistisena julkaisuna. Aika usein on ruvennut nousemaan erilaisia ongelmia esiin niin, että ongelman aiheuttajalla on hivenen keskivertoa enempi pigmenttiä:

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000006001288.html

Viimeksi muokannut tekniikkamies : 14.02.2019 16:09