Viestiketju: Hiaceen napalukot ?
Näytä yksittäinen viesti
  #17  
Vanha 03.02.2017, 21:41
BJ-40/76 BJ-40/76 ei ole kirjautuneena
Legenda
 
Rekisteröitynyt: 11.05.09
Sijainti: Oulu
Viestit: 5.053
Perusasetus

Nuo värinät johtuu yleensä kuluneista/kuivista kardaanin ristikoista.
toki jos laakerit pinjoniakselilla taikka jakiksessa on väljät, niin sieltäkin voi johtua.
Ja nuo pronssiholkit, JOS OVAT (onko?) vastaavat kuin jäykkäakseliset cruiserit/-hilux, on kulutustavaraa: ne kestää vain muutaman sata tkm. Toki jos on voitelu on unohtunut/uitettu paljon suossa tms, niin voi mennä aikaisemminkin. (Rimpulakeulassa lujemmilla, kun aina kulmaa enemmän, siis jos ajetaan jäykällä nelivedolla... ja lika pääsee suoraan holkkiin...)
Ja jos tykkät remontinteosta, niin älä osta alkuperäisiä vetarin pronssiheloja.
Minulle on nuo huonot tarvikeholkit tulleet tutuiksi, yhdestä hodarista meni uusi (tarvike-)murros ja vetoakseli paskaksi....
Minä en enää laita k.o tarvikeholkkia... en omaan enkä kenenkään muunkaan autoon. (profiilissa kuvia hdj-80 pronssiheloista)

Tuo kardaani kannattaa käyttää irti, ja kokeilla irrallaan, että eihän ristikoissa todellakaan tunnu pykäliä tai jumittamista laipasta kierrettynä ja kallistettuna.
(kun ristikko jumii/hakkaantuu; se alkaa lämmetä, ja silloin rasvat lähtee liikenteeseen, ja voivat voidella paskan ristikkokupin, mutta vahinko on jo tapahtunut)
Jos toyotan ristikot tuntuu väljiltä paikallaan heiluttelemalla, niin ne on olleet rikki jo pitkään.
Ja jos kardaanin liuku on väljä, niin se saa kardaanin epätasapainoon ilman kuormitusta, ja se täristää todella pahasti.

Jäykällä etuakselilla, kuten bj-hj-hdj jne, tuo ravistaminen VOI johtua jakolaatikon akselin ja perän pinjoniakselin kulma erosta, mutta sitä ei risukeula hiacessa voi olla, jos joku ei ole todella pahasti rikki...
Allekirjoittaneella SOA -BJ-40 takakardaani on perän päästä suora, siis ristikko ei ei tiiku ollenkaan.... jakiksen päässä on paljon kulmaa, oliskohan suuruusluokkaa 15-25 astetta, ja vapaalla rullatessa tuntuu joskus pieni vibra, kun oikein keskittyy....
Vastaa lainaten