Näytä yksittäinen viesti
  #56  
Vanha 28.09.2016, 14:08
Timo_L:n Avatar
Timo_L Timo_L ei ole kirjautuneena
Legenda
 
Rekisteröitynyt: 26.08.06
Sijainti: Paloheinä, Helsinki
Viestit: 7.395
Perusasetus

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja fordson Näytä viesti
Niin tai jättää ne ulos sateseen ja kahtoo vuoden päästä missä kunnossa ovat. Kyllä se vaan lämmin talli on tähän mennessä ollut paras paikka autolle. Tietysti voihan sen auton jättää uloskin ei sitä pakko oo pitää lämpimässä tallissa niin ei saranat kulu.
Jos auto ehtii kuivua yön aikana, niin talliin vaan. Jos ei ehdi, niin sitten vähän niin ja näin.
Joka tapauksessa oleellisinta auton ruosteettomana pysymiseen on se, että siitä pesee talvella suolapaskat pois tarpeeksi usein, ja että auto ei ole koko ajan märkä/ kostea. Eli etelän nollan tietämillä suolapaskakylvyissä ollessa riittävän hyvin tuuletettu lämmin talli on talvella parempi kuin ulkosäilytys, jos auto viettää siellä vaikka 10-12h putkeen.


Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja Jyty Näytä viesti
Tärkeää on tuuletus ja koska siellä ulkona pakkasessa on suhteellinen kosteus niin korkea, niin sinne kyllä mahtuu sitä auton kiuvumisesta tulevaa vesihöyryä tosi paljon ja helposti. Tämän voi todeta poistoventtilistä tulevaa ilmaa tarkastelemalla tai ihan vaan ovea raottamalla. Tosin kuivuu ulkona auto ja vaikka pyykkikin pakkasella, muttaa kestääääää.....
Niin, siis esim. -20°C pakkasessa ilman suhteellisen kosteuden ollessa 100%, on ilmassa vettä n.3 grammaa kilossa.
Ilman lämpötilan ollessa +20°C suhteellisen kosteuden ollessa 100%, kilossa ilmaa on n.15g vettä. Vähän yli +30°C niin onkin jo melkein 30g vettä kilossa.

Lyhyesti: pakkasilma on kuivaa, vaikka suhteellinen kosteus olisi sata. Suhteellinen kosteushan kertoo, paljonko vettä "mahtuu" tietynlämpöiseen ilmaan.
__________________
Jeep Grand Cherokee 5.9 Limited LX, käyttöauto sopivasti maastoon varusteltuna.

Jeep Cherokee 4.0 - Ikuisuusprojekti Moggiakseleilla, 42" renkailla ja kaikensortin enemmän ja vähemmän oleellisilla ominaisuuksilla.

Jeep Cherokee 4.0 - Menehtyi kunniakkaasti Stadin Cruiseissa 5/2008.
Vastaa lainaten