Viestiketju: nissan king cap topic
Näytä yksittäinen viesti
  #2588  
Vanha 10.08.2016, 19:29
Mr_Peace Mr_Peace ei ole kirjautuneena
Aktiivijäsen+
 
Rekisteröitynyt: 05.03.08
Sijainti: Nastola
Viestit: 235
Perusasetus

Tulipas vihdoin vaihdettua mittaristoon uudet lamput ja samalla korjattua tuo jo hetken mykkänäkin ollut kierroslukumittari.
Alkuun oireili elämällä välillä omaa elämää ja loppua kohden alkoi olla jo kaikki tai ei mitään mentaliteetilla, eli mittaristosta kuului vaan napsahtelua kun viisari hakkasi nollan ja maksimin välillä, kunnes lopulta väsyi ja muuttui täysin elottomaksi.

Mittariston purkaminenhan oli tossa -97 D21 korisessa TD25 koneella olevassa mallissa suht helppo:
1. Rattiputken ympäriltä muovit pois (4 ruuvia, kuuluis olla vissiin 6?)
2. Kojelaudan/mittariston alla oleva muovista alhaalta kummaltakin sivulta ruuvit irti (1 ruuvi /puoli) ja pienellä nykäisyllä klipseistä irti.
3. Mittarin edessä oleva kaulus irti (4 ruuvia)
4. Mittarin ruuvit auki (4 ruuvia) ja mittarin veto hieman ulos samalla kääntäen mittaritaulun osoittamaan alas.
5. Tämän jälkeen pääsikin jo vaihtamaan pelkät palaneet lamput tai irrottamaan liittimet, joita oli 4kpl ja joista jokainen oli eri kokoisella liittimellä jotka on helppo irrottaa (liittimen keskellä "napit" jotka painetaan sisään).
6. Musta klipseillä oleva kehys irti mittarison valkoisesta pohjasta ("lasia" ei tarvitse irrottaa)

Kiekkamittari oli kiinni valkoisessa pohjassa piirilevymuovin puolelta kolmella ruuvilla, joiden irrotuksen jälkeen se lähtee irti mittaritaustoineen. Viisarin irrotin varovasti haarukalla, jonka jälkeen pääsi irrottamaan mittarintaustan, joka taas oli kiinni kahdella ruuvilla etupuolelta.

Tämän jälkeen pääsikin jo kolvaamaan, tai no, toteamaan että kolvaamista tarvitaan eikä oma mielenkiinto ja aika riitä vanhalla paskalla kolvilla leikkimiseen, joten kiikutin puol tuttavalle tv korjaamoon. 15EUR maksoi kaikkien kolvauksien läpikäynti ja kondensaattorin vaihto (tuohon hintaan olisi ehkä sittenkin voinut tehdä, mutta tulipahan tuettua katoavaa kansanperinnettä).

Nyt toimii taas kierroslukumittari ja pimeällä näkee muutakin kuin koneen lämmöt, eikä tarvitse kuunnella sitä jatkuvaa naputusta mittarista

Eli jos olisi vielä itse jaksanut puuhata niin kustannuksisi olisi tullut nuo muutamat mittarin lamput. Eli jos muillakin temppuilee tuo kiekkamittari (vissiin suht yleistä Nissaneissa), niin kannattaa tarkastaa nuo juotokset.

Ja tosiaan yleismittarilla on helppo todeta tuossa 5. kohdassa kun piuhat on vielä paikoillaan, että mittarille tosiaan tulee yhteen ruuviin 12V, yhteen maa ja lopuksi vielä mitata maan ja kolmannen välistä vaihtojännitettä jonka pitäisi vaihdella kierrosten mukaan.
Vastaa lainaten