Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja Nikuzai
T
Emännän kanssa oli puhetta, et australiassa gammasäteilytetään kaikki luonnon/eläin tuotteet pöpöjen tappamiseksi, niin lähtisköhän sillä kuivalihasta haitalliset bakteeritkin 
Ja missä lie suomessa moinen onnistuisi
|
http://www.evira.fi/portal/fi/elinta...ateilyttaminen
http://www.ruokatieto.fi/uutiset/suo...ei-sateilyteta
Sallittua vain mausteille ja lähinnä siksi että on muita keinoja ruoan säilyttämiseen ja siksi että sillä pysyisi periaatteessa hävittämään jo alkaneen pilaantumisen merkit.
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja Rak
Possussa on se "ero" muihin lihoihin se että siinä voi olla trikiini. Afaik suomessa sitä ei nykyään tuotantoeläimillä tavata. Siitä en ole ihan varma testataanko kaikki vai pelkästään osa possunlihasta sen varalta.
|
http://www.zoonoosikeskus.fi/portal/...trikinelloosi/
Kaikki siat testataan trikiinin varalta.
Eu:n ulkopuolella esim. USAssa luetetaan valistukseen ja siihen, että kuluttajat kuumentavat lihan riittävästi.
https://www.aphis.usda.gov/vs/trichi...fact_sheet.htm