Näytä yksittäinen viesti
  #34  
Vanha 02.11.2015, 15:05
toyopet:n Avatar
toyopet toyopet ei ole kirjautuneena
Konkari
 
Rekisteröitynyt: 10.03.14
Sijainti: Äijälä, Keski-Suomi
Viestit: 534
Perusasetus

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja pastirolli Näytä viesti
Muistelisin vain että asiaa on joskus tutkittu ja näin olisi todettu.

Joskus tuli mieleen että mitäs jos kävisi lannoittelemassa jotain luomupeltoa jollain hieman liian teknisellä lannoitteella... Olisiko se jo vähän liian kovaa ilkivaltaa?

Luomu o sinänsä vähän sellaista "naistenpuuroo" että kovasti pitää olla luonnonmukaista mutta silti metsästä poimittu mustikka ei ole luomua kun se ei ole todistettavasti luonnonmukainen.
On siitä asiasta joskus telkkarissa jotain höpisty mutta ei se taida ihan yksiselitteinen olla, kaikissa kasveissa on tiettyjä aineita, jotka ovat haitallisia eläimille mutta se, onko luomua vai tavanomaista ei välttämättä ratkaise vaan lajike sekä muut kasvutekijät ylipäätään.

Luomupellon lannoittaminen voi käydä kalliiksi, ainakin sille viljelijälle. Jos vaikka on kauranviljelijä, joka pakkaa ne kaurat itse esim. hiutaleiksi, niin se markkinointikielto päällä. Pakkausmateriaalien arvo, sadon arvo ja pahimmillaan vielä pudotetaan järjestelmästä pois ja mahdollisesti maksetut tuet peritään vielä takautuvasti pois.

Ja miksi se mustikka metsässä ei ole luomua, niin metsiäkin lannoitetaan. Enää ei taideta vesakkoruiskutuksia tehdä mutta jotain kantokäsittelyjä voidaan tehdä. Luomuun voi hyväksyttää metsiä mutta ihan oman ajatusmaailman pohjalta metsässä luontaisesti kasvava mustikka ei minun mielestä mitenkään voi olla luonnonmukaisesti TUOTETTU. Sehän kasvaa ilman yrittämistäkin eli varsinaista tuottamista.
Vastaa lainaten