Näytä yksittäinen viesti
  #54  
Vanha 24.03.2015, 17:44
BJ-40/76 BJ-40/76 ei ole kirjautuneena
Legenda
 
Rekisteröitynyt: 11.05.09
Sijainti: Oulu
Viestit: 5.053
Perusasetus

Hieno projekti!


Napalukoista: sulla näyttää olevan ns. pitkät napalukot, siis napalukon runko-osa on pitempi kuin esim. hj-60, ja silloin tuo vetonivelen poori on pitempi, siis ainakaan vm-91 hdj:n napapalikat ei käy. uudemmat hdj:n on pitemmät, en vaan muista ulkoa, että onko sopivat heittämällä. Ja siihen napalukkojen lujuuteen; siitä voi olla montaa mieltä... jos pelottaa että joku peukaloi napalukot auki, niin ne on helppo vapauttaa ikuisesti kiinni. (siis tuo napalukon sisäinen rakenne päästää vetoakselin pään elämään huomattavasti paremmin kuin kiinteä laippa -> ei hiero vetarin pooreja/napakalikan pooreja paskaksi, kuten esim. hdj-80 tekee)

Ja tuosta lavaprojektista: Voi jäädä leima haaveeksi, jos teet lavan tuohon malliin.... (nykyjään muistaakseni korimalli pitää pitää vakiona) mutta aivan asiallisen näköisen siitä saa lyhyellä hytillä, ja kun tekee harkiten, niin saa avoksi aika äkkiä... tuon orkkis koppasen saa avoksi noin varttitunnissa, kun sopivasti modattu noita kiinnityksiä. ja itse olen ajanut kesällä ilman ovia (nyt leima todella pahasti ummessa) ja pari kertaa konstaapelit ovat meinannut masentua tuosta ovien puutteesta, voi kuulemma pudota, mutta turvavyöt on riittänyt aina, kun eivät ole löytänyt sopivaa pykälää sakkolapun/korjausmääräyksen perusteeksi, vaikka kerran soittelivat varmaan puoli tuntia ympäriinsä.
Pitemmillä lenkeillä on ollut ovet matkassa, ja kertakäyttö pessusta tehty bikini katto, joka asettuu "hienosti" tuulilasin ja ovien päälle pyykkinarulla/räikkäliinalla Muuten vesisateen sattuessa pitää olla ylimääräinen vinkkarin sulka mukana, kun vinkkareita ei ole kuin ulkopuolella.

Ja tuosta projektista yleensä: Huomattavasti helpompi tehdä tuommoisesta "räpeltämättömästä" alkuperäisestä, kuin kitillä ja lassinpaskalla korjatusta räpellyksestä.
Mutta täytyy nostaa hattua, tuosta voi kehkeytyä vielä vaikka mitä, ja ei varmaan tarvitse odottaa vuosikausia, että alkaa selvenemään rakentelusuunta.
Iso Peukku ja työniloa!
Vastaa lainaten