Viestiketju: POP-vakuutus?
Näytä yksittäinen viesti
  #121  
Vanha 08.11.2014, 08:00
Heguli:n Avatar
Heguli Heguli ei ole kirjautuneena
Legenda
 
Rekisteröitynyt: 22.06.06
Sijainti: Espoo / Suomusjärvi
Viestit: 7.314
Perusasetus

Näitä korvaushintoja mietittäessä pitää muistaa yleinen arvonmääritysperiaate. Jos auton arvo on vaikkapa 5000 e ja siihen tekee juuri ennen onnettomuutta 2000 eurolla remonttia, niin vakuutusyhtiöt eivät arvosta autoa 7000 e arvoiseksi. Sinänsä kuulostaa epäreilulta mutta ei yhtiöillä ole aikaa & mahdollisuutta selvittää mitä korjauksia mihinkin autoon on tehty. Ja tässä olisi todellinen huijauksen paikka, saahan noita kuitteja kikkailtua vaikka kuinka. Ja toisaalta ei vapailla markkinoillakaan tuosta autosta saa seitsemää tonttua, ehkä 5500 e.

Vanhan auton arvon määritys perustuu tilastoihin eikä se ole ihan helppoa. Vakuutusyhtiöt koittaa hakea sitä alarajan hintaa ja auton omistaja vastaavasti ylärajaa, todellisuus on jossain siinä välissä. Tässä pitää olla rauhallinen eikä hermostua ensimmäisestä yhtiön tarjouksesta. Sellaista huutokauppaahan se on, sitkein yleensä voittaa

Ikäväähän se on jos syyttömänä kolarissa eikä saa kunnon korvauksia mutta aina pitää muistaa, että kyseessä on vain auto, ei ihmishenki.
__________________
Tumpula Racing Team
Vastaa lainaten