Näytä yksittäinen viesti
  #80  
Vanha 10.09.2014, 14:19
oziolli oziolli ei ole kirjautuneena
Aktiivijäsen
 
Rekisteröitynyt: 28.02.12
Sijainti: Canberra, Australia
Viestit: 128
Perusasetus

Foundations of Geopolitics


Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja NiFa1 Näytä viesti
Kieltämättä tuo hiukan mietityttää kun naapurimaa uhoaa, mutta toisaalta Venäjän ulkopoliitiikka on aina ollut aggressiivista.

Mutta aivan varmasti jossain vaiheessa Suomikin joutuu uudelleen sotaan mutta vuosilukua ei vaan vielä tiedä. Nythän itse asiassa on tehty jo hyviäkin päätöksiä, esimerkiksi hyökkäysvaunuja aiotaan modernisoida ja presidenttikin on ottanut puheeksi puolustusmäärärahojen noston.

Kyllähän se vanha viisaus pitää edelleen paikkaansa että jos haluat rauhaa, valmistaudu sotaan (Sis vis pacem, para bellum, [Publius Flavius Vegetius Renatus])

En kuitenkaan ole yöunia tämän takia menettänyt, mutta joka päivä tulee kuitenkin seurailtua uutisista ulkomaan tapahtumat ja varsinkin Ukraina.

Googlatkaa "Foundations of Geopolitics" ja lukekaa sielta Wikipediasta venalaisen Alexander Duginin nakemys Venajan ja Euroopan tulevista rajoista uusjaon jalkeen. Jo edesmenneen neukkulan suunnitelmissa oli vanhan Pahkinasaaren rauhan mukaisen rajan palauttaminen Suomen ja silloisen Neuvostoliiton valille (Kotka-Mikkeli-Kuopio-Oulu), enka usko, etta KGB:n kasvatti, Putin haluaisi olla Suomelle yhtaan myotamielisempi.

Kremlin paaideologina pidetty kansallismielinen filosofi Aleksander Duginin ajaa Venajan imperiumin suuruuden palauttamista. Han askeinen vierailunsa Valamossa samanaikaisesti Ita-Ukrainan separatistijohtaja Igor Strelkovin kaanssa on raportoitu laajasti kansainvalisissa uutisissa. Valamon johtaja on myos yksi Putinin lahipiirin luotetuimpiin kuuluvista henkiloista ja neuvonantajista.
Vastaa lainaten