Näytä yksittäinen viesti
  #13  
Vanha 01.04.2014, 22:58
BJ-40/76 BJ-40/76 ei ole kirjautuneena
Legenda
 
Rekisteröitynyt: 11.05.09
Sijainti: Oulu
Viestit: 5.055
Perusasetus

Hauduttamiseen on pata, ja grillaamiseen grilli


Kyllä tuo nopea/suurella lämmöllä tapahtuva "pinnan kiinniotto" tarkoittaa juurikin sitä, että lihas nesteet ei niin helposti pääse läpi k.o grillauspinnasta.

Ja sitten se toinen puoli; sekin pitäisi "ottaa kiinni", ja kypsentää pihvi valmiiksi, ainakin nuo ohuet.

Itse pyörittelen noita pihvejä vaihtelevalla tapaan; Kun on hyvä kastike lisukkeilla, niin ylikypsä, kuiva pihvi on paikallaan.

Ja jos haluan puolikypsää pihviä, niin grilli, joko tuo nestekaasu-, tai tuo koivuhaloilla toimiva; on vaan osa totuutta: joko grilliin lämmintä lihaa, taikka sitten jälkikypsennys uunissa...
p.s pitkään ollut hankintalistalla pihvihaarukka, missä on piikin nokassa lämpömittari...

Ja aika hyvin otti "tuulta" wanha topiikki.
Vastaa lainaten