Näytä yksittäinen viesti
  #21  
Vanha 07.10.2013, 19:33
Jeep-Ukko:n Avatar
Jeep-Ukko Jeep-Ukko ei ole kirjautuneena
Konkari++
 
Rekisteröitynyt: 26.10.04
Sijainti: Kuopion seutu, Finland.
Viestit: 702
Perusasetus

Silloin kun ei ollut vielä netin kautta mahdollista poistaa liikenteestä ja ottaa liikenteeseen, niin rek.otemaksut oli melko kalliita.
Kun oli halpa vakuutuksinen bensa auto käytössä, niin auton piti olla liikennekäytöstä poistettuna yli 2-3 kuukautta, että seisotus tuli halvemmaksi.

No netin kauttahan se ei taida olla kuin 4 euroa per toimenpide, eli 8 euroa kuluja kun tekee molemmat.
Ja varsinkin jos on dieseli auto, jotta käyttövoimaverostakin saa hyötyä, niin ei tarvii montaakaan viikkoa seisottaa, jotta tulee jo hyötyä.

Eli siinnä mielessä muutaman päivän takiahan ei edes kannata laittaa käytöstä poistetuksi.

Netin kautta oon nykyään hoitanut käyttöönotot ja poistot ja hyvin toimii, ja tulee halvemmaksi.
Tosin, esim myynti tilanteessa, rekisteri ote kun tulee postissa muutaman päivän viiveellä, niin ei pysty tekeen luovareita jos saman päivänä vasta ottaa liikenteeseen. Paitsi, jos uusi omistaja ei halua koe ajaa tai ajamalla siirtää auto, niin voidaan luovari tehdä liikennekäytöstä poiston luovutusosaan suoraan...
Tosin mieluiten myynnissä olevat autot kannataa pitää käytössä, helpompihan se on myydäkkin kun voi huoleti koe ajaa.

-----

Itelläni pääsääntöisesti Y-fennia käytössä, ja ei ole sekaannuksia tapahtunut, (vuodesta 2000 asti olen käyttänyt fenniaa, palvelu hyvää ja henkilökohtaista).

Joskus katskonttorilla erikseen sanoivat, kun ostin auton ja laitoin heti liikennepostoon, että kannattaa heti ilmoittaa omaan vakuutusyhtiöön, että tietokoneelta vakuutustieto lähtee heti, mutta seisotus tieto ei ole niin nopea, joten saattaa tulla turhia vakuutusmaksuja.
Ilmoitin heti vakuutusyhtiöön ja ei turhia laskuja tullut, yhtiön tätikin kiitti, kun ilmoitin.

Emännyydellä kun on Pohjolassa vakuutuksia, niin tässä sitten tuli itsekkin siirrettyä kaksi vakuutusta, jotta saatiin sinne paremmin keskittämis alennuksia myös.
Oma kohtaisesti täytyy sanoa, että vakuutus kirjat on paljon sekavemman tuntuisi lukea kuin fennaissa.
Palvelu ei ole henkilö kohtaista, joka ikinen kerta eri ihminen tiskin takana tai puhelimessa.

Myin toisen autoista ja sain vakuutusmaksuista palautuksia, mutta siinnäkin oli epäselvää ja vakuutusyhtiön tätikään ei ensin osannut kertoa mistä johtui.
Papereissa summat oli eri kuin mitä minulle palautettiin. Lopulta itse hoksasin, että papereissa pyörittelivät verottomia summia, ja loppu palautuksessa tottakai oli huomioitu vero. Vakuutusyhtiön tätikin sanoi, jotta tiedossa on, että heidän paperit ovat sekavia tulkita, palautetta on tullut.

Ja nyt toinen auto on ollut yli vuoden, yhden kokonaisen vakuutuskauden käytöstä poistettuna.
Koko vuoden minimi maksu 14 e. Kuulemma ylläpito maksu.
Fenniassakin vastaava minimi maksu ehdoissa mainitaan, mutta koskaan minulta ei ole kyseistä maksua mennyt, vaikka on useampiakin vuosia perätysten käyttämättä.

----

Minun mielestäni vakuutusyhtiössä on onnistunut omistajanvaihdokset kokonaisuudessaan, eli uuden vakuutuksen otto ja rekisteröinti.

No kerran fenniassa sanoi, että ei onnistu rekisteröinti heillä, että hän tekee minulle vakuutuksen valmiiksi, mutta täytyy silti käydä katskonttorilla tekeen rekisteröinti.
En sen kummemmin asiaa tiedustellut, oliko heillä koneissa jokin ongelma, vai eikö tosiaankaan rekisteröinti onnistu vakuutusyhtiössä.

Paljon olen autoja/mp omistanut, mutta suurin osa on tullut käytyä katskonttorilla ottamassa omiin nimiin, joten en ole ihan varma onko vakuutusyhtiössä onnistunut tuo rekisteröinti.

Viimeksi muokannut Jeep-Ukko : 07.10.2013 19:35
Vastaa lainaten