Viestiketju: ATK-apua kaivataan
Näytä yksittäinen viesti
  #90  
Vanha 13.08.2013, 20:18
Mylppy Mylppy ei ole kirjautuneena
Veteraani+
 
Rekisteröitynyt: 14.09.04
Sijainti: Häme
Viestit: 1.339
Perusasetus

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja Heguli Näytä viesti
Kattelin taskulampin kanssa näkyy työpöytä, eli näytön valot on rikki. Koitin avata koneen takapuolelta kaikki 101 ruuvia mutta ei suostunut kone hajoamaan osiin :confused: Ei uskalla enempää hajottaa, menee vielä rikki koko vekotin. Mutta kiitosta taas, koneen vika on kuitenkin selvillä. Niin ja tässä mallissa ei ole näkyvillä sitä kytkintä, joka kytkee näytön päälle ja pois kun laittaa läpän kiinni. Ilmeisesti jossain koneen syövereissä on se kytkin ja piuhat.
Ei sitä alaosaa yleensä tartte purkaa jos näyttö on pimeänä. Todennäköisesti on vain itse näyttö vaihdon tarpeessa. Konetta kun en tiedä, niin veikkaan iän perusteella, että voi olla jo ledinäyttö, jolloin täytyy koko näyttö vaihtaa. Tai jos vähän tuuria niin vanhempi näyttömalli, jossa on erillinen invertteri. Invertteri on vähän kuin loisteputken sytytin, eli nostaa jännitteen taustavalolle sopivaksi. Invertterit on yleensä aika halpoja ja monasti näytötkin on sen hintaisia, että ne kannattaa vaihtaa.

Eli näyttö yleensä "halkeaa" ihan kun ottaa muutamat ruuvit irti näytön kehyksistä, jossa ne on yleensä jossain muovisten tuttien alla. Tai monessa mallissa ei ole mitenkään ruuveilla kiinni, vaan pelkillä pienillä muoviklipsuilla. Katselee onko ruuveja jossain näytössä, jollei niin sitten vain jotain kitaran plektraa tai vastaavaa sinne näytön reunamuovien väliin. Sieltä se hiljaksiin nitkuttelemalla aukeaa kauhian rutinan saattelemana. Kuulostaa ja tuntuu pahalta, mutta niin ne ammattialisetkin sen tekee:)

http://fi.eetgroup.com/ tuolta voi kattella vaikka varaosien saatavuuksia / hintoja. Tosin suosittelen että pyytää jonkin atk-liikkeen tilaamaan varaosan, sillä se on yleensä halvempaa ja ei tule turhaan kauheita postikuluja, kun muutenkin paljon varaosia liikkeet tilaa tuolta. Ja ulkomailta näyttöjä saa melkoisen edullisesti kun vaikka ebay:stä kattelee.
Vastaa lainaten