Offipalsta.COM

Offipalsta.COM (https://forums.offipalsta.com/index.php)
-   Chit-Chat (https://forums.offipalsta.com/forumdisplay.php?f=172)
-   -   Kinkun paistaminen (https://forums.offipalsta.com/showthread.php?t=130843)

reynolds 23.12.2014 02:43

Kinkun paistaminen
 
Onko jo kinkku uunissa? Kuinka iso? Meillä sai just 3 kilonen sinappi korppujauho kuorrutuksen niskaan ja lähti vielä hetkeksi ruskettumaan. Auto rempasta suoraan kinkunpaiston kakkosvuoroon. Täs hommas tulee hönöön:D

Hautalintu 23.12.2014 04:08

7kg kinkun nysä tua uunis lämmittelee.. :)

rane58 23.12.2014 04:59

Ihminen on mitä hän syö....
 
Neljäs kinkku menee aattona uuniin, joku 5kg, ei mahdu uuniin isompi.... :o

Arska-tehtaalta 23.12.2014 10:00

8+ kilonen ensi yöksi leivinuunin lämpöön.

Uunin lämpömittari pitää vielä pika-asentaa, miksi kaikki jää aina viime tippaan :rolleyes:

vartiainen 23.12.2014 10:17

5,7kg viime yönä paisteltu, jotakuinkin valmis näillä hetkillä--:D

Palex 23.12.2014 11:08

7.3kg tuli paistettua jo la-su yönä, ja varmaan puoliksi jo kohta maisteltukin... :D

Jeeper 23.12.2014 11:10

Toimii kinkun kanssa loistavasti :)

http://www.hangonsinappi.fi/

Heguli 23.12.2014 11:11

Siellähän se pötköttää uunissa ruisjauhokuoren alla, valmista kamaa illansuussa. Tällä kertaa luuton kinkku kokeilussa.....

Dacia Duster 23.12.2014 11:20

Tänä jouluna jää sika väliin, josko laittaisi uuniin kimpaleen Hirveä, kun tuollaista pohjoisen suunnasta on saatu. :)

Tojo4wd 23.12.2014 13:05

Kinkku eilenillalla paistettu noin 7 kiloo ja hyvää oli kun maistelin.:)

Kalkkuna rulla pitäs vielä tänään paistaa,

0ltzi 23.12.2014 16:44

siellä se uunissa nyt on. 2,4kg vaan ku saa syödä yksin. kotisinappia ja korppujauhoja tulee päälle.

AVRO 23.12.2014 16:53

3kg syötiin jo alkupaloiksi. Appiukko tuo tullessaan sitten isomman aatoksi, kokoa en tiedä mutta kymmenelle hengelle olis riitettävä. Sitten onkin taas kinkkukiintiö täynnä vuodeksi.

Nall3 23.12.2014 17:24

3.8kg luuton possunpylly lähtee uuniin jahka on sulanu kunnolla ensiksi.
Oikeestaan yksin tota joutuu syömään niin turha isompaa paistaa.
Korppujauho/sinappi huntu tulee päälle sit aikanaan.
Pirttihirmu ei suostunu ostamaan tanskalaista niin suomalaisella pyllyllä mennään vaikka eihän noista tiedä mistä ne sit loppujen lopuksi tulee.

Calmari 23.12.2014 17:33

Lainaus:

Alkuperäinen kirjoittaja Heguli (Viesti 1188095)
Siellähän se pötköttää uunissa ruisjauhokuoren alla, valmista kamaa illansuussa. Tällä kertaa luuton kinkku kokeilussa.....

Pitäsköhän itekin ensijouluna, tuo ruiskuori ainut oikia, ei vaan saanu aikaseks moneen vuoteen

matke 23.12.2014 18:21

8 kilonen kinkku
 
jjuu uunissa vähä reilu kasi kilonen kinkku.kuikas moni laittaa flolion kinkun päälle kun ottaa uunista jäähtymää???

hutikka 23.12.2014 19:08

7kg ja risat ens yöks leivariin.HK viljapotsi potkalla

-MaTTi- 23.12.2014 19:22

Jäi vähän viime tippaan kinkun osto kun vasta eilen hain. 7,3 kg potkallinen Snelmannin juhlakinkku ja umpijäässä. Tai no -4°C nyt sisältä. Jokohan tuo aamuks olis tarpeeks lämmin uuniin laitettavaks jos se tuolla 14°C kellarissa sulaa...? Joo, hitaasti pitäis puol viikkoo jääkaapissa sulatella, tiedetään.

hitoy 23.12.2014 19:33

Lainaus:

Alkuperäinen kirjoittaja -MaTTi- (Viesti 1188193)
Jäi vähän viime tippaan kinkun osto kun vasta eilen hain. 7,3 kg potkallinen Snelmannin juhlakinkku ja umpijäässä. Tai no -4°C nyt sisältä. Jokohan tuo aamuks olis tarpeeks lämmin uuniin laitettavaks jos se tuolla 14°C kellarissa sulaa...? Joo, nhitaasti pitäis puol viikkoo jääkaapissa sulatella, tiedetään.

lyö vaan huoneenlämpöön se. Meillä ei ollut edes jäässä ( +5 ) ja otettiin aamulla pois jääkaapista. Nyt ollut uunissa 3h ja 12 astetta oli lämpö kun sinne viskattiin. Kinkulla kokoa rapia 4kg josta vaimo ottaa pari maistiaista ja mulle loput.

VOLIATTI 23.12.2014 19:35

7.5 kiloo puolenyön aikoihin ulos uunista maistellaan huomenna millasta tuli tehtyä, mulla on eka kerta kun ite täytyy tehdä kun appiukko on lomalla ja faijalla ei ole aikaa, perk... niinne perinteet muutuu onneksi on hyvätneuvot saatu.
Hyvää joulua

farmforest 23.12.2014 19:41

Lainaus:

Jäi vähän viime tippaan kinkun osto kun vasta eilen hain. 7,3 kg potkallinen Snelmannin juhlakinkku ja umpijäässä. Tai no -4°C nyt sisältä. Jokohan tuo aamuks olis tarpeeks lämmin uuniin laitettavaks jos se tuolla 14°C kellarissa sulaa...? Joo, hitaasti pitäis puol viikkoo jääkaapissa sulatella, tiedetään.
Mulle kävi pari vuotta sitten vähän samalla tavalla kun päivällä hain samankokoisen kinkun ja seuraavana iltana se piti jo laittaa uuniin, oli siis "sulatuksessa" toista vuorokautta, n. 30h, ehkä hieman korkeemmassa lämpötilassa. Oli ihan valmis uuniin ja kypsää tuli ja maistui hyvälle.

hitoy 23.12.2014 19:42

Minkä lämpöisenä nappaatte ulos? Meillä lähtö tulee kun 75 nasahtaa tauluun. Sitten kuorutus ja hetki 225 asteella.

0ltzi 23.12.2014 19:46

75 näytti ja otin ulos. kuorrutin ja uuniin 250 asetetta.

nyt maha täys ja hyvää oli :)

kuinka moni hakee joulun jälkeen ale laarista kinkun ja vetelee esim jussina?

farmforest 23.12.2014 19:56

On se niin hyvää et mä haen aina yhen ja melkein heti uuniin ku vanha on syöty.. Ruisleipä, tuuman paksu kinkkusiivu ja sinappia.. ai että:D

Killer-Wo 23.12.2014 20:53

Klo kolmelta meni 4.7kg kinkku 110 asteiseen leivinuuniin. Nyt mittari näyttää 69C. Noin 1,5h niin valmis. Hiljaa hyvä tulee...

Late_ 23.12.2014 21:03

Lainaus:

Alkuperäinen kirjoittaja Jeeper (Viesti 1188094)
Toimii kinkun kanssa loistavasti :)

http://www.hangonsinappi.fi/

Niin toimii! Sopivan mietoa että voi käyttää melkeinpä kastikkeena :)

Hangon sinapin kaveriksi tuli ostettua tollanen reilu pari kiloinen kinkkurulla, samanlainen syötiin jo viikonloppuna. Pakko paistella tollasia pieniä kun ällöttää ajatuskin syödä pakolla viikon jääkaapissa muhinutta jättiläistä.


Sivu luotu: 18:12 (GMT +2).