Offipalsta.COM

Offipalsta.COM (https://forums.offipalsta.com/index.php)
-   Chit-Chat (https://forums.offipalsta.com/forumdisplay.php?f=172)
-   -   Perikunnan osuus (https://forums.offipalsta.com/showthread.php?t=126316)

Ex_inkkari 04.08.2014 18:33

Perikunnan osuus
 
Miten pääsee perikunnan osuudesta eroon, saako myydä ennen kun on osuuksien jako tehty vai pitääkö jakaa ensin. Pläntti on arvioitu ja jokaisen osuus on tiedossa ?

Byrocrat 04.08.2014 20:19

Jos on jakokirja niin helpompi myydä kuin että homma on vielä kesken
 
Lainaus:

Alkuperäinen kirjoittaja Ex_inkkari (Viesti 1150200)
Miten pääsee perikunnan osuudesta eroon, saako myydä ennen kun on osuuksien jako tehty vai pitääkö jakaa ensin. Pläntti on arvioitu ja jokaisen osuus on tiedossa ?

Pääseehän siitä eroon varmaan tuossakin vaiheessa, mutta silloin joudut myymään määräalaa koko tilasta. Yleensä se tarkoittaa, että hinta on hiukka pienempi kuin että pläntti olis lohkottu. Ja vaikka osuudet ovat tiedossa niin onko "varma" (onko kirjallisesti sovittu) että juurikin se maapläntti jonka luulet saavasi sinulle loppupelissä jää:rolleyes: Riitaisissa pesänjaoissa voi käydä joskus niin että porukka muuttaa mieltään
Jollei lopullista perinnönjakoa ole tehty niin tarvitset maita myydäksesi allekirjoitukset ja valtakirjan kaikilta perikunnan jäseniltä. Jos taas sulla on jakokirja josta sinulle tuleva tontin osa selviää riittävän yksityiskohtaisesti niin sen perusteella voi jo myydäkin ja ostaja hoitaa sitten lohkomiset. :)

Eskimo 05.08.2014 13:58

Jos yksikin perikunnan osakas vaatii osituksen tekemistä niin se on silloin tehtävä.

Osituksessa määritellään mikä on kunkin osuus ja sillä saa tehdä mitä itsekukin halajaa.

Se sitten maksaa setelirahaa eli ihan pikkuplänttiä ei kannata lähtä osittelemaan.

33SD 07.08.2014 16:10

Meillä oli samanlainen tilanne vuosia sitten ja meitä neuvottiin että "Sisäisiä kauppoja voitte tehdä" Eli voit myydä osuutesi toiselle perikunnan osakkaalle. Kauppakirja otetaan huomioon sitten lopullisessa osituksessa ja perinnönjaossa. Ainakin me teimme näin ja oli täysin selvä homma. Jos perillisiä on useita niin kannattaa tietysti sopia kaikkien osallisten kesken pesäosuuden arvosta ni ei tule sitten jälkipuinteja. Ja jos perillisiä on vaikkapa viisi ja heistä kolme ovat halukkaita myymään osuutensa ja kaksi taas on halukkaita ostamaan niin näiden kahden ostajan kannattaa perustaa vaikkapa metsäyhtymä.

Kaitsu67 08.08.2014 08:19

Lainaus:

Alkuperäinen kirjoittaja 33SD (Viesti 1150905)
Ja jos perillisiä on vaikkapa viisi ja heistä kolme ovat halukkaita myymään osuutensa ja kaksi taas on halukkaita ostamaan niin näiden kahden ostajan kannattaa perustaa vaikkapa metsäyhtymä.

Mikäs tää metsäyhtmän perustaminen on? Onko oletus että pläntti on metsää ja mikä hyöty tässä on?

33SD 08.08.2014 09:09

Lainaus:

Alkuperäinen kirjoittaja Kaitsu67 (Viesti 1151068)
Mikäs tää metsäyhtmän perustaminen on? Onko oletus että pläntti on metsää ja mikä hyöty tässä on?

Hyötynä on ainakin se ettei tarvitse jakaa, muutenkin ehkä pienikokoista tilaa/perikuntaa vieläkin pienempiin osiin(ainakaan tässä vaiheessa), jos on kaksi tai useampia halukkaita jatkajia. Metsäyhtymää perustettaessa pitäisi pläntin olla metsää. Jos on kyse maatilasta niin silloin perustetaan maatalousyhtymä, voi olla peltoa ja metsää. Perikunnasta yhtymäksi on helppo muuttaa, yhtymän voi toki perustaa muutenkin.

Tuolla lisätietoja

http://www.vero.fi/fi-FI/Yritys_ja_y...aatalousyhtyma


Sivu luotu: 16:47 (GMT +2).