![]() |
Kylmäsavustajia?
Onkos palstalla asiaan vihkiytyneitä?Ite kokeilin hommaa pari päivää sitten ensimmäistä kertaa.
Jos löytyypi Kylmäsavustajia ni vinkkejä otetaan vastaan.Mitä kaikkee sitä voikaan K-savustaa...Nyt on juusto tulossa... :O |
Isäntä onpi miul opettanunna kylmäsavustusta pienest pitäe.. pääasiassa kalaa ollaanpi kylmäsavustettu, mutta tarkotus ois lihhaa kokeilla kunhan ite saa hankittua vehkeet :)
(ja en prkl mitään nykyaja pilipali sähkövehkeitä suostu käyttämää, vaa kunno vanha aja savustin, pitkä putki vällii ja siitä laatikkoo se savu) :D |
Aihe kiinnostas kovasti.
Millasilla kamppeilla savustatte? Savun lämpötila, aika...? |
kylmäsavustuksesta
Aikoinaan savustamolla töissä ollessa meillä oli ihan tavallinen kylmähuone
n.+4C jonne savu tuotettiin perinteisellä peltilaatikkosavustimella johon oli modattu ISO suppilo päälle purujensyöttöä varten, alla polttimen virkaa toimitti 1 levynen hella josta otettiin kaikki teho irti eli hohkasi punasena . Pöntöstä savu johdatettiin n.2-2,5m pitkää ilmastointiputkea pitkin kylmähuoneeseen lattiatasossa. Kylmäsavulohen "kypsennys" aika .10-15h . Itse suosittelen kokeilemaan Aurajuuston kylmäsavustusta se on hyvää.;) |
Kaveri oli rakennellu jääkaapista oman savustimen.
|
Sivu luotu: 00:05 (GMT +2). |