Offipalsta.COM

Offipalsta.COM (https://forums.offipalsta.com/index.php)
-   Chit-Chat (https://forums.offipalsta.com/forumdisplay.php?f=172)
-   -   Taas uus liha-ongelma (https://forums.offipalsta.com/showthread.php?t=108248)

-MaTTi- 09.03.2013 20:18

Taas uus liha-ongelma
 
Tällä kertaa vähä oleellisempi ongelma kuin että olisko ehkä tippa hevosta lihapullissa.

http://m.iltalehti.fi/ruoka/2013030916764648_ru.shtml

Hyi hittolainen, pestään parasta ennen -makkaroista homeet pois päältä ja uudestaan vakuumiin ja myyntiin. :eek:

young n dum 09.03.2013 20:22

no jopas on herkkää :)

pahapaimen 09.03.2013 20:24

Makkara hyllyyn vaan harjoja myyntiin tai jos ostat viisi pakettia makkaraa saat harjan kaupan päälle:D

Samsonite 09.03.2013 20:32

Mistä luulette että lihatiskien jauheliha on tehty ja monta kertaa jauhettu ?

JuuPeri 09.03.2013 20:37

Kyllä se perse seuloo mitä suuhun mättää:D

young n dum 09.03.2013 20:51

jos mie ostan leipomon ruisleipä pullukan ja huomaan X pv päästä et siin on home laikku ni leikkaa sen pois ni täyttä tavaraaha se on? ja mihi se liha siit pilaantuu? :D jotkuha jopa iha syö tarkotuksella vähä käynyttä lihaa :eek:

0ltzi 09.03.2013 21:10

tieto lisää tuskaa. :D

Paavo 09.03.2013 21:23

Keskimäärin nykyihminen on varmaan aika paljon yliherkkä sen suhteen mitä suuhinsa pistää... Eli jos maidon päivämäärä on vanha niin kadetaan se pois, eikä nuuskutella että onhan tämä ihan hyvää vielä ja eikun kahvin sekaan.

Mutta tollanen "uudelleenpakkaus" on kyllä aika rikollista, jospa ne laitettais poseen vaikka pariksi vuodeksi, ja joka saakeli ateria sellasta "harjattua makkaraa"... :D

liisi 09.03.2013 22:48

Lainaus:

Alkuperäinen kirjoittaja Paavo (Viesti 980993)
Eli jos maidon päivämäärä on vanha niin kadetaan se pois, eikä nuuskutella että onhan tämä ihan hyvää vielä ja eikun kahvin sekaan.

Maidon tuoreushan nimenomaan testataan kahvin kera: niin kauan on hyvää kun ei mene puuroksi :D

HAILUXI-07 09.03.2013 22:55

Lainaus:

Alkuperäinen kirjoittaja 0ltzi (Viesti 980983)
tieto lisää tuskaa. :D

Ja kuitu paskaa...:D

Nikuzai 09.03.2013 23:51

Ennen Euuta suomessa sentään tiesi jotenkin mitä ja mistä syö :mad:

Repro 10.03.2013 02:29

Ei makkaroissa ja nakeissa mitään A+ lihaa ole kyllä muutenkaan. :D

karisa 10.03.2013 07:58

Ja suosittelen ehdottomasti valmiiksi savustettuja kaloja kaupasta. Kaveri oli Sörnäisissä savustamossa töissä, vanhat kalat tulee sinne, savustetaan ja myydään tuoreena.

Kaitsu67 10.03.2013 08:54

80-luvulla työkaveri kertoi kun oli ollut Norjassa kalatehtaalla töissä minne tuli turskaa ym eväkästä perattaviksi ja käsittelyyn.
Kaikki perkuujätteet ym ylimääräinen lakaistiin lopuksi yhteen isoon myllyyn joka jauhoi massaksi ja sieltä ne jalostettiin kalapulliksi. Kaveri kertoi nähneensä kerran että sinne myllyyn meni yksi kumisaapaskin. Ei kuulemma siellä työskentelyn jälkeen ole koskaan ostanut kaupasta kalapullia.... :D

JJ90 10.03.2013 09:16

Onneks 90% lihasta tulee mun pöytään niinkin brutaalilla tavalla, kuin itse tapettuna. Tietää ainakin mitä syö.. Kyllähän se yhden viikonlopun ottaa kun naudan tms. elukan käsittelee lopetuksesta vakuumiin, mutta on se sen arvoista.

wikke 11.03.2013 08:53

Lainaus:

Alkuperäinen kirjoittaja karisa (Viesti 981096)
Ja suosittelen ehdottomasti valmiiksi savustettuja kaloja kaupasta. Kaveri oli Sörnäisissä savustamossa töissä, vanhat kalat tulee sinne, savustetaan ja myydään tuoreena.

Niin, häkään menee kaikki vanha pee. Noilla ongi itse lohi-lutakoillakin, vaikka siellä olettaisikin saavansa tuoretta. Toki savustavat sen juuri sinun "kalastamasi" eväbroilerin, lisä hintaan...

PitBull 11.03.2013 10:41

suuren marketin lihamestarin touhua seuranneena... liha ensin kokopaistina myyntiin, päiväyksen tultua vastaan suikaleina tai leikkeinä myyntiin, taas uuden päivämäärän lähestyessä voi marinoida tai työntää jauhelimassaan kaikenmaailman kalvojen ja rustojen sekaan, pussista hiukan verta sekaan ja avot kun on hyvä jauhelihaa...
Potkut ukko sai vasta, kun jauhelihaan työnsi leivitettyjä sipulipihvejä...

BJ-40/76 11.03.2013 14:19

Lainaus:

Alkuperäinen kirjoittaja PitBull (Viesti 981584)
suuren marketin lihamestarin touhua seuranneena... liha ensin kokopaistina myyntiin, päiväyksen tultua vastaan suikaleina tai leikkeinä myyntiin, taas uuden päivämäärän lähestyessä voi marinoida tai työntää jauhelimassaan kaikenmaailman kalvojen ja rustojen sekaan, pussista hiukan verta sekaan ja avot kun on hyvä jauhelihaa...
Potkut ukko sai vasta, kun jauhelihaan työnsi leivitettyjä sipulipihvejä...

Ei ole ihme, että liha on noikin kallista, kun pitää noin moneen kertaa käsitellä, ja vielä mestarin koulutuksella:D

Toki voihan olla että kaikki urbaanit viidakkotarinat eivät ole aivan absoluuttisesti totta....

Mutta Jos nykyihmiselle syötettäisi sotien aikaista ruokaa, niin alkais paska lentää!
Ja allergiat häviäisi...

Ainakin v.-90 Oulussa terveysvirasto? suhtautui vanhojen 200g pitsojen myyntiin hyvin "asiallisesti", kävivät 3-4 tuntia kauppaa läpi;)
Siis pihalla oli kyltti, missä mainostettii k.o pitsoja halvalla, ja kaikki pitsat oli mennyt eilen vanhaksi, osa jopa viikko sitten, ja hintalappu oli viimmeisen käyttöpäivän päällä; ja kun kysyin asiallisesti, että olisiko semmoisia meetvurstipitsoja, mitkä ei olisi vanhanneita? Myyjä alkoi aivan oikeasti huutamaan, että ei sinun ole pakko ostaa!!!! Kun k.o kauppa on vanhojen ihmisten suosimalla alueella, niin soitin terveysvirastoon?:o


Sivu luotu: 01:07 (GMT +2).