View Full Version : Grillaaminen
solihull
24.06.2011, 16:29
Voi perskeles, varaston perältä löytyi vanha säkki hiiliä jolla piti grillata, mutta ne olikin koksia eli kivihiiltä, jeee!
Voiko kivihiilellä grillata? Taitaa olla viisaampi ajaa vielä abc:n kautta ;-)
Hyvää Juhannusta!
TT
minusta sopii paremmin grillaamiseen
kun tasaisempi lämpö ja palaa pitempään
Miks ei kävis? Sytytät ne vaan hyvin jäteöljy/polttoöljy seoksella. Lisäksi näppärä grilli syntyy vanhasta autonrenkaasta! Grillauksen jälkeen heität sitten mahdolliset jälkeen jääneet metallikudokset ym. naapurin kompostiin!
Ehkä...suosittelen sitä abcia! Mut hyvää juhannusta! :D
Saako koksin syttymään ihan tavallisella sytkänesteellä ? Ei ole koskaan tullut meinaan kokeiltua tuota....
olen grillannu pelkästään koksilla kunnes ostin 3 polttimoisen kaasu grillin että sai enemmän mahtumaan lihaa...
Ei löydy koko grilliä nyt mistään.. tuskin olis ollu hiiliäkään..
ajattelin kasvissyöjäksi alkaa kun ei tästä ny tuu taas mitää.
Aika rankasti tuli valkkaria taas höystetyä wokin sekaan :P röyh!
ja nyt otettiin muksujen kanssa tehty omppupiirakka uunista,
vaniljakastike vielä niin vot!
-Juu, koksi oli huomattavasti parempaa ku mitkään apsin mukahiilet
solihull
25.06.2011, 23:50
Kyllä siinä tuli abc-reissu kun emäntä meinasi että ties mitä vanhaa kreosoottipölkkyhiiltä tai muuta itäsaksan aikaista koksia se kuitenkin olisi ollut... mutta kyllähän tuo koksi kuulostaa ihan grillin polttoaineelta.
T€€MU hei, kyllä vegaanikin voi grillata...ei se ole vain omnivorien oikeus ;-)
TT
Eiköhän niissä pihvissäki ole enempi zernobylin jäänteitä että ne koksit nyt enää tunnu missää...
solihull
27.06.2011, 22:24
ehkä sitä säteilyä on siellä pohjoisen jäkälää mussuttavissa poroissa, mutta etelän sikakierto on niin nopeeta ettei edes fukushima niissä enää näy...
sehän se paraasta on... löytyy porot pimeässäkin... Te eteläläiset maksatta ittenne kipeiksi että pääsettä kattomaan niitä poroja ja laskemaan niitä jäkälä rinteitä...
solihull
28.06.2011, 21:18
Ei oo ollut tarvetta vaivautua sinne asti ;-) Ja saa tännekin tulla kattomaan kuinka pyöröpaalit ui tulvan seassa latomerellä ;-)
TT
Ai ne raktorin munat...
Joista osa jo kuoriutunut aikaisiin levittämään savea mm. motoristien ja muiden iloksi teille...
Grillaileehan moni kävyilläkin, vaikka ne ei taida olla sieltä terveellisimimmästä päästää hiillosmateriaaleista.
BJ-40/76
29.06.2011, 23:38
Joista osa jo kuoriutunut aikaisiin levittämään savea mm. motoristien ja muiden iloksi teille...
Grillaileehan moni kävyilläkin, vaikka ne ei taida olla sieltä terveellisimimmästä päästää hiillosmateriaaleista.
Siis kävythän ovat mitä paras luonnontuote!
Mitä haitallista niissä olisi? siis en todellakaan tiedä.
Kävyissä vaan on se, että niiden täytyy olla kuivia, siis tosi kuivia.
ja sitten ne pitää saada syttymään tasaisesti, onnistuu helpoimmin
normaali huoltiksen hiiligrillissä kekona keskellä, ja isolla vedolla.
sytytysnestettä tarvii enemmän kuin hiilille.
Kun syttyy kunnolla niin levitetetään, ja pienennetään vetoa.
Ja LIHAT grilliin:D
p.s männyn kävyt paljon parenpia kuin kuusen kävyt, ja ne männynkävyt millä minä
olen grillannut, on löytynyt kelopuun juuresta valmiista kasasta:o
Ja se tärkein, noiden hiilijalanjälki ei ole häiritsevä; jos ei ajeta maasturilla
20 litraa polttoainetta kun kierretään noita kelojen juuria.
No, tuleehan sitä hiilidioksidia kun raavas mies taapertaa parin melassisäkin kanssa...
mutta ne hiilidioksidithan on kierrätetty nopeasti, osa oli edelliskesänä pottuna ja osa ohrana....
Siis kävythän ovat mitä paras luonnontuote!
Mitä haitallista niissä olisi? siis en todellakaan tiedä.
Kävyissä on pihkaa ja entsyymejä, jotka palaessaan muuttuvat myrkyllisiksi PAH-yhdisteiksi. Eli grillistä kannattaa pitää kaukana kaikki havupuista peräisin olevat materiaalit. Lehtipuuhiili on turvallisin aine grillaamiseen.
Sitä en osaa sanoa, kuinka vaarallista käpyjen käyttö on. Kaikkihan tässä mailmassa tuntuu aiheuttavan syöpää :)
Kokeilkaas laittaa mahdollisimman kovaa puuta pilkkeenä grilliin, tulee hyvä kuuma hiillos. Koivun ja pihlajan ja pajun kuivat n 2 cm paksut oksat palaa hiton kuumalle hiillokselle.
Tosin hiillos ei ole pitkäkestoinen joten ei sovellu lihoille jotka vaativat pitkähkön grillausajan, sama koskee mm. kasviksia jotka vaativat pitkän kypsytyksen
Onko kukaan kokeillut pelleteillä grillaamista? Taitaa sisältää havupuusta tehtyä purua ja vähän liimoja joten ei liene paras vaihtoehto. Oiskohan ideaa tehdä grillipellettejä lehtipuusta, sellaisia normiduplon kokoisia pökäleitä. Olisi ne ainakin siistimipä käsitellä kuin pölisevä hiili.
En tiijä, eipä ole kuin tuo ruosteenraiskaama pallogrilli, mutta hyvin siinä on makkara kypsynyt ja kyllä meilläkin keräillään käpyjä grilliin, tosin vasta kun on syöty.
Käpyjä sen takia että niistä lähtee komea savupilvi jolla muksut tykkää käristää muiden naapureiden hermoja äärimmilleen :D :D :D :D
Heguli tuossa jo mainitsikin nuo PAH:it jonka varjolla EU yritti kieltää mäntytervan käytön puun suojauksessakin haitallisuudensa tähden...
Minä varmaan kuolen siten ku olen miljoona kertaa tehny hongasta tulet ja paistanu siinä makkaraa... voe voe.. pittää alkaa tekemään arkkua... Hongasta!...
Minä varmaan kuolen siten ku olen miljoona kertaa tehny hongasta tulet ja paistanu siinä makkaraa... voe voe.. pittää alkaa tekemään arkkua... Hongasta!...
Nykyään tuntuu olevan, ettei oikein mitään saisi tehdä, kaikki on jollain tapaa vaarallista. Paras tutkimus oli se, jossa todettiin veden juonnin aiheuttavan syöpää. Vanha totuushan on se, että ainoa aine maailmassa, joka ei aiheuta syöpää on arseniikki runsaasti nautittuna. Siihen kuolee niin nopeasti, ettei syöpä ehdi kehittyä.
Tämä nyt ei taas liittynyt grillaamiseen mitenkään. Mutta tänään mökille ja illalla pihvit grillille tirisemään. Ja lehtipuuhiilille :)
JakeHammer
02.07.2011, 23:40
Hiukan offtopic, kun varsinaisesta grilaamisesta ei ole kyse, mutta savustin tos illalla affenia, ja voe mahoton, ku on hyvvee! Ja savustin on tutun itse väsäämä 2kerrosmalli rosterista. Aivan loistava peli! Ja puut toki poltettiin tossa tiiligrillissä.