View Full Version : Ruokaohjeita missä käytetään viinaa
Ajattelin tämänpäivän kokeilun jälkeen, että oliskohan muilla myös hyviä ohjeita. Siis viinaa pitää olla reilusti eikä mitään hippiäisiä ja prosentit kohallaan eli pois kaljat ja viinit. Tuossapa malliohje ja oli todella hyvää (mukailtu kauhukeittiön ohjeesta)
* marinoimattomia kanankoipia (voi olla koko normipaketti eli 8kpl, viskimarinadi riittää)
Marinadi
* 2 dl Talisker viskiä (ohjeessa amerikan kuraa)
* loiskaus worchester saucea
* loiskaus soijakastiketta (ohjeessa on ketjap manis, mutta hällä väli)
* loiskaus tabascoa (punaista oli hotpole tai ei)
* loiskaus nestemäistä savua
* loiskaus siirappia (ohjeessa oli tummaa, mutta kun blondi fanina ei ollut hyllyssä ku vaaleeta niin käytin sitä)
* loiskaus NOMUn smoky peri-periä ja one-for-all rub -mausteita. Ohjeessa oli taas jotkut muut, mutta kun ei ollu hyllyssä.
Marinadi ainekset sekoitetaan kulhossa. Kaadetaan muovipussiin ja koivet perään. Vuorokausi jääkaapissa. Weberi kuumaksi ja savulastut perään. Koivet folio astiaan. Epäsuoralla tulella (asteet about 200) sellaisen reilun ajan, että koivet ruskistuu ja paistuu. Välillä voi voidella vaikka jollain savunmakuisella marinadilla, johon on sotkettu öljyä.
Ei tuota paistoaikaa tullut mitattua kun kokille jäi tuon loppu Taliskerin tyhjentäminen...mutta hyvää oli...vaikka itte sanonkin..
Bänkster
28.04.2011, 19:26
Voitkos soitella mulle sitten kun meinaat seuraavan kerran laitella ruokaa...?? :p
Pippuri pihvi:
Otetaan kaljaa, Myllis voi korvata konjakilla, jos olut reseptit ei kelpaa.
Haeskellaan se hyvä keittiöveitsi ja varmuudeksi teroitetaan se.
Pestään se hyvä paistinpannu.
Mielummin ite leikaten sopivia siivuja sisäpalasta, ulkopalat menee, jos ei ole sisäosia.
Voi tehdä myös hirvenlihasta, jolloin paistoajat vähän muuttuu. Oikeestaan paljon parempaa kuin nauta, mutta treenaamiseen voi käyttää nautaa. Jos omistaa taikakylmiön voi laittaa sinne nautaa ja poisottaessa se onkin härkää. Ihan niinkuin ravintolassakin.
Ite murskattu mustapippuri on kaikista parasta, mutta menee valmiit rouheet, jollei ole muutakaan. Testattu myös musta-valko-vihree seoksella ja toimii sekin.
Perussetti, suola hieroen lihan pintaan ja pippurirouheet samalla menetelmällä perään. Jos haluu ihan perkeleesti pippuria, niin painelee sen kiinni lautasta vasten.
Woita pannulle, kokille kalja.
Paistetaan haluttuun kypsyysasteeseen, itelle jätän mediumiksi. Toisinaan keskeltä vähän raa'aksi, jos innostuu vuolemaan yli 4 cm paksuja pihvejä. Hei, itelle kun tekee, niin kukaan ei todellakaan valita. Kokki saa aina vain kehuja.
Nyt on tarkka vaihe: Otetaan konjakkipullo pois juonnista.
Kaadetaan hörpyt, eli noin 1-1½dl konjakkia pannulle pihvien päälle.
Seuraavaksi voit tehdä kahdella eri tavalla:
Vaihtoehto 1, kokkaat ulkona tai suhteellisen paloturvallisessa keittiössä: Tarjoa tulta pannulle, tuloksena n. 70 cm korkuinen sinipunainen liekki, joka palaa n. 10 sekuntia. Heti liekin sammuttua tai loimotuksen vähentyessä kaadat vähintään 2 dl kuohukermaa pannulle. Vähennä lämpöä ja keittele grädda kasaan.
Vaihtoehto 2, kokkaat sisällä tai paloherkässä paikassa: Kiehuttele konjakki kasaan(kannattaa nuuhkia kunnolla pannulta nousevaa höyryä) ja kun sitä on sopivasti jäljellä, kaada vähintään 2 dl kuohukermaa pannulle. Vähennä lämpöä ja keittele grädda kasaan.
Onnistuit juuri tekemään aivan perkeleen hyvänmakuisen satsin pippuripihvejä konjakkikermakastikkeessa. Mielestäni ei kannata vaivautua keittelemään pottuja tai muutakaan tämän kanssa. Leipäpalalla on hyvä pyyhkiä viimeisetkin kastikkeet lautaselta ja pannulta.
Palkitse itsesi ruuan päälle juomalla ylimääräiset konjakit kaljan lomassa.
Voitkos soitella mulle sitten kun meinaat seuraavan kerran laitella ruokaa...?? :p
Huomenna olis tarkoitus testata koipia edelleenkin (kun ne on vapun alla tarjouksessa), ne periaatteessa sitruuna/chili -marinoituja, mutta kun sitä marinadia oli mielestäni vähän niin tasapainotin sitä sitruunan suhdetta konjakilla...luoja tietää mitä tulee..
Huomenna olis tarkoitus testata koipia edelleenkin (kun ne on vapun alla tarjouksessa), ne periaatteessa sitruuna/chili -marinoituja, mutta kun sitä marinadia oli mielestäni vähän niin tasapainotin sitä sitruunan suhdetta konjakilla...luoja tietää mitä tulee..
Humalaan? :D
no eikös tää lapinmiehen kuikkakeitto sopis tähän hyvin:
Otethan yks kuikka. Otethan nelijä litraa puhasta vettä.
Kiehautethan siinä kuikkaa kymmenen minuttia.
Heitethan vesi pois.
Otethan kolome litraa puhasta vettä ja laitethan sinne kouralline heiniä.
Kiehautethan siinä kuikkaa viisi minuttia.
Heitethan vesi pois.
Otethan sinistä, punasta taikka lehemän maitua kaks litraa.
Kiehautethan siinä kuikkaa yks minutti.
Heitethan maito pois.
Otethan litra kirkasta hyvvää viinaa.
Kiehautethan siinä kuikkaa kolome nelijä sekunttia.
Heitethan kuikka pois.
JO VAIN ON KEITTO VALAMIS
http://smileys.smileycentral.com/cat/10/10_7_8.gif
Rekisteröimätön
28.04.2011, 22:14
Ajattelin tämänpäivän kokeilun jälkeen, että oliskohan muilla myös hyviä ohjeita. Siis viinaa pitää olla reilusti eikä mitään hippiäisiä ja prosentit kohallaan eli pois kaljat ja viinit. Tuossapa malliohje ja oli todella hyvää (mukailtu kauhukeittiön ohjeesta)
* marinoimattomia kanankoipia (voi olla koko normipaketti eli 8kpl, viskimarinadi riittää)
Marinadi
* 2 dl Talisker viskiä (ohjeessa amerikan kuraa)
Ei tuota paistoaikaa tullut mitattua kun kokille jäi tuon loppu Taliskerin tyhjentäminen...mutta hyvää oli...vaikka itte sanonkin..
Sä olet tietty lukenu ton 2 dl > teelusikaksi. Ja se mitta, 2 dl, on kanankoipea kohden eikä kokille jää silloin mitään sisäisesti!!!
Joku vuosi sitten sai paikallisesta tissibaarista Finnishdoping välipalaa.
Elipä HK blöötä siivu, siihen reunalle sopivasti sinappia.
Asetetaan blöö sinappeineen shottilasin reunaan ja kaadetaan lasiin kossua.
Nautitaan lipaisemalla sinappi, sitten kosari ja viimeiseksi haukataan blöö.
Jos nälkää yrittää tappaa kyseisen reseptin avulla, niin sivuoireena saattaa esiintyä lievää humaltumista. :D
lavanelikko
29.04.2011, 21:06
Ei nyt ihan ruokaa, mutta pari hyvää kakkua kuitenkin...
TIRAMISU 175°C 20-30 min
POHJA:
3 MUNAA
1½ dl SOKERIA
Vaahdota
4 rkl VEHNÄJAUHOA
3 rkl PERUNAJAUHOA
1 tl LEIVINJAUHETTA
KOSTUTUKSEEN:
1 dl KAHVIA
1 rkl KONJAKKIA
TÄYTE:
5 LIIVATETTA
3 rkl KAHVIA
Sekaisin.
3 KELTUAISTA VAAHTONA
1 dl SOKERIA
200 g MASCARPONEA
1 rkl KONJAKKIA
Yhdistä kaikki ed. mainitut
1 dl KERMAA VAAHTONA
3 VALKUAISTA VAAHTONA
Yhdistä kaikki.
Paista pohja irtopohjavuokassa, anna jäähtyä. Vuoraa kakkuvuoan reunat leivinpaperilla. Laita kakkupohja takaisin vuokaan, kostuta. Kaada täyte päälle, laita kylmään noin 12 h. Koristele kaakaojauheella ja tomusokerilla.
SKOTTILAINEN VISKIKAKKU 175°c 50 min.
117g VOITA
1,7dl SOKERIA
2 MUNAA
13Og SUKLAATA (SULANA)
3,3dl JAUHOJA
1,3dl VANILJASOKERIA
0,7tl LEIVINJAUHETTA
0,3tl SOODAA
1,3dl VAHVAA KAHVIA
PAISTA JA KOSTUTA
0,7dl VISKIÄ
ANNA MAUSTUA 1-2 PÄIVÄÄ.
Mistäs tuota savuaromia saa? Vai täytyykö tilata netistä?
young n dum
01.05.2011, 19:45
Mistäs tuota savuaromia saa? Vai täytyykö tilata netistä?
iha normi k marketis on esim.
Fonduessa käytetään Kirsch viinaa 40%-50% (ja valkoviiniä):
Juusto fondue
(noin 200 g valmista fondueta henkilöä kohden)
400 g gruyere-juustoa
200 g mustaleimaemmentalia
3 dl kuivaa valkoviiniä
1 dl kirsch viinaa
3 valkosipulin kynttä hienonnettuna
1 limetin mehu
2 tl maissintärkkelysjauhoja
mustapippuria myllystä
Leipää kuutioina
1. Mittaa viini ja viina paksupohjaiseen kattilaan.
2. Lisää valkosipuli, limetin mehu ja maissijauho ja sekoita hyvin.
3. Kuutioi juustot pieniksi kuutioiksi.
4. Laita kattila liedelle ja kuumenna seosta. Lisää juusto pieninä kuutiona koko ajan hyvin hämmentäen.
5. Kun juusto on sulanut ja seos on tasainen, mausta se mustapippurilla.
Mistäs tuota savuaromia saa? Vai täytyykö tilata netistä?
Tätä tulee itte käytettyä: http://www.poppamies.fi/product_info.php?products_id=581
Rekisteröimätön
03.05.2011, 19:57
Yksi ohje lisäys, muunnelma ekasta
* marinoimattomia kanankoipia (voi olla koko normipaketti eli 8kpl, marinadi riittää)
Marinadi
* 1 dl konjakkia
* 1 raastettu sitruunan kuori
* sen saman sitruunan mehut
* tuoretta timjamia (nippu)
* suolaa sopivasti
* mustapippuria myllystä
* paprikajauhetta (voi jättää poiskin kurkumalla saa paremmin väriä)
* 1 habanero chili hienonnettuna ja siemenineen
* loiskaus neste savua
Marinadi ainekset sekoitetaan kulhossa. Kaadetaan muovipussiin ja koivet perään. Vuorokausi jääkaapissa. Weberi kuumaksi ja savulastut perään. Koivet folio astiaan. Epäsuoralla tulella (asteet about 200) sellaisen reilun ajan, että koivet ruskistuu ja paistuu. Välillä voi voidella vaikka jollain savunmakuisella marinadilla, johon on sotkettu öljyä.
nyybinä myllis
Rekisteröimätön
03.05.2011, 20:00
Yksi ohje lisäys, muunnelma ekasta
* marinoimattomia kanankoipia (voi olla koko normipaketti eli 8kpl, marinadi riittää)
Marinadi
* 1 dl konjakkia
* 1 raastettu sitruunan kuori
* sen saman sitruunan mehut
* tuoretta timjamia (nippu)
* suolaa sopivasti
* mustapippuria myllystä
* paprikajauhetta (voi jättää poiskin kurkumalla saa paremmin väriä)
* 1 habanero chili hienonnettuna ja siemenineen
* loiskaus neste savua
Marinadi ainekset sekoitetaan kulhossa. Kaadetaan muovipussiin ja koivet perään. Vuorokausi jääkaapissa. Weberi kuumaksi ja savulastut perään. Koivet folio astiaan. Epäsuoralla tulella (asteet about 200) sellaisen reilun ajan, että koivet ruskistuu ja paistuu. Välillä voi voidella vaikka jollain savunmakuisella marinadilla, johon on sotkettu öljyä.
nyybinä myllis
Tuohon marinadiin voisi lisätä hiukan fariinisokeria niin tasapainottaa tuota sitruunaa..
nyybinä myllis
Bänkster
04.05.2011, 09:00
Fonduessa käytetään Kirsch viinaa 40%-50% (ja valkoviiniä):
Mä teen samalla reseptillä ja hyvää tulee :) Joskus kokeillut paremman puutteessa korvata Finlandialla Kirschin ja toimihan tuokin :D
HHMMM... Voiskohan hernekeiton tehdä veden sijasta vaikka jaloviinaan tms.
Tommonen jekku pasta tuli tehtyä
http://forums.offipalsta.com/picture.php?albumid=1867&pictureid=80049
Joo ja kuulemma ikeasta saapi
Ja viä raakana
http://forums.offipalsta.com/picture.php?albumid=1867&pictureid=80050