PDA

View Full Version : Kasikutonen kikkailee


23.04.2003, 19:03
Nyt on pari viikkoa kurvailtu -86 Vetellä ja auto alkaa pikku hiljaa tulla tutuksi. Muutama ylläri on kuitenkin sattunut.
Autossa on nähtävästi jonkinlainen varashälytin. Avasin kuskin oven avaimella ja pelkääjän oven sisäpuolelta napista (keskuslukko ei pelitä kunnolla). Näyttöön syttyi "security"-teksti ja hetken kuluttua alkoivat räikät töötöttää tasaiseen tahtiin. Auto käynnistyi normaalisti ja urku auki ajelin rauhallisempaan paikkaan repimään räikän piuhat irti. Kojelaudassa rele napsutteli varttitunnin verran ja sitten homma tokeni. Muuten auto toimi normaalisti. Samainen "security"-valo palaa ja vilkkuu aina silloin tällöin omiin nimiinsä ilman muita oireita.
Toinen tylsä ongelma on se, että noin kerran-pari viikossa auto ei suostu starttaamaan. Ei sahaa ja sillä hyvä. Toimii kuin tupakki ja sitten kun aiot lähteä ja starttaat niin mitään ei tapahdu. Virrat tulevat kyllä normaalisti kojelautaan ja muualle muttei startille saakka. Ei olla tutkittu sen tarkemmin vielä kun vika esiintyy milloin ja missä sattuu ja korjaantuu itsestään jonkin ajan kuluessa. Nähtävästi paikkojen jäähdyttyä. Onko tuttua?
Ja vielä yksi juttu. Autossa kun ei ole minkäänlaista käyttöohjekirjaa niin valaiskaa minua: mikä on se keinuvipukytkin valokatkaisijan oikealla puolella? Olen sitä painellut ja ihmetellyt mutta nothing happens. Miksi se namiska on siinä?

Note! This message was posted anonymously!

23.04.2003, 20:12
Teeppäs niin, että kun lukitset auton ovet niin käytä sitä kuskin oven sisäpuolella olevaa pientä keskuslukitusnappia joka lukitsee kaikki ovet ja sitten vain laitat oven kiinni. Eli avainta et tarvitse ollenkaan siihen, kun lukitset ovet. Sitten, kun avaat niin tietenkin avaat avaimella ensin kuskin oven ja sitten saat myös toisen puolen oven lukituksen auki, kun samaisesta kuskinpuolen keskuslukitusnapista avaat kaikki ovet. Älä siis käytä pelkääjän puolen nappia. Itsellä ei myöskään avaimella saa molempia ovia auki. Eli ihan Corveten ominaisuus on kyseessä.

Tuo auton käynnistysongelma vaikuttaisi kuluneelta avaimelta. Itsellä oli viime kesänä juuri samanlainen ongelma ja se ratkesi, kun hommasin uuden avaimen autoon. Siitä on juttua ollut jo aiemmin, kun itse kyselin siitä täällä forumilla, mutta muistaakseni Metro-auto tekee uusia avaimia. Maksaa noin 100 euroa.

Note! This message was posted anonymously!

nepa
23.04.2003, 20:14
Ohops, eli tuo vastaus oli meikältä. :)

nepa
23.04.2003, 20:58
Tuohon avainhommaan vielä sellainen tarkennus, että Corveten avaimessa on siis se pieni vastus jonka resistanssi mitataan, kun autoa käynnistetään ja jos avain on kulunut niin auto ei aina saa oikein mitattua resistanssia jonka seurauksena autoa ei voi noin 4 minuuttiin käynnistää. Vika voi tietenkin olla muuallakin kuin avaimessa, mutta jos avain on alkuperäinen niin se varmasti on jo niin kulunut, että voi aiheuttaa ongelmia.

24.04.2003, 09:28
Kiitos tiedoista! Voisi hyvinkin johtua avaimesta, on käynyt itselläkin mielessä. Ja toi noin neljä minuuttia stemmaa sekin oireisiin aika hyvin.
Keskuslukon katkaisijasta sen verran, että se kuskin puolen oven katkaisin ei tietenkään toimi. Täytyy ottaa ovipaneeli auki ja tutkia tilannetta. Onko siis ymmärrettävä, että varashälytinjuttu liittyy pelkääjän puolen oven lukitukseen?
Ja edelleen toi valokatkaisijan naapurikatkaisija on mysteeri...

Note! This message was posted anonymously!

24.04.2003, 10:07
Eikös se naapurikatkaisija ole sumuvalo katkaisin. Ettei vaan olisi polttimot palaneet tai johto irti...

Note! This message was posted anonymously!

24.04.2003, 19:16
Onhan se. Sekin selvisi tänään puhelinsoitolla. Meikäläisen autossa kyseisellä namiskalla vaan ei ole mitään käyttöä, kun on kuulemma euro-mallin Vette, jossa ei ole sumuvaloja lainkaan. Voipahan napsutella katkaisijaa vaikka musiikin tahtiin muijaa Prismasta odotellessa...
Kiitos vastauksista!

Note! This message was posted anonymously!