View Full Version : Kinkun paisto ja kuinka onnistui?
KoniJeep
24.12.2010, 00:50
:confused:Milläs traditiolla ne kinkut paistetaan?:confused:
Itse käytän cognacia ja sika kypsenöö uunissa..
http://forums.offipalsta.com/picture.php?albumid=3582&pictureid=72238
Nyt on joku uus villitys paistaa jotain poroa tai muuta sian tilalla :eek:
Jos ei kinkuteta, niin mitä hirveä käristetään tilalle?
Onnistuiko tekele?
Sika uuniin 100-125 ast, ja mittari perseeseen. Kun mittari näyttää 77 astetta, niin sitten ulos. Kamara, ja verkko pois. Sinapit ja korppujauhot pintaan, ja taas uuniin tällä kerralla kaksi kertaa eneämmän asteita, ja kevyt ruskistus.
Noin meidän sika poltettiin taas tänäkin vuonna.
Taidan mennä viiltään siivut siitä... :D
n. 140 astetta kunnes mittari näyttää 80-82 astetta, sit ulos ja verkot jne. pois ja syömään.
alticity
24.12.2010, 01:08
kinkku rapiat 8 kiloa niin montako tuntia menee?
nimimerkki yksin kotona ekaa kertaa:)
Eikös joku vanha tietäjä väittänyt joskus että tunti per kilo.
Omaan 5 kg kinkkuun tuo ei kyllä ihan riittänyt. Mutta saa siitä hiukan suuntaa kuinka paljon varata aikaa.
alticity
24.12.2010, 01:19
panen sitte aamulla. vasta:D
hunter hdj
24.12.2010, 01:22
[quote=Olsu;724489]Eikös joku vanha tietäjä väittänyt joskus että tunti per kilo.
Omaan 5 kg kinkkuun tuo ei kyllä ihan riittänyt. Mutta saa siitä hiukan suuntaa kuinka paljon varata aikaa.[/
eiköhän siihe saa yhen päivän kulutettua kun aamusta aloittaa=
=puu uunin lämmitys... hillostus..=. Lämmitys eväät nautittava= hiilet pois ja sit vasta kinkkua uuniin ja operaatio taitaa jatkua seuraavaan aamuun kunnes pääsee tarkastelemaan loppu tulosta ... Herätys kellokin ettei pala kinkku uuniin :)
Eka kilo-kaks tuntii ja lopuille tunti.Lämpö 125 cels
Eli kinkku 5kg paistoaika 6h
Ollaan aina laitettu kinkku ruisjauhosta tehdyn "kuoren" sisään. Eli sekoittaa ruisjauhoa ja vettä ja sillä töhnällä tekee koko kinkun ympäri kuoren. Pitää loistavasti kinkun mureana eikä kuivu liikaa. Ja kinkun päällä oleva rasva imeytyy maukkaasti kinkkuun. Kun kinkku on kypsä niin kuori irtoaa varsin helposti pois. On muuten aika hyvää pelkkä tuo kuorikin, varsinkin se alaosa joka on osin lillunut kinkun rasvassa. Oma 6,6 möhkäle oli jo eilen uunissa.
:confused:Milläs traditiolla ne kinkut paistetaan?:confused:
Itse käytän cognacia ja sika kypsenöö uunissa..
http://forums.offipalsta.com/picture.php?albumid=3582&pictureid=72238
Nyt on joku uus villitys paistaa jotain poroa tai muuta sian tilalla :eek:
Jos ei kinkuteta, niin mitä hirveä käristetään tilalle?
Meillä on samanlainen uuni ja aloin miettimään miksi et käytä uunin omaa paistolämpömittaria?
On todella hyvä kapistus, ku alkaa piipittelemään lämpötilan saavutettuaan.
Ei tarvi turhaa kyttäillä.
KoniJeep
24.12.2010, 08:02
Meillä on samanlainen uuni ja aloin miettimään miksi et käytä uunin omaa paistolämpömittaria?
On todella hyvä kapistus, ku alkaa piipittelemään lämpötilan saavutettuaan.
Ei tarvi turhaa kyttäillä.
:rolleyes: Shiihen hommaan pitäs jo ohjekirja etsiä...
Offipiru
24.12.2010, 09:32
Tänä vuonna ei kinkkua tullu paisteltua mutta perinne on aamulla herätä keittiön lattialta ja kaapia se jauhoksi kuivunu kinkku ulos uunista. Isipaappa oli pienessä konjamiitissa antanu yön yli valohoitoa kinkulle siis uunissa, äite sen sitten laitto aamulla lämmönki päälle uunii. :D
Puu-uunissa joku tunti ja kilo, reipas sata astetta, otetaan ulos kun muistetaan. ja nam nam
mielipuoli
24.12.2010, 11:08
viime vuonna kokeilin paistopussissa tehä ekaa kertaa kinkun. Tulee muuten aika pehmoonen eikä kuivaa! 7kiloa 8h ja 130c
Ja kuorrutukseen. Konjakkisinappia, omenahilloa ja korppujauhoja!
Ens vuonna samalla reseptillä!
Klo 4.30 herätys, kinkku uuniin n. klo5 140-150c. Nyt ollut 7h uunissa ja vasta 72c lämpötila ja uunin lämpötila n.120c. Siitä se valmistuu..
Aaltonen
24.12.2010, 13:45
6kg skinkka ja eka tunti 150 celssiusta sit tiputin 125c ja siel se olikin sit aamu viitee saakka :D sit pikkasen kuul daunia ja verkot ja kamarat pois,konu sinapit ja korput pintaa ja kevyt grillaus,ihan jees tuli ekaks kerraks,
Janne1986
24.12.2010, 15:29
Tuolla ei menny yhtä hyvin:http://www.iltalehti.fi/uutiset/201012240085543_uu.shtml
Meillä oli reilu 5 kilon luuton kinkku uunissa 6 ja puoli tuntia. Emäntä laittoi asteita vain 100, sillä paistui kolme tuntia. Minä lisäsin lämmön jonnekin 115 tietämille. Pussissa paistui, lientä tuli litran verran. Kaikki rasva ei sulanut päältä pois.
Hyvvää on...!!! :)
Erinäisten sekaannusten johdosta lähtölämpötila oli -5 astetta ja loppulämpö 95 :-D
Kyllä se toimii mutta siivuja ei tarvii kuvitella leikkaavansa kun murenee melkein katseesta.
Kovakalu69
24.12.2010, 22:12
Sika uuniin 100-125 ast, ja mittari perseeseen. Kun mittari näyttää 77 astetta, niin sitten ulos. Kamara, ja verkko pois. Sinapit ja korppujauhot pintaan, ja taas uuniin tällä kerralla kaksi kertaa eneämmän asteita, ja kevyt ruskistus.
Noin meidän sika poltettiin taas tänäkin vuonna.
Taidan mennä viiltään siivut siitä... :D
Samalla reseptillä täälläkin mentiin, ainoana erotuksella, että sinapin ja korppujauhojen väliin tungin fariinisokeria ja jumaleissön ku oli suussa sulavaa :)
...n.125c paistopussissa, valmis ku mittarissa 85. läskit veke ja sinapit tilalle & korppujauhot pintaan, kevyt rusketus reilulla lämmöllä ja syömään! suun makusta tuli tänäkin jouluna:D
Ollaan aina laitettu kinkku ruisjauhosta tehdyn "kuoren" sisään. Eli sekoittaa ruisjauhoa ja vettä ja sillä töhnällä tekee koko kinkun ympäri kuoren. Pitää loistavasti kinkun mureana eikä kuivu liikaa. Ja kinkun päällä oleva rasva imeytyy maukkaasti kinkkuun. Kun kinkku on kypsä niin kuori irtoaa varsin helposti pois. On muuten aika hyvää pelkkä tuo kuorikin, varsinkin se alaosa joka on osin lillunut kinkun rasvassa. Oma 6,6 möhkäle oli jo eilen uunissa.
juuri näin se menee... ja hywää tulee
juuri näin se menee... ja hywää tulee
Onnistui tänä vuonna kinkun paisto arvosanalla 10+. Kinkku oli (tietysti) kotimainen luuton "juhlakinkku". Pinnalla oli sopivasti läskiä ja lopputulos oli kerrassaan maukas ja sopivasti murea. Näemmä noissa kinkuissa on eroja koska paistotapa on ollut sama jo 20 vuotta.
Arska-tehtaalta
25.12.2010, 09:19
Kokeiltiin tällä kertaa ilman paistopussia ja hyvä tuli silleenkin.
Puu leivinuuni ja asteita 150 n.tunti per kilo ja sisälämpö 85.
Miun mielestä kinkun pitää olla aina ylikypsä ja kotimainen.
Samaa mieltä, eli 77 astetta ei ole tarpeeksi mullekkaan.
Äitee tekee kinkun aina ruiskuoren sisään ja pirun hyvä tulee!
Itsekkin tuota aluksi käytin, mutta nyt emännällä todettiin keliakia, niin kinkut paistetaan nyt pussissa.
Pussi tai tuo ruiskuori pitää kinkun niin mehevänä, että ei kinkusta kuivaa tule, vaikka paistaisi pidempäänkin.Olettaen tietysti, että pinnassa on sopiva rasvakerros.
Nuo kinkkurullatkin on melkosen toimivia ja hyviä.
Tosin meikäläinen tykkää syömisestä sen verran paljon, että menee kalkkunakin, makkarat, lihapullat, ja siis oikeestaan melkeen mikä vaan missä on lihaa. :)
Kun naaman edessä on kinkkua, hyvää sinappia, leipää, ja pikkasen juustoa niin ei voisi pieni poika olla onnellisempi oloonsa. :)
Juu kinkku onnistu niin hyvin että on jo melkein syöty tarvii varmaan mennä alesta ostaan uusi heti maanantaina:D.
Paistanut aina ilman pussia ja ainakin 77 asteeseen ja hyvää on tullu.
Omatekemää sinappia ja joululimppua kinkun kanssa nam nam söis vaikka kuinkapaljon.
Bänkster
26.12.2010, 22:28
Buenosti!
Tosin itselläni ei ollut osuutta asiaan.... eiku kyl mie sen taisin pöydältä toiselle pöydälle nostaa..? :p