PDA

View Full Version : Renkaskymysys?


Rekisteröimätön
18.06.2010, 17:58
Morjensta! Tuli tuossa hankittua tuollainen Toyota land cruiser pari päivää sitten,ja nyt mieltä hiertää yks kysymys noista renkaista. Autoon tuli mukana vaan yhdet kummit,35 tuumaiset ja niitä ei ole merkitty otteeseen..... on vaan jotku alkuperäiset renkulat otteessa.... Mitä poliisi sanoo jos pysäyttää ,antaako sakkoa vai viekö kilvet? Katsastukseen ei vissiin noilla renkailla asiaa? Joku sanoi mulle että ei poliisit edes katso paremmi kun vaan on pintaa.... ?
Kokemuksia,omakohtaisia sellaisia kiitos! Onko joku ollu kusessa kun liika isot kummit autossa?
Näyttää niin komialta noilla ettei viittis pienempiäkää hommata!

-Captain-
18.06.2010, 18:56
omassa hodarissa otteessa 33" ja viime kesän alla pyöri 37" ja syksystä lähtien 35".. katsastus ei onnistu mut ei oo ainakaan poliisi eikä nuo rajaviranomaiset puuttunu millään lailla. näin siis imatralla :)

Palde
18.06.2010, 19:04
No kyllähän ne sakon lykkää jos hoksaavat ...ja ovat virkaintoisia ...

Omakohtainen kokemus on rengasratsiasta jokunen vuosi takaperin ...

Otteessa 7.50 - 16 LT ja alla oli juuri ostetut 35-tuumaset Mud Terrainit -44 ET:n 15-tuumasilla vanteilla .

Ja eikun polliisin kohdalle seis , ja kaikki paperit ja sitten mitataan renkaan urasyvyydet . Paperit oli OK , ja kun mies valkoisissa haalareissa tuli kohdalle ja alkoi kertomaan minimi urasyvyyttä kesärenkaalla samalla kun kumartu mittaan kuskinpuolen eturengasta ...hetken päästä kuulu jotain mutinaa ; että saatana kaikenlaisilla raktorinrenkailla sitä asvaltilla viittitään ajella...!!!
Huikkasin haalarikaverille että riittääkös uramittarissas asteikko : ) Ei rittänyt kun loppu kuulemma 12 mm ...;)

Poliisikin sitten tuli siihen turisemaan kaikenlaista , ittellä oli samanmoinen BJ ...takuulla tiesi että 35-tuumasta ei ilman erikoislupaa saa alle( Ja mullahan sitä ei ollut ) . Pyysi uudestaan rek.otteen , vertas rengaskokoa ... nyt alkoi jo kylmään ...

Totes vaan yks´kantaan että lailliset ja tuuman saat vielä kasvattaa kun on vasta 15-tuumanen vanne :) :) :)

Kuittasin ohjeet ja pöräytin pois paikalta ... asiallista toimintaa sillä kertaa ....

Rekisteröimätön
12.09.2010, 18:47
Samansuuntainen on itseäkin askarruttanut.... 33" on kyllä otteessa mutta 35" pyörii alla!
Eihän sitä kokoa pienentää sovi!
Kerran paskat housussa olin ratsiassa itsekkin,mutta onneks oli poliisina joku nuori keltanokka.
Ja ei ruvennu tarkemmin tutkimaan,hyvä kun puhalluttaa osasi....
Mut kyllä kiinnostais kanssa että millasenhan sakon tai tuomion lykkävät jos sattuu olemaan
joku kuka sattuu katsomaan rengaskokoa!

Rekisteröimätön
12.09.2010, 21:41
Liikenneturvallisuuden kannalta oleellista on riittävä urasyvyys kuviossa ettei lähde vesiliirtoon.
Kaikenlainen muu mitoillapelailu on jeesustelua.

Ymmärrän hyvin miksi eräät tahot pyrkivät tuomaan esiin, että tyhjänpäiväisiä liikenneturvallisuuteen vaikuttamattomia sääntöjä keksitään huvikseen. Näin ei suinkaan ole. Kaikella on tarkoituksensa.

Tehdään sääntö joka myöhemmin pakon edessä korjataan tai muutetaan. Varsinainen ikiliikkuja.

Sivutuotteena voi järjestää opintoretken vaikka Islantiin :(

Kiva matka, parit kokouspalkkiot ja päivärahat... PRKL

HV
12.09.2010, 21:52
eiköhän se mene niin että jos renkaat on luvattomat -> auto on tieliikenteesen laiton -> poliisi ruuvaa kilvet pois ja matkanteko loppuu.

eriasia sitten huomaako/tajuaako ne katsoa sitä...

-MaTTi-
12.09.2010, 22:07
Joo, en tiijä. Täälläpäin Helsingin ympäristössä ei tienpäällä tunnuta juurikaan välittävän renkaiden kokomerkinnöistä, joko ei ymmärretä, ei välitetä tai ollaan muuten vain "ymmärtäväisiä". Harva on mitään oikeata sanomista edes saanut. Ei vaikka HJ:lla ajellaan 38.5" swamppereilla, kehutaan vain kulutuspintaa. :D

En edes tiedä milloin jossain olisi ollut joku oikea ratsia, jossa tarkastettaisiin kuski, paperit ja auto.

Mutta onpa renkaiden tuumille hintaakin saatu laskettua: http://forums.offipalsta.com/showthread.php?t=1445

RIPAX
12.09.2010, 22:09
Kertaalleen rengasratsiassa pysäytys ja sitte renkaita äimistelemään ja tavaamaan oikeen stroota. Vaikka totesin et toi sun stroo on vanha ja eri mittavanne ja kaikki maholliset valheet ni ei auttanu,31" otteessa ja 33" alla jota ei siis otteessa=RIKESAKKO! Soitin nimismiehelle ja kysäsin et kuka näitä pykäliä tulkitsee kun ovat perseestä ni sano et hommaa katsastus viranomaselta paperit jossa sanotaan et se sun rengas on laillinen ni se sakko perutaan. No en o hommannu niitä papereita. Maksoin sakon.

Hessu_Hopo
12.09.2010, 22:47
Sakot kuitenkin euroissa suhteellisen pieniä. Pahin skenaario on että joudut vakavaan onnettomuuteen jossa kuolee tai vammautuu ihmisiä. Tällöin vakuutusyhtiöllä voi olla peruste periä maksamiaan korvauksia takaisin "laittoman" ajoneuvon haltijalta (Tai olla niitä maksamatta kokonaan tai osittain) Tietysti pitää pystyä näyttämään että onnettomuuteen on vaikuttanut esim. laittomat renkaat, mutta vaikkapa tieltäsuistumisissa yms. vakuutusyhtiö voi olla vahvoilla. Eihän tällainen kovin todennäköistä ole mutta mahdollista.

Mika R
13.09.2010, 02:38
ite tässä pyörin pääkaupunki seudulla ja vaikka alla oli 38,5" kumit ei ketään ole kiinnostanut, poliisit sano puhallusratsiassa että hieno auto ootko ite rakentanut.....leimalla oon yleensä käyny niillä kumeilla mitä otteessa, mutta tuli tossa 1,5vuotta sitten käytyy katsastukses 35" kumeilla ja otteessa 33" eikä tullu ees huomautusta et se on niin henkilöstä kiinni että ketä kiinnostaa ja ketä ei.