PDA

View Full Version : Kiinnostaako historia ja museot?


MaiklNait
04.04.2003, 20:25
Homo/lesbo/bi/trans -historia talteen

Valtakunnallinen SETA ja SETA-säätiö ovat aloittaneet yhdessä Työväen Arkiston ja Työväen keskusmuseon kanssa jatkuvan lesbojen, homojen, bi- ja transsukupuolisten ihmisten elämää koskevien aineistojen arkistoinnin ja museoinnin.
Arkisto ja museo keräävät lahjoituksia paikallisten SETAn jäsenjärjestöjen avustuksella. Kyseeseen tulevat kirjeet, kortit, päiväkirjat, omaelämäkerrat ja muistelut, valokuvat, videot, äänitteet, lehdet, kirjat, pöytäkirjat, t-paidat, rintanapit, mainoslahjat, julisteet ja muu esineistö, jonka varassa voi saada käsityksen yksittäisten henkilöiden tai yhteisöjen elämästä ja toiminnasta.
Aineistoa tullaan käyttämään esimerkiksi tutkimus- ja näyttelytarkoituksiin, mutta sitä voidaan lahjoittajan tahdosta riippuen julkaista myös esim. dokumenttielokuvien tai cd-rom-historiikkien aineistona. Lahjotus on mahdollista tehdä myös nimettömänä. Hanke on tarkoitettu kaikille, jotka ovat kiinnostuneita historiastamme ja jotka kokevat sen tallentamisen tärkeäksi. Tarkoituksena on luoda ja kouluttaa sellaisten vapaaehtoisten valtakunnallinen verkosto, jotka voisivat SETAn paikallisjärjestöjen kautta antaa ohjeita ja neuvoja aineistojen lahjoittamisesta ja oikeanlaisesta käsittelystä. Verkoston puitteissa on mahdollista järjestää myös erilaisia suunnattuja keruuhankkeita.
Lisätietoja antavat ja lahjoituksia vastaanottavat SETAn paikallisjärjestöt Helsingissä, Jyväskylässä, Tampereella ja Turussa tai Työväen keskusmuseossa panu.rissanen@tkm.fi tai 03-253 8864



St.Pauli ja Reeperbahn..