PDA

View Full Version : Uudemman sukupolven jimnyistä


kawatus
15.05.2010, 20:19
Nyt saa kehua ja moittia jimnyjä kun semmosta olen suunnitellut hankkia.
Tekniikka on ilmeisesti suht varmaa (lue vanhaa) mutta miten uudemmissa nämä sähköllä toimivat nevivedot ? Tuntuu jotenkin epävarmemmalle kuin perinteinen kepistä väänneltävä. Onko niissä muuten samanlailla hidas ja nopea kuin vanhoissa ?
Omistajilta on kaikki kommentit autosta tervetulleita.

wikke
19.05.2010, 08:20
Samalla lailla hidas/nopea kuin vanhemmissakin. Nopean nelikon voi heittää päälle tai päältä alle satkun vauhdissa, hitaan saa päälle vain paikallaan ollessa kytkin pohjassa. Aluksi kyllä itsekkin arasteli moisia sähkölärpättimiä, ja haikaili oikeaa "keppiä" vaan onhan nuo toistaiseksi moitteetta toiminut. Eipä kai tuo amerikan temppu olisi vaitaa manualiseksi jos jostain palikat löytäisi, korissa olisi kyllä aukko kepille.

Kahden vuoden ja 35.000km jälkeen ei ole ollut mitään ongelmia tai valittamista, ja muita Jimppa kuskeja haastatellessa ei kenelläkään ole ollut mitään vikoja tai ongelmia. Vanhin ollut kymmen vuotias ja parisataa ajettu. Siis auto...

Ahdashan se tiloiltaan on, mutta se ei liene ajoneuvon vika kun pientä autoa on katselemassa. Etupenkeillä kyllä on tilaa täysi kasvuiselle (lava Defeen verrattuna jopa väljästi), takanakin muuten mutta jos etupenkit ääriasennossa tulee ongelmaksi miten sovitella jalat. Varsinaiselta ajotuntumalta henkilöautomainen, paitsi että istuu aavistuksen korkeammalla ja ryhdikkäämmin (pystymmässä). Varsin näppärä pyöriteltävä ahtaissakin paikoissa. "Tavaratilaan" menee kärryllinen ostoksia, tai viikon mökkirojut kun sijoittelee vähän järkevämmin.

Isompana miinuksena tuuliherkkyys yli kahdeksassakympissä. Puuskittaisella sivutuulella sadankahenkympin vaudissa saa oikeasti... ...ajaa. Liukkailla tarjoaa herkästi pyllyä jos kaasun kanssa ei tarkkana, kone kun todella kierros herkkä, mutta helposti hallittavissa ilman pyörähdyksen pelkoa. Jälkimmäisen seikan muuttaa helposti huviksi.

Jos rakentelemaan innostuu, niin palikkaa löytyy jos jonkinlaista ja vieläpä kohtuu hintaankin.