PDA

View Full Version : B2200 Vaihteisto raksahtelee.


smos
16.01.2010, 22:24
Sellasta lähtelin kyselemään, että mistä mahtais johtua nuo mazdan raksahtelut. Aina ykköseltä kakkoselle vaihdattaessa raksahtaa, ei niiku mee suosiolla päälle? Sillo ku antaa hiukkasen välikaasua niin toimii nätisti. Voisko johtua kytkimestä??

smos
06.02.2010, 15:37
Kellään tietoa? :confused:

Luigi81
06.02.2010, 16:35
Synkronit kuluneet? Vaihda vaikka öljyt ens hätään...

JiiPee
07.02.2010, 17:41
En tiedä mikä laatikko B2200:ssa on, mutta jos se on sama kuin B2500:ssa, niin kovemmilla pakkasilla aamulla liikkeelle lähtiessä joskus hieman narahtaa, eli "raapaisee keppi maata" pikkuisen. Laatikko kaipaa notkeaa öljyä. Kyllä jäykempikin notkistuu siellä aika nopeasti, koska öljytila on melko pieni, vähän reilu 3 litraa.

Varmista tosiaan öljypuoli nyt ensimmäiseksi, eli aja laatikko lämpimäksi ja vaihda sinne synteettinen 75W-90 GL-4 -luokan öljy. Eiköhän siihenkin ole valmistaja määritellyt GL-4 -luokan öljyn, jolloin ei pidä käyttää GL-5:ta. Varmista omistajan käsikirjasta oikea laatu tai vaikkapa jonkin öljy-yhtiön netti-öljynvalinta -sivulta, jos et tiedä.

Voi ne kakkosen synkrot olla finaalissakin. Narahtaako myös kolmoselta kakkoselle vaihtaessa, entä lämpimänä?

Edittiä: jos kytkin ei irroita, eli ei työsylinteri paina tarpeeksi irroitusvipua tai jos levy ei pääse liikkumaan pooreissa ruosteen, öljykitin tai jonkin muun syyn vuoksi, niin sellainen laahaava kytkin voi kyllä aiheuttaa tuollaisia vaivoja. Sitten sen vaivan pitäisi kyllä olla muillakin vaihteilla. Onko eroa kylmänä ja kuumana?

smos
09.02.2010, 16:10
Voi ne kakkosen synkrot olla finaalissakin. Narahtaako myös kolmoselta kakkoselle vaihtaessa, entä lämpimänä?Ei raksahtele muilla vaihteilla... Tosiaan pitää kattoo nuo öljyt, mutta pitää ensin ettiä tuo öljyntäyttö aukko :confused: Kyl se muistaakkee naksahteli lämpimänäkin, muuta pittee käyä kokeilee kohta :)

smos
15.02.2010, 16:57
Dodi, pääsin tuossa viikonlopun aikana vähä herättelee mazdaa lumipeiton alta. Nätisti horähti käyntiin :) Sen aikaan kun siinä tontilla pörräsin koneen lämpimäksi "noin puolituntia" Eipä enää ykköseltä kakkoselle rasahtanu, meni kaikilla nopeuksilla nätisti päälle :cool: Mutta tuskin tuo saisi rasahella kylmänäkään? Vai? Oisko öljyissä jotain sanomista? Mutta vaihettu ne on edellisen omistajan mukaan 2006. Tai ainakin niin tuossa ohjekirjan viimosilla sivuilla lukee, kun se on pitäny sitä "auton huolto-vihkosena". Ja kirjotellu sinne ylös kaikki huollot sun muut...