PDA

View Full Version : Corvette remmiahtimella tai turbolla ??


27.03.2003, 22:07
Aikanaan V8 Magazinessa 7/82 esiteltiin vanhempi punainen Corvette remmiahtimella.. Tuoreemmassa lehdessä oli 70l (?) keltainen Corvette tuplaturboilla (Martikainen).

Löytyykö nykyisin Suomesta remmiahdettua tai turbotettua vetteä?

Mielellään sellaista, jossa ahdin tosiaan tulisi "pellistä" läpi.

Entä vanhempi keltainen avo vette, jossa oli lamppujen tilalla pleksit ja "pellin" alla LS-7? Tämäkin esiteltiin aikanaan muutamassakin autolehdessä.

Kyseisiä autoja en ole nähnyt ratapäivillä.. Eikä Virroillakaan pistänyt silmään.



Note! This message was posted anonymously!

Riku
28.03.2003, 07:30
Tämä lehdessä 7/82 esitelty remmiahdin härveli on kadonnut julkisuudesta... Oli muuten aito suomi auto ja siihen olisi tiedossa alkuperäinen konekin, jos vain auto jostain löytyisi!<img src=icon_smile_wink.gif border=0 align=middle>

Keltainen tuplaturbo on nykyisin ilman turboja... Kuulemma...

Keltainen mid years, joka esiteltiin muutamassakin lehdessä sai päälleen tumman violetin sävyn, joutui rosmojen kouriin ja poltettiin. Taisi mennä romutukseen sekin kapistus... <img src=icon_smile_angry.gif border=0 align=middle>

Nykyisin Suomesta löytyy ainakin yksi remmiahdin C3, oli vuosi sitten alkukesän ratapäivillä jos oikein muistan. Huhuja kuulin myös C3 avo tuplaturbo projektista... C4 turboja on muutama näkynyt.

Täsä kuva tuosta viime ratapäivien ulisijasta...
http://temp.corvetteforum.net/c3/finnshark/ahv02_02.jpg
Toivottavasti kuva näkyy, jos ei niin tässä varmuudeksi linkki kuvaan...
http://temp.corvetteforum.net/c3/finnshark/ahv02_02.jpg

---------------------------
http://www.finnshark.com

ToniH
28.03.2003, 11:23
AM-Works noita turbo-pelejä tekee tarvittaessa ja on tehnytkin: http://www.amworks.com/fin/index.htm

Kuva-sivulta löytyy lisää, mm. se keltanen.

Toni

Vette '91
Kupla '00
Land Rover '66

28.03.2003, 11:31
Hyvinkäällä on yksi 69 avo. pari vuotta sitten se oli musta ja 454 -pata.
Nykyjään jälkiruuanvärinen ja pikkulohko, edelleen remmiahdin, tai oli ainakin kesällä

Tomppa

Note! This message was posted anonymously!

31.03.2003, 00:30
Masentavia kohtaloita... :(

Kadonnut, poltettu, nykyisin pikkulohkolla, nykyisin ilman turboja..

Ihan kuin kehitys ottaisi takapakkia.. :(


Note! This message was posted anonymously!

Saku
02.04.2003, 22:45
quote:
Huhuja kuulin myös C3 avo tuplaturbo projektista...



Jep, allekirjoittaneen vempele on tarkoitus tuoda Tre näyttelyyn, kilpa-auto osastolle.

ToniH
03.04.2003, 13:06
&gt; Masentavia kohtaloita... :(

Niin on. Minä veikkaan, että skenaario on tällainen: joku jolla on rahaa, aikaa, halua ja taitoa rakentaa hienon, erikoisen auton isolla vaivalla. Kun auto on valmis, hän kaipaa uusia haasteita tai yksinkertaisesti joutuu myymään autonsa perhe- tai taloudellisista syistä. Auton ostaa sitten joku ns. "tavallinen" ihminen joka ei itse tekniikkaa osaa. Hän ei ymmärrä, että erikoisauto, varsinkin eritt. viritetty sellainen, vaatii erityishuomiota kestääkseen. Hän ajaa kunnes tulee ongelmia ja sitten paikalliseen nyrkkipajaan ja korjataan niin halvalla kuin mahdollista. Mekaanikolta loppuu häneltäkin eväät ja suositukset ovat luokkaa "nää turbot kantsii ottaa pois kun ne aiheuttaa kaikkee" ja niin karsitaan erikoisuudet pois ja tuloksena on tavallinen auto ja vain muisto menneestä suuruudesta...eikös näin käynyt Leinon Vettellekin?

Usein näin käy kavereille jotka venyttävät jokaisen penninsä auton ostoon varautumatta yhtään ongelmiin ja ensimmäinen 4-numeroinen korjauslasku vetää pohjan pois hommalta. Toisaalta noin voi käydä rahamiehiltäkin jos laskuihin ei olla henkisesti varauduttu.

Harmi.

Toni

08.04.2003, 14:36
Yks 73 Coupe valmistuu Kesan 2004 rientoihin 383 ja tupla turbolla

Note! This message was posted anonymously!

KTM
09.04.2003, 07:52
ToniH kirjoitti asiaa. Nuo teknisesti kunnianhimoiset ja melko kompromissittomat rakenteet ovat vaikeita yllpidettäviä. Se guru joka on rakentanut systeemin tietää tarkalleen mitä on tehty ja millä arvoilla homma pelaa. Harvemmin omistaja #2 ja vielä #3 ovat sittena asiasta selvillä. Silloin alkaa tekniikan miedontaminen. Heitän nyt kehiin osittain fiktiivisen tarinan, joka ei liity Corvetteen, mutta pumpulla varustettuun harrasteautoon:

Auton rakentaja joka olkoon nimeltään "Ykä" haaveili kasin päälle bloweria. Näppäränä kaverina Ykä hankki osat ja teki projektia kaksi vuotta. Lopulta kasi+pumppu oli keulilla ja vielä leimattuna, mutta yllättäen kaikki ei ollut niin kuin Ykä oli haaveillut. Voimaa oli riittävästi, ellei hiukan enemmänkin. Kuitenkin auton ominaisuudet eivät olleet enää sitä mitä ennen ja unelmat moottrinluonteesta eivät täysin toteutuneetkaan. Kesän aikana ajoja tuli aika vähän ja pettymys oli valmis. Lopulta pitkän rakentamisen ja yhden kesän ajon jälkeen pumppupeli päätyi myyntiin. Seuraava omistaja haki auton ns. rahalla, mutta ei tajunnut tuon taivaallista asiasta. Silloin auton pitäminen tulee kalliiksi ja kohta ketjuun tuli taas uusi omistaja. Lopulta herkkä erikoinen tekniikka oli jo avun tarpeessa.

Mitä Ykälle ja kyseiselle autolle nykyään kuuluu?
-kori on voimissaan entisöitynä alkuperäisenkaltaisella tekniikalla
-blower kone on palasina ympäri Suomea, osat eri moottoreissa
-Ykä ajelee kevyesti piristetyllä alkuperäishenkisellä autolla.

09.04.2003, 23:33
Eikö tuollainen pumppupeli olekkaan luotettava?

Miten ylläpito eroaa pumputtomasta?

Kun helposti tulee ajateltua vain, että ainoa ongelma on se, että jos sinne menee vettä, kun kamat tulevat "pellin" läpi.. :)



Note! This message was posted anonymously!

24.01.2007, 15:40
Kyseinen vette on edelleen hengissä, ja HYVISSÄ käsissä -jopa entisestäänkin tehokkaampana. Silloin tällöin "isolla kirkolla" cruisingeissakin näkyy.

Note! This message was posted anonymously!