PDA

View Full Version : Talvi/allaround rengasta vanteineen Jimnyyn, pikku vinkkiä please.


Kloppi
24.11.2009, 13:53
Isäukko tuomassa jouluna muuttoautona -07 Jimnyä ja pyysi hommaamaan siihen talvirenkaat valmiiksi.

Ei olekaan niin helpponakki kuin luulin.. varsinkaan kun ei ole sitä autokaan tässä ja tuli kohtuu speksit mitä isä renkailta haluaa.:confused:
CaliberSTX:n offiprojektista sain tosin vähän hahmotettua alle mahtuvia kumeja.

Edes noita sopivia vanteitakaan tunnu joka paikassa olevan, Briteistä näyttää löytyvän vanteita halvalla. Sopiihan nämä Jimnyyn?
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=220512550563 siis offsetiltaan jahka myyjä vahvistaa että pulttien ympärysmitta 139,7.

Auto tulisi olemaan varsin vähällä käytöllä, lapissa mökillä eikä renkaita ainakaan näin ens alkuun olisi tarkoitus vaihdella edes kesäksi. Ehkä kun innostuu.. kun on eläkkeellä, onhan siinä suota mökin kyljessä.:D
Eniten painotettaisiin nyt talvi ominaisuksia tiellä.. siis lamelli rakenne toivottu. Nastoja kuitenkaan ei. Isä haluasi vähän leveämmät.. jotta ehkä kantaisi snadisti mudallakin.. 215 lienee sopiva? Saako sellaisiin 75 sarjalaisina vielä helposti lumiketjut vai onko parempi ottaa 70 sarjalaiset? ja jos tiettyä kumia kannattaa etsiä niin kerrottehan, mulla ei ole mitään kokemusta näistä. Vielä.

Kaikki kommentit tervetulleita. ja jos jolla kulla on sopivaa kalustoa tarjolla niin tarjotkaahan ihmeessä! O/M/V palstalta en löytänyt.. mutta enhän mä oikein edes tiedä mitä tuohon värkkiin sopii.. :o

RIPAX
25.11.2009, 00:15
Ei sinne suuria mahu.Eukon autoon (-05 jimny)laitoin 215/75 fedima extremet,sama kuvio ku hankook geolandar.Kuulemma toimii talvellakin ja kesällä on yllättävän hyvät,hiljaset asfaltilla ja maastossa pitoa tuntuu olevan.Näyttäs vieläpä ettei ole kovin kuluvaiset,pinnotetuthan ne on mutta meijän sarjassa ei oo tasapaino heittoa edes.Suurempia en vakiojousilla laittas kun ääriasennossa nytkin aavistuksen raplattaa edessä lokarin reunaan.Vanteitten kanssa saa olla tarkkana,takana ei keskittävää napaa ole ja edessäkään ei virallisesti mut jos tekee holkin sorvissa ni sit on.Eli kiristys huolellisesti ja ei kovin levittävää vannetta.Valmistajia ei oo kovin monta,6"kun on harvinainen koko näemmä.Mut ainakin mangelssilta löytyy mut ne on ihan paskoja,Dotz valmistaa kans ja Arwidson tuo maahan ja joku muukin ja ne toimii.Myöskin Etabeta merkkisenä saa 7"leveenä ja alumiinisena mut niit ei saatu keskittymään ei sit millään,600E hintakaan ei tuntunut hyvältä.että tämmösillä on ainaki ajettu...

Kloppi
25.11.2009, 22:32
Kiitti replystäsi!

Tilasin sitten rengas onlinestä 215/70R15 Goodrich:it ja briteistä nuo yllä mainitsemani vanteet. Raportoin miten sopii...

RIPAX
25.11.2009, 23:58
Pistitkö merkille onko M+S merkintää?Goodricheissä useimmiten ei ole.Eikä oo kaksiset talvirenkaat,valikoima tossa kokoluokassa on toki suppea.Kettingeillä korjaa toki asian,jos mahtuu pyörimään.

Kloppi
26.11.2009, 00:20
Terve,

Kiitti replystäsi!

Linkin takana löytyvät otin, eli Winter Slalomit:
http://ssl.delti.com/cgi-bin/rshop.pl?details=Ordern&cart_id=11892126.136.32468&typ=D39459&ranzahl=4&Breite=215&Quer=70&Felge=15&weiter=0&kategorie=6&Ang_pro_Seite=20&Transport=P&dsco=136&sowigan=Wi

M&S merkintää ei ollut ainakaan mainittu mutta lumihiutaleen kuva kyllä joten oletin että ovat ihan talvirenkaat.. ainakin näkyy olevan lamellit sun muut.

Kämpän vierestä joku tukiasema sökö.. netti on ihan uskomattoman hidas enkä kertakaikkiaan enään jaksanut vielä taas tuskailla kaikkien suomalaisten firmojen sivuille eli otin kun olivat niin halvat. Vaikka sitä hieman ihmettelinkin, http://www.offroadreifen.de huutaa samoista kumeista 100€ kipale + 34€ lähetyskuluja per kumi ja muiden kumien ollen saman hintaisia kummassakin puljussa.

Toivottavasti ei ny menny ihan munilleen :o siinä tapauksessa sano ihmeessa.. tilaus vielä peruttavissa. Muutoin raportoin sitten miten homma toimii :rolleyes:

RIPAX
27.11.2009, 00:04
Ne winter slalomit onki vissii ainoot talvirenkaat goodrichiltä.Jos on vaan tarpeeks rouheat,suskaan sopivaa valikoimaa ei oo liiemmin tarjolla.Mut siit vanteest piti sanomani et offsettii ei varmaa sais olla ku jotai+5-miinus 10.Jos menee kovasti miinukselle ni ottaa lokarin reunaan kiinni,eikä oikeein saa leikattua siististi.Alkuperäis vanne tais olla 5.5"levee ja +5offsetillla.Ja siit rengas valinnast viel et valintahan on sulla helppo kun valikoimaa ei kauheesti oo ni ei o montaa vaihtoehtoo,käyttötarkoitushan sen sanelee.Autohan sulla on hyvä,meil on ajettu satadonaa eikä mitään vikaa oo ollu.Tais olla nelivetolehdes joku kuvaki ku missasin vaihteen yhes suossa,uppos aika syvälle mut sielt noustiin eikä auto ollu millänsäkään.