PDA

View Full Version : jakohihnan vaihto sj410


Rekisteröimätön
24.10.2009, 16:05
miten tuo jakohihan vaihto käy susukissa? irrotin tuulettimen ja sen pellin hihnan päältä.onko niin yksinkertaista että irrotetaan vaan kiristinrulla ja remmi ja uudet tilale? kiristääkö se jousi remmin sopivaan kireyteen??

Jammu
24.10.2009, 16:33
no pitäs kajauttaa viel kampiakselin siiva irti, itellä ei ainakaa mahu remmi sieltä pellin välistä muuten. hyvällä pulttipyssyllä lähtee.
Sitten vaan jakomerkit kohilleen niinku muissaki moottoreissa, kyllä sen pitäisi se kiristää, itse en vanhaan kuolleentuneeseen jouseen luottaisi, vaikkakin omassa oli aivan rikki tämä kiristin systeemi joten tein itse jousikuormitteisen kiristyksen.

Rekisteröimätön
24.10.2009, 16:40
ei oo tullu mihinkään autoon jakoremmiä vaihdettua.
jakomerkeistä ei hajua miten pitäs mennä, mutta eikö ne oikeen pitäs mennä jos ei pyörittele konetta vaihdon aikana?? ja eihän sillä jousella enää oo merkitystä kun pulttaa sen rullasysteemin kiinni...

Jammu
24.10.2009, 17:39
Joo siis muuten menee oikein mutta on hankala laittaa niin että remmin ku kiristät etteikö olis hampaan kaks pielessä, ylempi ajotus merkki nokka-akselin päässä olevasta siivasta, siitä pellistä löytyy merkki yläpuolella mihkä kohtia, ja alemmassa sama juttu mutta merkki on lohkossa, ja nokkapyörässä varmaan on kaks merkkiä niin tais olla niin että "oikeenpuoleinen" kohdilleen ylämerkkiin niin jää toinen merkki sitten ylämerkin vasemmalle puolelle.