PDA

View Full Version : Olisiko?


k.j
22.09.2009, 20:00
Olisiko ideaa jos laittais tuonne tekniikka osioon autot merkeille omat kohdat. Ei kai siellä tarviisi olla kuin päämerkit + muut.
Haulla löytyy tietysti mutta, hieman vaikea käyttää ...

JiiPee
23.09.2009, 09:25
...muutamia ajatuksia tästä.

Jos keskustelu jaettasiin merkeittäin, menisi varmasti osa jutuista heti alkuun "väärään" ryhmään. Jos ylläpito ei pidä siinä rakenteessa järjestystä, vesittyy hyvä ajatus aika nopeasti, jolloin on pikkuhiljaa N kappaletta yleisiä keskusteluryhmiä, mikä hankaloittaa hakua vieläkin enemmän. Ja kenen mielipide on sitten se oikea, jonka mukaan viestiketjun siirto ryhmästä toiseen pitää tehdä, viestiketjun aloittajan vai jonkun muun.

Toinen juttu on asiat, jotka muuttavat tavallaan luonnettaan. Tarkoitan sitä, että juttu alkaa esimerkiksi yleisenä kysymyksenä ja tarkentuu matkan varrella johonkin merkkiin. Tai kysytään Patrollin turbotuksesta ja juttu liukuu vaikkapa samanlaisen ahtimen käyttämiseen Läjässä ja edelleen jonkin aasinsillan kautta johonkin kolmanteen merkkiin. Kuuluisivatko nämä yleiseen keskusteluun vai merkkikohtaiseen vai pitäisikö "väärästä" merkistä keskustelu siinä viestiketjussa kieltää?

Itse olen sitä mieltä, että nykyinen yleinen keskusteluryhmä olisi riittävä. Sen toimivuutta haun kannalta voi helposti parantaa miettimällä juttujen otsikointia, että otsikot olisivat mahdollisimman kuvaavia. Silloin tällöin ylläpito otsikoita vaihtaakin, kun otsikoidaan "missä vika?", "nyt vi*uttaa" tai jotakin muuta yhtä kuvaavaa. Hyvä otsikko kertoo haun tulosnäkymässä heti selkeämmin, mistä on kyse. Entä miten on tämän topikin otsikon laita?

Merkkokohtaisista ryhmistä on keskusteltu aiemminkin, joista tässä yksi esimerkki:

http://forums.offipalsta.com/showthread.php?t=62471