PDA

View Full Version : Moottorisaha teräketjuöljy vuoto


Micco
04.08.2009, 19:33
Millaisia kokemuksia porukalla on? Ostin puolivuotta aikaa uuden Homelite konesahan. Olen kertaalleen tehnyt sillä hommia silloin heti oston jälkeen, nyt kun piti taas käyttää niin oli laskenu kaikki teräketjuöljyt allensa ja tietty auton takaluukkuun. Otin yhteyttä valtuutettuun huoltoon ja sanoivat että nykyään kaikki moottorisahat vuotaa öljyt ulos varastoinnin aikana, korosti vielä että ihan kaikki merkit tekee samoin. Ärsyttävää kun sahaa ei voi pitää autossa mukana muuten kuin jossain ammeessa, ja ainakun varastoi eikä ole ammetta alla niin sit on kahden neliön oljyläiskäre lattialla/hyllyllä ym. Tai sit pitää aina lutrata öljyt pois käytön jälkeen. Onko muilla uudempaa taikka vanhempaa vuosikertaa olevat Homelitet tai muun merkkiset samanlaisia öljyn valuttajia?

_LM_
04.08.2009, 19:47
itsellä on jokin 90-luvun husgvarna ja hyvin pysyy öljyt sisällä vaikka kuinka pitkään olisi käyttämättä. tuskimpa kuitenkaan ihan normaalia tuo kuseminen...

tjl
04.08.2009, 19:51
siis asiasta en mitään tiedä. mut jos siin on jotkut viherpiipertäjä pohjaset ölpät ni tiedä vaik mitä tuhoa tekee. ainakin hydrauliikassa aikanaan mukavasti hajotti kaikkea. mutta todellakaan asiasta en siis mitään tiedä.

mut ei oma saha ainakaan mitään vuoda, ja husgvarna sekin. osta laatukone jos se auttas. husse tai sthil

jamppa.w
04.08.2009, 22:05
jos sahassa käyttää "viherpiipertäjä" teräöljyä niin siinä on se hyväpuoli että se härskistyy ja tukkii pumpun ja kanavat, se ei ainakaan vuoda ittekseen pois. tosin sitten jos sahan on seissy pidempään joutuu antaan liuotushoitoa että rypee teräöljy jälleen kulkemaan. homeliitimen huollossa ei sitten näköjään tiedetä vittuukaan muista sahoista, kyl sahas jotain vikaa on jos kaikki teräöljyt valuttaa pihalle.

AVRO
04.08.2009, 22:10
Kolme vuotta ollut halpiskonesaha, eikä vuoda öljyä tai mitn muutakaan ulos seisoessaan.
Kesät-talvet ulkotiloissa, ei tosin ihan sään armoilla.

_LM_
04.08.2009, 22:32
taidettu pistää kesä työntekijä vastailemaan puhelimeen siellä huollossa:o

khonkonen
04.08.2009, 23:13
Mulla huskun 444 jostain 80-luvun alusta ja se kusee kans alleen. Tein tollasesta muuttolaatikosta sille kuljetus kopan. Sahasin toiseen päätyyn reiän laipalle, muutaman sentin korkeuteen pohjasta, et vaikka vuotaski öljyä ni ei sotke lattiaa. Lisäksi laatikkoon sopii bensakannu, öljykanny ja teräketjuöljy kannu.

Kokku
05.08.2009, 00:14
Huskun 346 ja 242 kummatkin vähän "vuotaa" alleen... ei pienessä aikavälissä juuri huomaa, kun korkeintaan 2 päivää käyttämättä. Mutta alkukesästä oli pidempään käyttämättä niin oli lammikko alla. Tuntuu et siihen vuotamiseen vaikuttaa missä asennossa öljypumppu on. Yleensä pidän sanomalehtiä sahojen alla.

sisua45
05.08.2009, 00:17
Mulla on Stihl, ei vuoda yhtään vaikka on vanha kun taivas. Se on tuolla varaston just maalatulla betonilattialla, siinä kyllä huomaa vuodot heti.

Ei veljen huskukaan vuoda.

MPI
05.08.2009, 00:28
Dolmari 109 alako vuotaa 10v jälkeen, Stihl 250 5v; no problem siis koputan puuta...

Kyllä ominaisuuksiin kuuluu tiiviys, kysy kauppiaalta, miten autonsa öljyt :p

rocky86
05.08.2009, 02:24
2005 vuosimalli husku eikä kyllä kuse allensa.
entisen dolmarin kans oli tommonene ongelma ja saha oli pritty iskältä joka oli tehny lämmitys puut ainaki 15 vuotta.
oliskohan joku kulumis ongelma:eek:

sjeeppi
05.08.2009, 07:25
Juu kyllä kaikki sahat vuotaa alleen, jos käyttää tyhjää, eikä sahaa puuta sillä, koska laipan uraan ja ölypumpun jälkeiseen öljykanavaan kertyy öljyä. Jos sahasta tulee tankki tyhjäksi, vika on yleensä öljytankin ja siihen liittyvän kumiletkun välinen sauma. Vanhemmissa Dolmareissa ainakin kumi kovettuu ja alkaa vuotamaan 10 vuoden jälkeen. Varaosa löytyy heti hyllystä ja hinta on 9,00€.
Teräketjuöljynä käyttäisin ainoastaan normaaliöljyä, eikä mitään EKOÖLJYÄ, sitäpaitsi ekoöljyä ei saa metsurit käyttää, kun se on terveydelle haitallista, syy on siinä että se aiheutttaa aika suuren öljysumupilven käyttäjän hengitettäväksi.
Vie Homelite vaan huoltoon ja kerro että tankki vuotaa tyhjäksi (jos näin on)
Käyttöohjeessa mainitaan että pidempi aikainen säilytys on molemmat tankit tyhjänä.

Nerd-O
05.08.2009, 08:05
Teräketjuöljynä käyttäisin ainoastaan normaaliöljyä, eikä mitään EKOÖLJYÄ, sitäpaitsi ekoöljyä ei saa metsurit käyttää, kun se on terveydelle haitallista, syy on siinä että se aiheutttaa aika suuren öljysumupilven käyttäjän hengitettäväksi. Myydäänkö muka jossain vielä normi teräketjuöljyä? Ainakaan minä en ole noissa kaupoissa nähnyt muuta kuin tuota ekoteräöljyä. Tosin en kyllä ole huomannut että se jotain sumupilveä tekisi.

Ja mitä tuohon öljyn valumiseen tulee niin joku husqvarna himassa on ja ei se mitään öljyjä valuttele. Ennen oli Still ja ei sekään valutellut mitään. Vaikka kuinka pitkään seisoivat varastossa. Vaikka itse ei mikään moottorisaha jeesus ole niin huomasi muuten hyvin eron noissa sahoissa kun vaihtoi Stilliä, vaikka ei sekään mikään huono laite ollut.

Lehis
05.08.2009, 09:05
Myydäänkö muka jossain vielä normi teräketjuöljyä? Ainakaan minä en ole noissa kaupoissa nähnyt muuta kuin tuota ekoteräöljyä.

Tää on ainakin hakenut terä öljyt paikallisesta öljy huollosta suoraan kannuun, eikä ole mit ekoteko öljyä.

Tän tilhi021 vuotaa korkista, korkin tiivistys rengas on taasen atomeina. Jonkun euron maksaa kun uuden hakee. Yhden kerran on saanu pensapuolen kumiletkun vaihtaa, haljennut vanhuuttaan.

Micco
05.08.2009, 10:19
Kiitos kaikille kokemuksien ja mielipiteiden jakamisesta. Joo sen ymmärtää että vanhat saattaa hiukan vuotaa just kaikkien kovettuneiden tiivisteiden ym. välistä. Mutta ei uuden luulisi vuotavan. Sieltä kytkimen ympäristöstä tulee (sieltä mistä pitäisi tulla käytön aikana), eli ei ole varmaankaan terään jäänyttä öljyä ja täyttö korkin ympäristö aivan kuiva. Pitää ottaa maahantuojaan yhteys ja kysyä että palautanko sahan heille kun myynyt liike ei kuitenkaan suostu ottamaan murheekseen puolivuotta aikaa ostettua sahaa, vaikka on käytettykin vain n,1h.

sjeeppi
05.08.2009, 14:54
Siinä Homelitessä on jäänyt letku tai jokin tiiviste laittamatta paikoilleen, mee vaan sinne liikkeesen niiden on pakko hoitaa se kuntoon.
http://www.kuluttajavirasto.fi/Page/d33ae15f-5ea8-4892-8ab7-7ed7f6826e27.aspx
tuolta saat lisätietoja.

Arska-tehtaalta
05.08.2009, 21:12
Hiukka aihetta sivuten.

Onkos kukaan tutkinu, miten sais lisää ketjuöljyn syöttöä homoliteen?

Isäukko käytti takuuaikana ko. laitetta huollossa ja siellä sanottiin että kaikki on OK vaikkei niin ole...
Ongelmana on liian vähäinen öljyn määrä, joka aiheuttaa teräketjun kuumenemisen ja jumittumisen...

Taitaa olla viisainta jättää homelitet kauppaan ja ostaa oikeita sahoja?

sisua45
05.08.2009, 22:55
Herra Stihl keksi moottorisahan. :) Metsurit vääntää kättä kumpi on parempi, tilhi vai husse. Ei ne oo huonoja kumpikaan, itte tykkään tilhestä.

Blis
06.08.2009, 06:33
Herra Stihl keksi moottorisahan. :) Metsurit vääntää kättä kumpi on parempi, tilhi vai husse. Ei ne oo huonoja kumpikaan, itte tykkään tilhestä.

eihän siinä tilhissä muuta vikaa kuin muotoilu joka muistuttaa laatikkoa kahvoilla ja tärinä.... ja merkki...

Micco
06.08.2009, 10:24
Käytin sahaa eilen testimielessä varovasti ilman terää ja laippaa (vaikka niin ei saisi tehdä) ja totesin ettei sitä öljyä tullut n.3min käytöllä yhtään, vai pitääko kaasu olla koko ajan pohjassa että pumppaa öljyä. Ja sit varastoidessa tuulee senkin edestä. Juu en kyllä koskaan osta enää mitään Homelite merkkistä laitetta, mut ajattelin tätä sahaa ostaessa et merkki on ainakin vanha eli senpuoleen luulisi olevan kelpo laite mut ketuiks men.

Kokku
06.08.2009, 11:07
Käytin sahaa eilen testimielessä varovasti ilman terää ja laippaa (vaikka niin ei saisi tehdä) ja totesin ettei sitä öljyä tullut n.3min käytöllä yhtään, vai pitääko kaasu olla koko ajan pohjassa että pumppaa öljyä. Ja sit varastoidessa tuulee senkin edestä. Juu en kyllä koskaan osta enää mitään Homelite merkkistä laitetta, mut ajattelin tätä sahaa ostaessa et merkki on ainakin vanha eli senpuoleen luulisi olevan kelpo laite mut ketuiks men.

Pitäisi pumpata myös pienellä kaasulla...kunhan ketju pyörii. Kokeile laippa ja ketju kiinni kaasupohjassa pitäen kärkipyörää jonkun edessä josta näkee tuleeko öljyä. Pitäisi tulla sellanen tasanensumu ketjun heittämänä.

Jos siinä on samanmoinen pumppu kun huskussa niin pumpun rattaaseen kun viilaa isomman uran että mahtuu enemmän öljyä... siis jos säädöt ei riitä. Näin olen tehnyt 22" laipan kanssa kun ei meinaa nykysahoissa saada tarpeeksi öljyä varsinkin jos joutuu isojakoivuja kaatamaan/katkomaan.

Micco
06.08.2009, 16:09
Vaikuttaako ketju pumpun toimintaan. Ihan siinä kytkin pyörii normaalisti ilman ketjuakin, ja kun oli sivu poski auki niin näki suoraan siihen öljyttimen letkun päähän mistä öljy pitäisi tulla.

Kokku
07.08.2009, 09:09
Vaikuttaako ketju pumpun toimintaan. Ihan siinä kytkin pyörii normaalisti ilman ketjuakin, ja kun oli sivu poski auki niin näki suoraan siihen öljyttimen letkun päähän mistä öljy pitäisi tulla.

Ei vaikuta ketju toimintaan. Aina kun vetopyörä pyörii pitäisi pumpun pumpata.

Micco
07.08.2009, 09:18
Jep. Näin mäkin vähän meinasin.

Tractor
12.08.2009, 10:31
Meilläkin on isäukolla tuo homelite.. Ei se kyllä mitään vuoda mutta eipä se taho ikinä muuten sitte toimia. :D Vanha husku tai stihl näyttäs toimivan..

Micco
12.08.2009, 10:58
Äsken just lähetin sahan Rautakeskoon katottavaksi. Siellä oli ensimmäinen sellainen henkilö (palstalaisten lisäksi) kun oli mun kanssa asioista samaa mieltä, eli että ei sen mitään öljyjä kuulu alleen laskea. sanoi että he kattoo sen ja jos heidän mielestä näyttää siltä että joutuu paljon tekemään töitä niin sit laitetaan uus saha tulemaan. Pitää näemmä aina soittaa vaan suoraan maahantuojille kun laitteissa ilmenee ongelmia, turha kuluttaa aikaa ja hermoja mistään mitään tietämöättömien myyjien ja turhaakin turhempiem valtuutettujen huoltoliikkeiden kanssa. Annoin samantien Rautakeskon ukolle vähän palautetta paikallisen K.raudan myyjistä ja Rautakeskon käyttämästä asiansa osaavasta ja hyvämaineiseksi tunnetusta huoltoliikkeestä... jokainen voi itse päätellä antamani palautteen luonteen:D.

Micco
26.08.2009, 14:25
Tämäkin tarina tuli päätökseen, ainakin toistaiseksi. Maahantuoja lähetti uuden sahan, vanhassa oli kuitenkin sen verran vikaa ettei kannattanut kuulemma korjata, vaikka alkujaan kaikki väitti vikoja ominaisuuksiksi mitkä kuuluu asiaan. Taas tuli todettua että kannattaa pitää päänsä eikä antaa periksi. Kiitokset vielä porukalle kun kerroitte omia kokemuksia sahoistanne.

_LM_
28.09.2010, 00:27
Lainataampas hieman vanhaa topickia. Aloittajalla oli? ongelmia öljyn vuotamisen kanssa, minulla liian vähäisen voiteluöljyn pumppaamisen.
Eli olisiko kenelläkään tietoa oikeasta öljyn syöttö määrästä esim suhteutettuna bensan kulutukseen...
Kyseessä husqvarna 346xpg (muistaakseni) ja täysi öljysäiliö riittää sahata ehkä jopa 2,5-3 tankillista bensaa, mikä on mielestäni aika paljon.

Tankin sihti näytti ainakin päällepäin roskattomalta mutta mistäköhän lähtisi vikaa tai säätöä etsimään?

Pura laite atomeiksi ja kysy vasta sitten viisaammilta neuvoa on osoittautunut varsin turhauttavaksi tavaksi :p

Korpikumpu
28.09.2010, 07:16
Lainataampas hieman vanhaa topickia. Aloittajalla oli? ongelmia öljyn vuotamisen kanssa, minulla liian vähäisen voiteluöljyn pumppaamisen.
Eli olisiko kenelläkään tietoa oikeasta öljyn syöttö määrästä esim suhteutettuna bensan kulutukseen...
Kyseessä husqvarna 346xpg (muistaakseni) ja täysi öljysäiliö riittää sahata ehkä jopa 2,5-3 tankillista bensaa, mikä on mielestäni aika paljon.

Tankin sihti näytti ainakin päällepäin roskattomalta mutta mistäköhän lähtisi vikaa tai säätöä etsimään?

Pura laite atomeiksi ja kysy vasta sitten viisaammilta neuvoa on osoittautunut varsin turhauttavaksi tavaksi :p

Itellä on tuon Husqvarnan pikkusahan kanssa sama ongelma. Ei anna öljyä riittävästi ulos. Välillä ei antanut oikeastaan ollenkaan. Huollossa oli sitä mieltä, että öljylinjassa kakkaa tai pumppu rikki. Välillä kuitenkin tulee sitä öljyä normaalisti.

Nyt viimeaikoina se on kuitekin toiminut ihan ok, kun on pitänyt ketjua hieman löysemmällä kuinpitäisi. Ketjuhan tuosta ainakin pidemmän päälle kärsii, mutta nyt ainakin antaa sitä öljyä. Oli muuten se öljyuran metallilevy ainkain itselläni ottanut jostain osumaa. Vaihdoin sen ja öljy menee hieman paremmin oikeaan osoitteeseen. Tosin ei poistanut sitä öljyn vähyysongelmaa.

Angelo
28.09.2010, 08:25
Oletteko käyttänyt laipassa myös vaseliinia? Vaseliini rässättynä tukkii kanavia jolloin öljyä kuluu vähemmän. Pitää vaan muistaa laittaa sitä vaseliinia tarpeeksi usein.

elhapero
28.09.2010, 18:39
Husky 235 ja öljyä ei tule.Kaksi puuta kaataa niin öjyntulo loppuu.Saha on 4kuukautta vanha.Takuu korjauksessa ollut nyt pari viikkoa,ei mitään öljyn määrän säätöä löydy,siinä on automaattinen pumppu.Olis varmaan kannattanu panostaa sahan ostoon vähän enemmän ja ottaa pari pykälää suurempi saha,niistä löytyy öljypumpun säätö.Ölyn kulutuksen pitäis mennä tankillinen bensaa ja öljyt on siinä vaiheessa lähes loppu myös,näin ammatti sahoissa.

jamppa.w
28.09.2010, 20:32
tähän öljyn liian vähäiseen tuloon on yleensä vikana korvausilmaventtiili, eri merkeissä on monenlaisia toteutuksia.
stihlin nykysahoissa voi sanoa öljyn kulutuksesksi 2tankkia bensaa/ 1tankki teräöljyä. ammatti malleissa on säädettävä öljypumppu, mutta monissa sahoissa niitä ei ole pahemmin säädetty. 021-025 ja ms 210-250 malleissa on joskus pumppu vähän pyörähtänyt niin ölpän tulo on nihkeää.