PDA

View Full Version : Googlen analyticsin käyttö palstan käytön seuraamiseen


tttreg
16.09.2008, 09:44
Huomasin tuossa että offipalstallakin käytetään google analytics ohjelmaa ja vaikken nyt mitään ohjelmoinnista ymmärräkkään niin näyttäisi että jokainen sivulataus ja avaus rekisteröidään(?)

Tyhmä kun olen niin voisiko joku selventää että miksi tätä tietoa foorumilla kerätään ja mihin sitä käytetään? Ja jos tästä on keskusteltu jo jossain threadissa niin pistäkää toki linkkiä sinne niin ei tule repostia.

Äkkiseltään sillä ei ole paljon merkitystä vaikka joku sniffaa johonkin kantaan että mitä sivuja allekirjoittanut aukoo, mitä hakuja suorittaa yms.... ja analysoi tuota tietoa, mutta hieman meinaa kuitenkin niskakarvat pystyyn nousta varsinkin jos sille nyt ei ole jotain perin hyvää syytä.

offroadjouni
17.09.2008, 14:25
Tuota käytetään tosiaan siihen mihin se on suunniteltukin - analysoimaan liikennettä offipalstalle. Lähinnä kiinnostaa siis uniikkien kävijöiden määrä ja linkittävät sivut. Analyticsistä ei selviä käyttäjätason surffailusta mitään, vaan sitä varten täytyisi analysoida suoraan vBulletinia. Paranoidit voivat toki pistää foliohatun päähän ja disabloida javascriptit jolloin Google ei saa mitään tietoa surffauksesta. :D

tttreg
17.09.2008, 20:04
Paranoidit voivat toki pistää foliohatun päähän


Ai, eikö kaikilla olekkaan vielä foliohattu päässä...

Kiitokset jounille selvityksestä ja kuulostaa siltä että Googlen työkaluja käytetään palstanpitäjien toimesta ihan hyväksyttäviin tarkoituksiin eikä kenenkään personaali tietojen kaivamiseen, mikä olisikin varsin ikävää.