PDA

View Full Version : ilmastoinnin ongelmasta...


18.02.2003, 08:02
Kesä tekee tuloaan ja nyt olis ajankohtaista kysäistä eräästä ongelmasta, joka vaivaa Vetteni ilmastointia...Tli missähän on vika kun ilmastoinnin kompura ei pysy päällä paria sekuntia kauempaa? Eli kun laitan ilmastoinnin päälle, kompura lähtee pyörimään, mutta parin sekunnin päästä se pysähtyy lähteäkseen taas uudelleen muutamaksi sekunniksi päälle..

Vette on minulle aika uusi juttu, enkä ole vielä edes tarkastanut/laittanut lisää kylmäaineita sisään, vaan ajattelin ensin kysäistä, voiko kompuran toimimattomuus johtua kylmäaineen vähyydestä vai onko odotettavissa isompi remppa. Tällä hetkellä kylmää ei tule, mutta ´kylmälaitteen putkia kokeilemalla huomaa että ainetta on ainakin jonkin verran, sillä putket kylmenevät...Onko jollain samanlaisia kokemuksia tai tietoa asiasta?



Note! This message was posted anonymously!

18.02.2003, 09:05
Älä pelkää, kompressorisi toimii juuri niin kuin pitääkin.Kompressori katkoo muutaman sekunnin pätkiä toimiessaan eikä kuulukaan olla päälla koko ajan koska järjestelmässä on paineanturi joka haistelee järjestelmän painetta ja pitää sen säädetyssä tilassa. Jos autosi ei kylmene, niin lisäytä (Freonia) ja järjestelmän voiteluainetta.

Note! This message was posted anonymously!

18.02.2003, 14:15
No tässä nyt selvennykseksi, että olen tietoinen siitä, että ilmastointikompressori ei koko aikaa olekaan päällä, mutta kyllä sen nyt kauemmin kuuluisi olla kuin kaksi-kolme sekuntia...

Eli nyt kompura pitää sellaista räksytystä päälle..pois..päälle..pois ja parin sekunnin välit..ELI VOIKO TÄMÄ JOHTUA VAJAASTA KYLMÄAINEMÄÄRÄSTÄ, vai onko kompurasta tms. jokin anturi esim. rikki..

Note! This message was posted anonymously!

18.02.2003, 14:56
Jos järjestelmä on vajaa, ei ainakaan minulla vaikuttanut kompuran toimintaan. Auto vaan ei vaan kylmentynyt. Jos sinun tapauksessasi kompura räpsii päälle-pois, viittaa vika paineensäätö anturiin joka on säädettävissä. Sijaitsee konehuoneessa oikealla puolella siinäputkessa joka menee kennolle korin sisään (muistaakseni). Mutta kantsii mittauttaa järjestelmän paineet ammattimiehellä ja ottaa samalla täydennystä säiliöön. Järjestelmä vedetään vakuumiin täytön yhteydessä jotta kosteus poistuisi.

Note! This message was posted anonymously!

18.02.2003, 15:01
Vielä edelliseen, missä lämpötilassa säilytät autoasi, jos lämpötila on kovin kylmä, ei kompressori pysykään päällä, koska anturi haistaa ulkolämpötilan olevan kylmä ja pysäyttää kompuran toiminnan. Kokeile lämpöisessä tallissa jos on apua.

Note! This message was posted anonymously!

19.02.2003, 07:50
Kiitoksia vinkeistä, pitääkin testata sitä paineensäätöanturia...ja tietenkin täyttää myös aineet sisään.

Niin ja auto on säilytyksessä lämpöisessä joten se ei vaikuttane asiaan. Samaa vika ilmen iviime kesänäkin.KIITOKSIA!

Note! This message was posted anonymously!