PDA

View Full Version : Myyrmäki


Lars
15.10.2002, 06:50
http://kuvat.iltasanomat.fi/iltasanomat/iDoc/438319-pommimies.jpg

Pommimies oli yksinäinen ja sulkeutunut

Myyrmäen pommi-iskun toteuttajan Petri Erkki Tapio Gerdtin lähipiiri ei voinut aavistaakaan hiljaisen ja syrjäänvetäytyvän nuoren miehen synkkiä aikeita.

Käsittämätön teko yllätti täysin hänen perheensä samoin kuin Espoon-Vantaan ammattikorkeakoulun opiskelukaverit.

Ainoat, joilla saattoi olla jotain vainua 19-vuotiaan nuorukaisen tuhoisista aikeista, olivat tuttavuudet, joihin Gerdt tutustui internetin räjähteitä käsittelevillä keskustelusivuilla.

Internet-sivujen keskustelupalstoilla unistaan ja tunteistaan avoimesti viestinyt nuorukainen oli ihmisten parissa useimmiten yksin ja hiljaa.

Gerdt muistetaan myös yläasteelta sulkeutuneena ja syrjäänvetäytyvänä luokkakaverina. Hän istui aina yksin, erillään muista. Hänellä ei ollut yhtään varsinaista kaveria.

Poliisi etsi uusia räjähteitä koulusta

Myyrmäen räjäytystä tutkiva keskusrikospoliisi teki yhdessä Vantaan poliisin ja pommikoirien kanssa eilen etsintöjä pommimiehen, Petri Erkki Tapio Gerdtin oppilaitoksessa, Espoon-Vantaan teknillisessä ammattikorkeakoulussa löytääkseen uusia pommeja. Mitään epäilyttävää ei kuitenkaan löytynyt, vakuutti poliisi.

-Ammattikorkeakouluun tehdyn vierailun tarkoituksena oli katsoa, löytyisikö 19-vuotiaan räjäyttäjän jäljiltä myös joitakin ratkaisevia muistiinpanoja tai tietokonemerkintöjä, totesi rikosylikomisario Tero Haapala.

Useat poliisit vakuuttivat eilen, ettei pommimies jättänyt minkäänlaista selvyyttä tekonsa syystä.

Jostain tiedostosta löytyi kuitenkin viesti, jonka mukaan pommimies oli kertonut poistaneensa yhteystiedot sähköpostikumppaneihinsa, "ettei kukaan sivullinen kärsi tästä tapauksesta". Nuoren pommimiehen kotiin tehdyssä kotietsinnässä poliisi löysi pommin valmistamiseen liittyneitä osia ja internetin pomminrakennusohjeita.

Räjäyttäjän motiivi yhä auki

Lapset saivat räjähdyksessä pysyviä vammoja

Perjantain järkyttävä pommi-isku kauppakeskus Myyrmannissa silpoi myös useita lapsia. Yksi heistä, 7-vuotias tyttö menehtyi vammoihinsa.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) sairaaloihin tuotiin yhteensä 15 lapsipotilasta, joista kahdeksan Lasten ja nuorten sairaalaan. Lisäksi pienempiä vammoja hoidettiin alueen terveyskeskuksissa.

Ensimmäinen potilas saapui Lastenklinikalle perjantaina iltakahdeksan aikaan. Vielä eilen klinikalla oli hoidossa seitsemän lasta. Nuorin heistä oli kolmevuotias, vanhin 13-vuotias.

Sairaalahoidossa oli eilen illalla vielä yhteensä 33 potilasta. Myyrmannin pommiräjähdyksessä menehtyi seitsemän ja loukkaantui yhteensä 80 ihmistä.

--
Lars (http://www.petrisimolin.net/gallery/index.cgi?action=view&ken=Lars&lite=1)