PDA

View Full Version : Finnairin Aasian reittien työehto jupakka


bono
24.06.2002, 21:07
quote:Finnairin työehdoista tutkintapyyntö

HELSINKI. Suomen lentoemäntä- ja stuerttiyhdistys on jättänyt poliisille tutkintapyynnön Finnairin käyttämän aasialaisen vuokratyövoiman työehdoista.
Liitto haluaa poliisin tutkivan, noudattaako Finnair aasialaisen työvoiman kohdalla suomalaisten lentoemäntien ja stuerttien työehtosopimusta.

"Aasialaisella työvoimalla on oma työehtosopimuksensa ja heidän palkkauksensa on täysin erilainen. Haluamme teettää puolueettoman tutkinnan, koska emme ole päässeet Finnairin kanssa yhteisymmärrykseen asiasta", liiton puheenjohtaja Olli Nurminen sanoo.

Nurmisen mukaan aasialaisten työehtosopimus ei täytä edes niitä ehtoja, jotka Finnair on ilmoittanut hakiessaan työntekijöilleen työlupia. Finnair puolestaan katsoo, että aasialaisen työvoiman palkkauksessa on täytetty ulkomaalaislain vaatimat minimityöehdot.


Jatkoa Lars:n terrorismi offtopicille:

Toisaalta ymmärrän Finnairin toiminnan tässä tapauksessa varsin hyvin; jos saadaan työvoimaa kilpailukykyisemmällä hinnalla, joka pystyy hoitamaan tarvittavan työtehtävän paremmin, niin miksi ei? Finnair on liikeyritys, jonka osakkeen omistajat odottavat sen tuottavan voittoa. Tottakai eettisesti ajatellen on väärin, että suomalaisia työntekijöitä syrjitään, mutta bisnes on bisnestä. Ja samaan etiikkaan perustuen voitaisiin kieltää lentoemakoilta halvan viinan ostaminen ulkomailta, kun suomestakin sitä saa. Ja vielä kotimaassa valmistettuakin.

--<b>