PDA

View Full Version : G-lohko selvitetty

Laskos
13.06.2002, 16:02
Tänään käydyissä ratkaisevissa otteluissa kävi sitten sillain, että Meksiko ja Italia hoitivat itsensä jatkoon. Tosin Italia olisi jatkoon päässyt jopa häviämällä viimeisen pelinsä maalilla. Mutta nyt jatkopaikka tuli selvemmin, kiitos vaihtomiehenä Francesco Tottin peliin juosseen Alessandro Del Pieron puskumaalin. Piero tarvitsi maalinsa tekemiseen vaivaiset 7 minuuttia ja saattaa jopa tällä maalilla lunastaa avauspaikkansa Italian toisen kierroksen peliin. Meksikon maalista vastasi Jared Borgetti.
Lohkon toisessa ottelussa Ecuador - Kroatia koettiin pienimuotoinen yllätys Kroatian hävittyä ottelu 1-0. Voitolla Kroatia olisi pudottanut Italian jatkosta mutta koska joukkue ei saanut esimerkiksi tähdeltään Alen Bosiciltä yhtään maalia, kohtalona on kotimatka. Sen sijaa Ecuadorin toiveita toisesta kierroksesta piti yllä Edison Mendezin toisen puoliajan aluksi tekemä maali. Mutta koska tarvittavia lisämaaleja ei syntynyt ja samaan aikaan Italia taisteli tasapelin Meksikon kanssa, koitui Ecuadorin kohtaloksi myös kotiinlähtö tai veihtoehtoisesti jatkopelien seuraaminen katsomosta.
Tämän lohkon osalta voidaan puhua suhteellisen odotetuista jatkoopääsijöistä, tosin tapa miten jatkoonmenijät selvisivät, oli varsin erikoinen.