PDA

View Full Version : Pekka Saurilta kirja


SohNah
08.05.2002, 09:01
Alkuperäinen uutinen nähtävissä osoitteessa www.mtv3.fi

"Pekka Saurilta kirja
06.05.2002 11:59
Pekka Saurin kirja Poilitiikan psykologia ilmestyy 14. toukokuuta. Sauri käsittelee kirjassaan politiikkaa, joka on on huonossa huudossa: Poliitikkojen arvostus on pohjalukemissa. Äänestysprosentit ovat pudonneet uskottavuuden rajoille. Nuoret eivät osallistu vaaleihin. Edustuksellisen demokratian rinnalle vaaditaan suoria vaikutusmahdollisuuksia.

Jos politiikkaan halutaan puhaltaa uutta henkeä, on porauduttava politiikan psykologiaan: Mikä erottaa poliitikon muista ihmisistä? Miksi poliitikot puhuvat käsittämättömiä? Mitkä voimat vaikuttavat poliitikon tekemisiin ja sanomisiin? Minkä vuoksi kauniit aatteet jäävät kerran toisensa jälkeen todellisuuden jalkoihin? Onko poliitikon ylipäänsä mahdollista pysyä uskollisena vakaumukselleen? Miksei poliittinen keskustelu ole avointa ja miksei paras argumentti voita?, Sauri pohtii kirjassaan.

Filosofian tohtori, psykologi Pekka Sauri on Helsingin kaupunginvaltuuston puheenjohtaja. Hänen edelliset kirjansa ovat Hyvä mies (1998) ja Toisen kanssa. Ihmissuhteet sopimuksina (2000)."

-SohNah