PDA

View Full Version : Vaihtojuopoksi Irlantiin?


tuska
20.04.2002, 19:07
Juotko keskaria varsin sujuvasti, mutta tuottaako Tullamore Dew tai Guinness vaikeuksia? Onko sopivan ryypiskelyseuran löytäminen kesäksi vaikeaa? Työskenteletkö yrityksessä, jossa monipuolinen juomataito on avuksi ylenemisessä?

Jos vastaat myönteisesti, sinun kannattaa tutustua HUIKKAMATKOJEN uuteen vaihtojuoppo-ohjelmaan. Kansainvälinen vaihtojuoppojärjestelmä tarjoaa sinulle unohtumattoman elämyksen, saat napata erikoisia juomia kansainvälisessä köörissä. Vaihtojuoppona viettämäsi kesä on elämys, josta et muista mitään vielä vuosienkaan jälkeen!

HUIKKAMATKAT - TIPPLING TRIPS UnLtd on suomalais-irlantilainen yhteisyritys, jonka toiminnan rahoittaa sataprosenttisesti EU:n sosiaalikomisariaatti. Aloite oli alkujaan Erkki Liikasen.

Järjestelmämme tarjoaa nuorelle suomalaiselle juopolle vapaan ylöspidon ja vapaat viinat irlantilaisessa perheessä. Vastaavasti saa irlantilainen "kollegasi" temmeltää omassa asunnossasi. Matkakulut kukin vaihtojuoppo luonnollisesti maksaa itse. Voit myös matkustaa vihreälle saarelle jäniksenä!

JUOPPOKOULU
Shannonin kreivikunnassa sijaitseva idyllinen juoppokoulumme tarjoaa
peruskurssin aloitteleville juopoille. Peruskurssilla juodaan kaksi
gallonaa Guinnessia päivässä. Sen jälkeen voidaan siirtyä toiselle eli ns. venäläiselle asteelle. Varsinaisille karstamaksoille on tarjolla erityinen Puolan Prikaati, joka kokoontuu metsässä koulun takana.

OPPIMATERIAALI
Opetusmateriaalina käytetään vain kaikista parhaita aineita.
Kotikäyttöistä ei juoteta, sen sijaan irlantilaisjuoppojen Suomen ohjelmaan sisältyy eksoottinen mäskikurssi ja puuvessaviesti. Oppimateriaalilla on myös takuu, jos se ei pysy sisällä, saa sen juoda uudelleen.

MAJOITUS
Suomalaiset vaihtojuopot majoitetaan idyllisiin häiriömajoihin Shannonin takametsiin. Irlantilaiset koulutetut ammattijuopot opastavat opiskelijoita mm. viskinteossa, lestinheitossa, kuseskelussa ja poliisin nimittelyssä.

LOPPUTESTI
Jokainen kurssillemme osallistunut vaihtojuoppo saa todistuksen, jossa
mainitaan hänen kahden viikon aikana nauttimansa määrä, prosenttiluku ja promilletason keskiarvo. Kaikkiin matkoihin sisältyy pers'aukis-turvamaksu, 100 EUR, joka luovutetaan kurssilaiselle rahojen loputtua tai tarpeeksi pahassa kankkusessa. Tiedot jäniksenä matkustamisesta saa suoraan Huikkamatkat Oy:lta. Eräänä vaihtoehtona on mm. soluttautuminen valtion virallisten delegaatioiden sekaan.

JUPPOKURSSIN PÄIVÄOHJELMA:
klo 10.00 Vaihtojuopot heräävät majoissaan, venyttelyä ja sänkyjen
tyhjentämistä
klo 10.30 Aamiainen juodaan raakana
klo 11.00 Oppitunnit: Viskin ja Guinnessin sekoitukset, irlantilainen
kädenvääntö, lestinheitto käytännön harjoituksena sekä kevyttä kiroilua (on hyvä oppia etukäteen irlanninkielen keskeisin sana: fukin); Lopuksi luokkahuone hajotetaan
klo 12.00 Toikkarointia lammashaassa
klo 14.00 Lounas juodaan pubissa
klo 16.00 Yritetään siirtyä takaisin majoille
klo 18.00 Perille päässeet lasketaan tunnin välein
klo 19.00 Illallinen juodaan majoissa; Toikkarointia lammashaassa
klo 21.30 Irlantilaisia seuraleikkejä: vesurihippa, kallonpyöritys,
yrjökilpailut (perinteinen St. George Tournament)
klo 23.00 Turpaviesti lammen rannassa (eteneminen maastossa ainoastaan
otsalihaksia käyttäen)
klo 01.00 Konttausta lammashaassa
klo 01.30 Sammuminen ja iltahuuto

YLISTÄVIÄ LAUSUNTOJA
Juoppokoulun johtaja Padraig O'Shiver: "Suomalaisjuopot parasta ainesta".
"Olen todella tyytyväinen suomalaisten juoppojen esiintymiseen
koulussamme", toteaa Padraig O'Shiver Shannonin Kansallisen juoppo- ja
häirikköinstituutin superintendentti. "He osaavat panna heti töpinäksi, esim. viime kurssilla oppilaat järjestivät kunnon tappelun jo saavuttuaan lentoasemalle. Opettajille piruilu on myös aloitettava heti. Tämä on oikeaa kansainvälisyyskasvatusta." Johtaja O'Shiver ei ole kovin mairitteleva puhuessaan muunmaalaisista vaihtojuopoista: "Viime kesän ruotsalaiskurssi oli todellinen pettymys. Saimme lähettää karaistuneimmat juoppomme etsimään
näitä itkupillejä niityiltä, jonne he olivat toikkaroineet vain yhden
viskipullollisen jälkeen. Yksi leka on täällä raja, jonka jälkeen vasta aletaan pohtia pubiin lähtöä. Samaa sanoisin norjalaisista ja
englantilaisista vaihtojuopoista. Hintelää väkeä! Mutta suomalaisista ja islantilaisista saa yleensä kunnon vastuksen"

Alma Kannula, Vuosaari:
"Vaihtojuoppojärjestemä on erinomainen tapa tutustua muiden maiden
juoppojen tapoihin ja ajatuksiin. Ennen kaikkea jännittävien juomasekoitusten kulauttelu jäi mieleeni. Muuta ei sitten jäänytkään."

Taavo Nyhtänköljä, Kemi:
"Pohjoisen pojalle vaihtojuoppoloma Irlannissa on todellinen elämys. Esim. konttaaminen vehreässä lammashaassa on aivan toista kuin toikkaroiminen Kemijoen jäällä. Paikalliset juopot olivat erittäin ystävällisiä, luulisin."

Sean Fitzbottle, Londonderry:
"Vaihtojuopottelu Suomessa on tällaiselle konkarille tervetullutta
vaihtelua. On hienoa huomata, että juoppoja on muuallakin kuin Irlannissa. Lisäksi viehätyin suomalaisesta tasa-arvosta; siellä kulkevat käkenä niin miehet kuin naisetkin. Ja saunaan on mukava sammua. Se on aivan toista kuin kivinen pubinlattia tai epämukava kirkonpenkki."


-tuska

"I went to God just to see, and I was looking at me."