PDA

View Full Version : 06. Viinipullonavaaja


mikk0
04.01.2002, 18:24
mik0lle sattuu ja tapahtuu osa VI

pitkästä aikaa tuli mieleen muistoja villistä nuoruudestani. tämä tapahtuma on loppuvuodelta 2000 kun olimme juuri muuttaneet elämänkumppanini kanssa samaan asuntoon.

kaikki alkoi siitä kun saimme tuparilahjaksi viinipullon. eräänä romantiikkaa tihkuvana kaamosiltana päätimme sitä vähän maistaa. mutta koska kumpikaan meistä ei ole varsinaisesti viinin ystävä emme omistaneet vielä viinipullonavaajaa. ajattelin että ei kannata korkkia lyödä sisäänkään kun ei pulloo kummiskaan saa tyhjäks asti juotua. ajattelin sitten että meen pokalla naapurista lainaan avaajaa.

niin siis tein ja menin naapurin ovelle ja sanoin että "muutimme juuri tohon naapuriin ja tarvis saada viinipullonavaajaa vähäks aikaa lainaan. tuon sen ihan parin minuutin päästä takas." naapuri oli ystävällinen opiskelija nuori joka lainasi omaa avaajaansa. avaaja oli sellainen moderni laite joka ruuvvattiin kiinni ja sitten painettiin molemmilta puolilta kahva alas niin korkki nousee. kotiin päästyäni, ruuvvasin avaajan korkkiin ja väänsin innoissani vivut alas ja *RÄKS* ruuvvi ja paikalleen ja varsi meni poikki. ei ollut insinöörin suunnittelema kun oli muovia ja metallia sekaisin.

sitten iski paniikki kun tajusin että naapuri jo varmaan odottaa avaajaansa takaisin. sain korkin auki vetämällä pelkän ruuvvin ylös tongilla ja jopa ruuvvin irti korkista. mutta avaajan muovi oli lohjennut niin että ruuvvia ei saanut siihen enään millään kiinni. sitten analysoin eri toiminta tavat

1. muutan äkkiä pois ettei tarvi enää koskaan nähdä naapuria
2. heitän koko vehkeen roskiin ja juon viinin tuskiini ja naapurin myöhemmin kysellessä sanon että "en mää sulta koskaan oo mitään lainannu"
3. hyökkäävä puolustus "tää sun avaaja oli ihan paska hyvä kun ei ranteet auennu kun se räjähti käsiin, vedän sut ihan just oikeuteen"
4. pikaliimaan ruuvvin paikalleen niin että se varmasti hajoaa seuraavalla käyttökerralla ja minua ei muisteta syyttää
5. etsin heti seuraavana päivänä kaupasta samanlaisen ja palautan sen
6. palautan ja selitän tilanteen

ensi paniikissa nappasin monitorin kainaloon ja huusin "älä pura niitä loppuja laatikoita, nyt tuli kiire!!!" mutta sitten hetken rauhotuttua ja vedettyä happea. kokosin itseni ja menin esittämään nolona tilanteen naapurin ovelle. lupauduin ostaan uuden samalla kun ostan itselle avaajan mutta se ei kuulemma ollut tarvis. tästäkin paniikista selvisin siis kuin koira veräjästä. loppu hyvin kaikki hyvin :)