PDA

View Full Version : Pelko!


Lars
18.12.2001, 14:16
Pelko!

Article: 6047 of sfnet.harrastus.pelit.rooli
From: np@kanto.cc.jyu.fi (Niilo Paasivirta)
Newsgroups: sfnet.harrastus.pelit.rooli,sfnet.keskustelu
Subject: Re: Roolipelien hyodyt
Followup-To: sfnet.keskustelu
Date: 12 Feb 1998 14:13:16 +0200
Organization: Dis-
Lines: 37

Toni V{is{nen <tvaisane@mopo.cc.lut.fi> wrote:
>suorittamaan murhaan. Mistähän se johtuu että ei ole uutinen että
>"sähkömies kaatoi hautakiven kännipäissään" mutta kun saman tekee
>"saatananpalvoja" niin kyseessä onkin jo suorastaan terrorismi.

Samasta kai kuin sekin, että jos minkä tahansa rikoksen yhteydessä on esiintynyt tietokone jollain tavalla, lehdet toitottavat heti "OHJEET INTTERNETISTÄ!"...

Syynä on pelko siitä, että tavalliset ihmiset rupeavatkin ajattelemaan omilla aivoillaan eivätkä enää otakaan poliitikoiden, poliisin, arkkipiispan ja muiden auktoriteettien mielipiteitä vastaan ilman kritiikkiä. Nämä "poikkeavat" "marginaaliryhmät" eivät enää kiltisti teekään töitä kahdeksasta neljään ja juo kuuliaisesti perjantaipulloa eivätkä töllötä iltaisin apaattisesti televisiota sohvalla lojuen niinkuin kunnon kansalaisen pitäisi tehdä.

"Intternetissä" pelottaa se, etteivät toimittajat voikaan enää yksinoikeudella kertoa miten asiat ovat, etteivät päätoimittajat pystykään enää päättämään mitkä asiat ja uutiset ovat julkisia ja mitkä eivät, ja että missä valossa mikäkin asia julkistetaan. Toiseksi, internetissä auktoriteetin edustaja onkin yhtä hyvässä (tai huonossa) asemassa kuin muutkin keskustelijat, eikä hänen mielipiteillään olekaan ainoan oikean mielipiteen asemaa.

Oletteko huomanneet etteivät kansanedustajat, virkamiehet, puhumattakaan ministereistä, koskaan postaa mitään newsseihin? Selitys on tietenkin se että "ei ole aikaa" :)

Ihmiset, jotka kyseenalaistavat asioita, pelottavat auktoriteetteja, koska liian kiusalliset kysymykset ja kaikenlaiset väitteet saattavat jopa kyseenalaistaa näitä auktoriteetteja. Vallan menetys pelottaa.

Siksipä olenkin ehdottanut Mielipidelakia ja muita hyviä uudistuksia (URL: "http://www.co.jyu.fi/~np/opinions/").


--------------------------------------------------------------------------------

np@co.jyu.fi (Niilo Paasivirta)