PDA

View Full Version : Nintendo Wii ja S-Video


SamppaFIN
14.02.2008, 19:20
Voisiko joku auttaa.. saattaa olla tyhmä kyssäri, mutta en oikeen tiedä adaptereista ja liittimistä kun minkä näkösiä ne on.

Eli, Nintendo Wii (UK) tarttis saada kytkettyä videotykkiin joka ottaa sisään ainoostaan S-Videon tai USB.
US ja Japan versioista tuetaan tuo Wii->SVideo, mutta ei kuulemma UK.

Paketissa tuli johto, mikä antaa Wiistä pihalle ne 3 RCA johtoo ja adaptedi millä ton saa vielä käännettyä Scartiks.

Nyt kysymys onkin onko mahdollista hoitaa tuo kuva projektoriin toisella adapterilla, Scart -> S-Video, vai onko parempi etsiä ihan RCA - S-video adapteri. Vai tuleeko tossa jotain rajotuksia vastaan.

Eli jos joku tietää, niin neuvo paikallaan, ennen kun mulla on noi kaikki johdot ja joku sit kertoo sen oikeen tavan kuinka toimia.

offroadjouni
14.02.2008, 21:49
Muistaakseni esim. Biltema myy scart-liitintä johon saa perään rca:t sekä s-videon. Tietysti vähemmän konversioita on parempi, joten ehkä ne voidaan tehdä myös suoraan RCA:sta.

//Edit: Riippuen oletko uros vai naaras, esim Bilteman tuote 24-147 voisi olla aika lähellä.

/* Life Begins at 35" */

vah
14.02.2008, 22:10
Ensiksi varoitus etten omista Wiitä, enkä ole edes ikinä semmoista missään käpistellyt.

Imutin Wiin englanninkielien manuaalin PDF:nä netistä ja siitä nopeesti tulkittuna Wiin mukana tulee ilmeisesti vastaava paska komposiittivideo+stereoääni-kaapeli (se 3xRCA härpäke) kuin mitä tuli mussun PS2:nkin mukana. Komposiitin kuvanlaatu on niin syvältä etten itse tollasella suostuis pidempään kuvaa katteleen pidempään kuin on aivan pakko. (Mussun PS2:eenkin tuli ostettua SCART- ja komponenttivideojohdot.)

Googlaamisen perusteella Wiinkin A/V-liittimestä ilmeisti saa vähintääkin ulos sitä komposiittia (=3xRCA), S-Videota (S-Video+2xRCA) ja komponenttivideota (=5xRCA) ja ilmeisesti RGB:tä (SCART). (SCART-johdosta on vaikea varmaksi mennä sanomaan mitä signaalia sitä kautta tulee, kun liittimessä voi kulkea niin komposiitti-, S-Video- kuin RGB-signaalikin todennäköisesti kuitenkin ainakin RGB ja ääni ja yleensä ei S-Videota.)

S-Videota ei saa mistään muista signaaleista pelkällä liittimellä/johdolla tehtyä. Sopivalla johdolla voisi ehkä yrittää tunkea sitä komposiittisignaalia sille tykille, jos se sattuisi sitä ymmärtämään. (En tiedä mistä semmoisen saisi...)

Täältähän S-Video-johdonkin Wii:lle saisi, mutta mutta...
http://www.polarpanda.com/store/product_info.php?cPath=36_86&products_id=1029
"HUOM: Yhteensopiva ainoastaan NTSC (Japani/USA) konsolin kanssa. Tämä kaapeli ei toimi Eurooppalaisen Wii-konsolin kanssa."

Tuosta nyt sitten voisi ymmärtää niin ettei eurooppalaiset PAL-vehkeet osaa S-Videosignaalia ulostaa... Paskan möivät.

- vah

--
Oon nätti.

SamppaFIN
15.02.2008, 02:47
dodi, kiitosta jannuille nopeista analyyseistä. Ei sitten muuta kun ostamaan se RCA->S-Video. Näin tän ittekin pähkäilin, mutta tosiaan joo ollu varma että saako sen ees muunnettua tolleen.

kerio
15.02.2008, 06:20
http://www.hardwarebook.info/Wii_to_S-Video

"Cable for connecting Nintendo Wii to a TV with S-Video input.

This will only work on NTSC Wii, since PAL Wii doesn't output S-Video."

Kerio
"Oon Palomuuri"