PDA

View Full Version : Uniongelmia?


Laskos
31.05.2004, 08:21
Kesä on alkanut ja päivä pidentynyt. Tästä johtuva valoisuus vaikuttaa monella nukkumiseen melko lailla. Viime yönä meni itsellä puoli neljään, ennen kuin nukkumatti suostui heittämään unihiekkaa päälleni. Nyt sitten 4 tunnin yöunilla pitäisi olla töissä virkeänä.

Katselin vain tuossa chatissa, kun ainakin Larsilla oli ollut samanlaisia ongelmia ja Lars olikin mennyt nukkumaan vasta kuudelta aamulla, vaikka oli yrittänyt nukahtamista jo pariin otteeseen ennen sitä.

Vai onko kyse vain kiireisen yhteiskunnan aiheuttamasta stressistä, joka aiheuttaa aivojen käymistä ylikierroksilla.

Itselläni luulisin, että syypää on nimenomaan melko hektinen tilanne elämässä. Kaverin häät, joissa olen bestmanina, ovat tulevana lauantaina, koitan saada koulun lopputyön tehtyä vauhdilla, kotona pitäisi tehdä remonttia kovaa vauhtia ja vauvankin pitäisi syntyä parin kuukauden kuluessa. On siinä aivoille tehtävää kerrakseen ja kyllä sen huomasi myös viime yönä; väsytti, mutta uni ei tullut.

Onko muilla ollut viime aikoina samanlaisia ongelmia?

- Laskos -

"Voittajat eivät luovuta, luovuttajat eivät voita"
(Juhani Tamminen)

ElämänPeluri
31.05.2004, 08:43
Itse olen saanut paremmin nukuttua sen jälkeen kun aloin käydä junpalla. Unirytmistäkin on tullut hieman säännöllisempi, eikä päivisin väsytä samalla tavalla kuin aikaisemmin. Lenkkeilystä ja hiihdosta taas on seurannut ennemminkin päinvastaisia vaikutuksia. Kärsin itsekin unettomuudesta lopputyötä tehdessäni, joten ilmeisesti ne jutut tulee uniinkin...

--
EP
"Kuin vanhasta hevosesta, myytävästä, en minä löydä pelurista hyötyä." - Rigveda 10,34

Edited by - ElämänPeluri on 31/05/2004 09:47:08

Santeri
31.05.2004, 08:51
odota Laskos kun vauva tulee, niin sitten et muuta tekiskään kun nukkuis! (-:

Itelläni oli about vuos sitten kans pahoja uniongelmia. Ei auttanu kun nousta sängystä ja käydä tääl chatissa (joskus), lukea lehteä/kirjaa tms. Oli todella kypsää.

Hain sitten apteekista reseptitöntä Relaxana (muistaakseni) -rohtoa ja se hiukan rentoutti ja nukutti, että sain edes jotekin ihmisten aikaan unta. Siihen ei jääny ees koukkuun.

Laskos
31.05.2004, 09:01
Emmää viä kovin huolissani oo tästä tilanteesta, tää oli vasta eka yö kun oli vaikeuksia nukahtamisessa. Yleensä multa vaan menee noin 3 minuuttia kunnes oon jo unten mailla (tosin Zartsa on ehtinyt nukahtaa jo 2,5 minuuttia aiemmin).

Mutta varmasti unet jää vähemmälle, kunhan beebis syntyy, mutta pitää koittaa kerätä varastoon vähän ennen sitä...

- Laskos -

"Voittajat eivät luovuta, luovuttajat eivät voita"
(Juhani Tamminen)

Kappas
31.05.2004, 16:27
Mua on pitänyt vauvaa enemmän hereillä ns. "levottomat jalat" -oireyhtymä, joka vaivaa erityisen pahasti raskaan kyykky/veto reenin jälkeisinä parina yönä. Kylmä suihku jaloille auttaa hetkeksi, mutta on mahdotonta nukkua kun jalat sätkii reidestä pohkeisiin. Kuntosaliharrastus auttaa terveempään elämään!

- Alle 100-kiloisilla ei ole mielipiteitä. -

KariSalmelainen
31.05.2004, 18:31
Tässä teille ratkaisu:

http://www.petrisimolin.com/ThePalsta/topic.asp?TOPIC_ID=6115

- Silloin tällöin PetriSimolin.COMissa järjestetään megachatteja. Megachat tarkoittaa suomeksi illan pituista chattia jossa tietyin väliajoin jaetaan ilmaista tavaraa pois pienien tehtävien viihdyttämänä. -

Santeri
01.06.2004, 07:50
Voi Kappas! Mulla on ollut samanlaisia levottomia ja kuumottavia jalkoja joka yö kaksiX9kk, että revi siitä. Ja niihin ei auta kun amputointi.

ElämänPeluri
01.06.2004, 10:19
quote:
Ja niihin ei auta kun amputointi.


Jos amputoituihin jalkoihin voi tulla haamusärkyä, niin voiko niihin tulla myös haamu levottomia jalkoja?

--
EP
"Kuin vanhasta hevosesta, myytävästä, en minä löydä pelurista hyötyä." - Rigveda 10,34

Luomu
01.06.2004, 10:25
Mulla on ollu pienehköjä univaikeuksia, nyt ne tosin on tasaantunut, tai noh 3 yötä on ollu normaaleja, johtuneekohan sitten paastosta tai siitä että alko kesäloma. Mulla auttaa varmaan parhaiten liikunta... se että lähden yöllä polkemaan kylmään viimaan ja tuun sit takas iha horkassa lämpimän peiton alle ja nukahdan... Kamomilla vaan antaa hölmöjä kiksejä siitä että "jeah, mä vedän jotain yrttejä"
Mä olen ihminen joka ei saa oikein täysikuulla unta, mutta sitten kun tarpeeks viuruaa ni kai mä lopulta nukahdan ja nukun jonku 2h...
Nukahtamislääkkeitäkin joskus vedin, mut niihin tuli vaan riippuvuus...

Laskos
01.06.2004, 10:28
Viime yö oli jo toinen peräkkäinen yö, kun oli nukahtamisvaikeuksia. Meni kahteen saakka yöllä, kunnes uni tuli <img src=icon_smile_sad.gif border=0 align=middle> Aamulla piti herätä seiskalta, mutta pääsin ylös vasta tunnin torkutuksen jälkeen kasilta.

Nyt alkaa jo tuntumaan väsymystä, kun on jäänyt kahden peräkkäisen yön unet vähille, yhdestä huonosti nukutusta yöstä yleensä selviää ilman ongelmia. Jos koittais tehdä tänään vaikka pitemmän lenkin koirien kanssa jotta uni tulis paremmin.

- Laskos -

"Voittajat eivät luovuta, luovuttajat eivät voita"
(Juhani Tamminen)

Laskos
01.06.2004, 10:30
Niin piti sanoa vielä levottomista jaloista sen verran, että mää oon kärsinyt niistä käytännössä koko elämäni. Se ei ole jokailtaista, mutta lähes jokaviikkoista. Jalkoja alkaa kuumottamaan ja sitten ne alkavan hytkyä ihan omaa elämäänsä. Talvella on hyvä siinä vaiheessa mennä hankeen hetkeksi seisomaan ja sitten koittaa nukahtaa mahdollisimman nopeasti ennen kuin levottomuus palaa. Kesällä oon kokeillut kosteata nurmikkoa, Kappaksen keino on muuten vielä kokeilematta.

Joka tapauksessa levottomat jalat on ärsyttävä ilmiö.

- Laskos -

"Voittajat eivät luovuta, luovuttajat eivät voita"
(Juhani Tamminen)

petris
01.06.2004, 10:35
On se kumma, kun ihmiset ei osaa enää edes nukkua.

Menkää unikouluun, se auttoi meidänkin vauvaa oppimaan nukkumaan <img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle>

**********************
petris - hautomopäällikkö
**********************

kerio
01.06.2004, 10:40
Mä en nukkunu viime yönä kuin 40 minuuttia, olo on ihan ok. Yhen yön hyppärin nyt kestääkin, ei tästä kumminkaan mitään tapaa tule....

<img src=/smiley/sun.gif border=0 align=middle>

Kerio
"Oon Palomuuri"

leivos
26.07.2004, 22:05
Mulla tekke univaikeuksia ilmeisesti kolmivuorotyö. Kun valvoo kolme yötä putkeen ja nukkuu päivällä jonku 5 tuntia niin saataa mennää viikko sen jälkeen ettei uni tule ennen kolmea yöllä. Ja siihen ei vaikuta monelta herätys on aamulla. On käynyt niinkin että olen vetänyt valvottujen öiden jälkeen kaksi päivää nukkuen n. 03-12 ja sitten jokusen työpäivän 03-06. Toisaalta en koe tätä mitenkää häiritsevänä itseni kohdalla. Mun kroppa kestää valvomista ihan hyvin, mutta vaimoke valittaa kun en mene nukkumaan samaan aikaan. Todennäköisesti tulevaisuudessa musta tulee vuorotyön takia ihan elävä kuollut...

~ lilium inter spinas ~

Laskos
26.07.2004, 23:00
Aikoinani kun ajelin enemmän taksia, oli rytmin muokkaus itsellä jokaviikkoista. Viikonloput meni yötöissä ja maanantaiaamuna piti usein olla koulussa noin klo 10. Tämän lisäksi vielä ajoin usein keskellä viikkoa yhden yövuoron eli tulin kotiin noin klo 5-6, pari tuntia unta ja koulun penkille.

Tällaisessa rytmissä vielä onnistui se, että sunnuntaiaamuna laitoin kellon herättämään viimeistään klo 12, jotta en nukkunut liian pitkään ja rytmi pysyi lähestulkoon normaalina. Ainoastaan maanantai-iltana oli väsymyksestä huolimatta joskus vaikeuksia nukahtaa. Noiden arkiöiden jälkeen oli melko raastavaa mennä kouluun luennolle/harjoituksiin, mutta sitkeästi ja sisulla sekin sujui.

Uskoisin kuitenkin, että 3 yön valvominen sekoittaa rytmin jo väkisinkin eikä sen kääntäminen onnistu yhtä helposti kuin 2 yön jälkeen. Lykkyä tykö, leivos... Koita löytää omat konstisi rytmien ja unien välillä, helppoa se ei ole mutta varmasti se sieltä löytyy kun vain jaksaa testailla eri variaatioita.

- Laskos -

"Voittajat eivät luovuta, luovuttajat eivät voita"
- Juhani Tamminen

Venlis
27.07.2004, 14:56
Mulla ainakin on selviö uniongelma. Oli valosaa tai pimeää niin en saa unta. Oon todennut että paras keino kuitenkin nukahtamiseen on seksi. Siis nukahdan kyllä vasta sen jälkeen!!
Tais sitten toinen, mutta ei niin hyvä tekniikka on juuri tuo joka toinen yö nukkuminen. Ekana yönä nukut 4h, menet töihin ja seuraavan päivän oot niin äksy että uuvut ja nukahdat illalla ajoissa.


-se mitä en muista, sitä en tarvitse-

mika
29.07.2004, 12:03
Mä nukun keskimäärin 2-4 tuntia yössä.
Vaikka kuinka väsyttää niin herään heti parin tunnin kuluttua.

Paras keino nukkua on niin sanotusti vetää pää täyteen.
Sillain pystyy nukkumaan jopa 6 tuntia :D

W


Köököö.

Laskos
29.07.2004, 17:59
Aivan uuden piirteen tälle ongelmalle on nyt kyllä muodostanut tuo muksun syntymä. Viime yönä meni viiteen saakka ennen kuin pääsi nukkumaan. Tämä siksi, että olin luvannut Zartsalle ruokkia kekrua yhtenä yönä, jotta Zartsakin saa nukuttua. No, kahden maissa Lyyli heräs ja ruokin sen pullosta. Vaihdoin ensin sinapit kuiviin ja sitten se veteli semmosen määrän maitoa, että muhunkaan ei olis mahtunut. Tämän jälkeen ei sitten uni kiinnostanutkaan vaan oli paljon mukavampi köllötellä silmät lautasen kokosina isukin sylissä ja ihmetellä maailmaa. Viiteen saakka siinä meni ennen kuin sitä rupes väsyttämään. Annoin vielä vähän lisää maitoa ja johan se uni tulla tupsahti. No, se nukkukin sitten puoli kymmeneen ja Zartsa otti taas siitä eteenpäin ohjat käsiin, 10 tuntia putkeen nukkuneena ja minä silmät ristissä. Hyvä että sai vaimo nukuttua, ensi yönä saan taas minä nukkua, toivottavasti.

- Laskos -

"Voittajat eivät luovuta, luovuttajat eivät voita"
- Juhani Tamminen

Venlis
30.07.2004, 14:50
quote:
Aivan uuden piirteen tälle ongelmalle on nyt kyllä muodostanut tuo muksun syntymä. Viime yönä meni viiteen saakka ennen kuin pääsi nukkumaan. Tämä siksi, että olin luvannut Zartsalle ruokkia kekrua yhtenä yönä, jotta Zartsakin saa nukuttua.

No, se nukkukin sitten puoli kymmeneen ja Zartsa otti taas siitä eteenpäin ohjat käsiin, 10 tuntia putkeen nukkuneena ja minä silmät ristissä. Hyvä että sai vaimo nukuttua, ensi yönä saan taas minä nukkua, toivottavasti.


On mahtanut Lakoksella olla sitten tosi rankkaa <img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle>
Mutta kappas, onhan sitä isukinkin kannettava kortensa kekoon ja leperteltävä muutamana yönä suloiselle tyttärelleen. Mutta Laskokselle täysi 10 kuitenkin ajattelevaisuudesta ja siitä että antoi Zartsalle aikaa levätä.

-se mitä en muista, sitä en tarvitse-

Laskos
31.07.2004, 01:18
quote:
Mutta Laskokselle täysi 10 kuitenkin ajattelevaisuudesta ja siitä että antoi Zartsalle aikaa levätä.


Eihän tuossa nyt mitään, meni mukavasti chatatessa... <img src=icon_smile_blush.gif border=0 align=middle>

- Laskos -

"Voittajat eivät luovuta, luovuttajat eivät voita"
- Juhani Tamminen

petris
04.08.2004, 09:25
quote:
Aivan uuden piirteen tälle ongelmalle on nyt kyllä muodostanut tuo muksun syntymä. Viime yönä meni viiteen saakka ennen kuin pääsi nukkumaan. Tämä siksi, että olin luvannut Zartsalle ruokkia kekrua yhtenä yönä, jotta Zartsakin saa nukuttua. No, kahden maissa Lyyli heräs ja ruokin sen pullosta. Vaihdoin ensin sinapit kuiviin ja sitten se veteli semmosen määrän maitoa, että muhunkaan ei olis mahtunut. Tämän jälkeen ei sitten uni kiinnostanutkaan vaan oli paljon mukavampi köllötellä silmät lautasen kokosina isukin sylissä ja ihmetellä maailmaa. Viiteen saakka siinä meni ennen kuin sitä rupes väsyttämään. Annoin vielä vähän lisää maitoa ja johan se uni tulla tupsahti. No, se nukkukin sitten puoli kymmeneen ja Zartsa otti taas siitä eteenpäin ohjat käsiin, 10 tuntia putkeen nukkuneena ja minä silmät ristissä. Hyvä että sai vaimo nukuttua, ensi yönä saan taas minä nukkua, toivottavasti.

- Laskos -

"Voittajat eivät luovuta, luovuttajat eivät voita"
- Juhani Tamminen


Tähän ei muuten moni isä läde. Hattua nostan.

**********************
petris - hautomopäällikkö
**********************