PDA

View Full Version : z06


08.02.2003, 22:18
haluaisin tietää että onko totta että z06 ei saa eurooppaan saati sitten Suomeen.
Jos näin on niin but why?

Note! This message was posted anonymously!

ZR1
09.02.2003, 17:48
Eikös tuolla C5 alueella ollut juttua, että jollain kikkailuilla noita olisi pari(??) kappaletta Euroopassa..

Eiköhän tuo Suomeen saamattomuus johdu siitä, että autoa ei ole GMän Eurooppaan tuonti mallistossa.. Jolloin sitä ei tavallaan ole hyväksytetty Euroopan markkinoille.

Aikanaan Chevrolet Tahoe kärsi samasta ongelmasta.

Luulen, että jo tavallinen C5 Corvette myy meillä niin huonosti/vähän, että ainakaan Suomalaisella maahantuojalle ei ilmene tarvetta kinuta Z06sta markkinoille.. Jossain Saksassa tilanne on varmasti toinen.

Riku
10.02.2003, 07:34
Z06:tahan ei viedä jenkkilän ulkopuolelle... Kanadassa niitä taitaa olla? Toisinsanoen kaikki pohjoisamerikan ulkoupuolella olevat Z06:t ovat harmaatuontia. Saksassa niitä on muutama näkynyt myynnissä ja Saksan kilvissä, joten mahdollista sen rekisteröinti myös Suomeen pitäisi olla. Toinen asia sitten on saako sen suoraan jenkkilästä Suomeen rekisteriin vai pitääkö rekisteröidä hetkeksi esim. Saksaan... Eikös se ole niin että jossain EU massa rekisteröity auto pitää hyväksyä rekisteriin myös Suomessa?

Ihmettelenkin sitä miksi Z06:ta ei voisi verrata normi vetteen. Sehän on vain hieman tehokkaampi vette, perusautohan niissä on sama. Teho / tilavuusrajatkin pysyvät lain laatimissa puitteissa... Vai tuleeko päästöt vastaan?

Gurkis
11.02.2003, 00:39
Moro,

Z06:sta ei ole tyypitetty EU:hun. Sen saa tuoda muutoautona ilman muutoksia, mutta muuten ei ainakaan virallisesti onnistu. (Joku kyllä väitti, että ruotsiin onnistuisi, mutta tiedä häntä.)

Jos tällaisen muutoauton, tai muuten, löytää rekisterista EU:sta, niin voi rekisteröidä suomeen. (Kunhan saa ostomaasta vaatimustenvastaavuustodistuksen.)

Nähdäkseni jos nyt ostaisi sellaisen Viroon ja Viro liittyy EU:hun, niin pitäisi auto saada suomeen.

Maahantuoja on nähdäkseni kyllä pyydellyt saada Suomeen, mutta GM ei jaksa vaivautua, kun kaikki menevät kaupaksi jenkeissä.

11.02.2003, 01:19
Kysyn vain mikä Z06:ssa on niin mahtavaa ettei rakas EU sitä hyväksyisi saati kultainen kotimaamme?
Tietenkin se on mahtava, tehokas, kaunis, ylivoimainen, ainut oikea, mutta näiden lisäksi? Vai onko syynä ettei tuoda ollenkaan niin ei tule kellekkään paha mieli kun jää paitsi=)




Note! This message was posted anonymously!

ZR1
11.02.2003, 12:34
Aivan sama juttu, kun Tahoen kanssa aikanaan. Tehdäs ei ole tyypittänyt/hyväksyttänyt sitä Euroopassa.

Tulevaisuudessa EU keksii varmasti vielä kaikenlaista muutakin "kivaa"...