PDA

View Full Version : Discovery projekti


Jonzan
17.09.2007, 23:47
Jeps. Näin aluksi, en maksanut autosta kuin 250, joten ei tarvitse tulla sanomaan mitään huonosta merkki-/autovalinnasta <img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle> enkä ole hirveämmin ennen nelikoiden kanssa pelannut. Eli välillä saattaa tulla ihan yksinkertaisiakin kysymyksiä ;)

Auto on siis Land Rover Discovery(3-ovinen) -90 2.5tdi(rekisterissä)
Autolla ajettu muistaakseni karvan päälle 300tkm ja siihen on teetetty mittavat peltityöt(kaikki laitettu kuntoon) 3-4 vuotta sitten, joten hitsailtavaa tuskin löytyy vielä. Auto hyvässä maalissa yms. Ainut vika piilee jakolaatikossa, jossa joku.. Mikälie olikaan - mutta kuitenkin kuulemma tyyppivika näissä vehkeissä(uusi osa maksaa kaikkine hiluineen kuulemma ~700). Seissyt oikeastaan viimeset 3-vuotta(sillon tällön käynyt ja ajettu pajalta toiselle), joten penkit ovat päässeet homehtumaan kattoluukun pienen vuodon vuoksi. Tenkiikka pelaa loistavasti, käyntiin lähtee miten päin vaan.

Jakolaatikon kunnostuksen yhteydessä olisi siis tarkotus tehdä tuosta kevyt metsäauto, jolla kuitenkin ajetaan päivittäiset työmatkat/muut sellaset.

Offivarusteen sivuilla näytti olevan yksi Disco, joka vastaa aikalailla ajattelemaani auton suuntausta.
http://www.metropoli.fi/offivaruste/tiedostot/page_id_209/diskomalli1.JPG
Toivottavasti kukaan ei suutu, kun linkitin kuvan..

Rangen 2" alustan korotussarja ilmeisesti menee heittämällä discoon?

Isompia renkaita varten joutuu ilmeisesti vähän muokkaamaan lokareita isommiksi, mutta se ei koidu ongelmaksi. Ongelma on sitten juurikin rengasvalinta. Nuo kuvassa olevat renkaat näyttäisi olevan aika karkeat maantieajoa ajatellen? En ole ikinä vakio pejeroa kummosemmalla maasturilla ajanut, joten en noista renkaista tiedä miten käyttäytyvät maantiellä. Discon voimansiirto kuullemma ei ole sieltä kestävimmästä päästä, joten kovin raskaita kumeja ei ilmeisesti kannata alle tuupata. Mielessä olikin tuommoiset vähän kapeammat mallit. Mietin vähän tuommosia Super Swamper TSL Radial sarjan 33" kumeja. Kokemuksia maantieajosta kyseisillä tai vastaavilla? Jossain mutalävessä varmaan aika onnettomat leveytensä vuoksi, mutta siellä harvemmin tulen ajelemaan. Metsästystä harrastan, joten metsään olisi joskus hyvä päästä.

Sitten vähän lakipykälistä. Mitenkä isot kumit tuommoseen vehkeeseen ylipäätänsä saa laittaa tieliikennekäytössä?

Vakiovanteilla ei paljoa hurrata, joten vanteiden osto on edessä. Tuohan on jollain 5-pulttisella jaolla, jota ilmeisesti vaikeahko löytää mistään? Autossa on muuten ihan tuliterät talvirenkaat, jotka varmaan kohta myynnissä, koska itse en niitä tarvitse.

Olenkohan kuullut ihan väärin, kun on mielikuva siitä että discossa on myös alumiiniset kuoret? Mitkä paikat tarkalleen ottaen on alumiinia, ja mitkä peltiä?

Kuvia ja kysymyksiä tulee varmasti paljon lisää, kunhan saan auton tuohon omalle pihalle tutkittavaksi! :)


Edited by - Jonzan on 18/03/2008 09:40:21

Edited by - Jonzan on 26/03/2008 12:51:15

Edited by - Jonzan on 07/04/2008 16:57:46

Edited by - Jonzan on 10/04/2008 00:52:45

Edited by - Jonzan on 10/04/2008 14:54:19

Edited by - Jonzan on 12/04/2008 16:22:40

Edited by - Jonzan on 14/04/2008 00:30:10

Edited by - Jonzan on 15/04/2008 13:24:52

Edited by - Jonzan on 23/04/2008 13:43:09

baxxter
18.09.2007, 06:02
quote:Ainut vika piilee jakolaatikossa, jossa joku.. Mikälie olikaan - mutta kuitenkin kuulemma tyyppivika näissä vehkeissä(uusi osa maksaa kaikkine hiluineen kuulemma ~700€).
Jos se mikälie vika on se mitä luulen ja on tarpeeksi pahaksi päässyt, niin yksi uusista osista on vaihdelaation pääakseli <img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle> Eli mikä vika siellä tarkalleen on?
quote:Sitten vähän lakipykälistä. Mitenkä isot kumit tuommoseen vehkeeseen ylipäätänsä saa laittaa tieliikennekäytössä?
Halkaisija max 31" ja leveys max 11,5"
quote:Vakiovanteilla ei paljoa hurrata, joten vanteiden osto on edessä. Tuohan on jollain 5-pulttisella jaolla, jota ilmeisesti vaikeahko löytää mistään?
Useasta alan liikkeestä löytyy peltivanteita ja jos tarvii olla hienommat niin olet väärällä palstalla :)
quote:Mitkä paikat tarkalleen ottaen on alumiinia, ja mitkä peltiä?
Alumiinia on pintapelleissä sen verran, että näyttää siistiltä vaikka onkin oikeasti aivan läpimätä..


-74 Range, 215cid V8
#4x4@ircnet

Ahosensetä
18.09.2007, 07:36
quote:Mitenkä isot kumit tuommoseen vehkeeseen ylipäätänsä saa laittaa tieliikennekäytössä?

Millikokoinen 245/75R16 on sopivin koko leimarenkaaksi. 3-oviseen saa pienellä työllä metsärenkaiksi isommatkin (esim. 235/85R16 tai 255/85R16).

quote:Mitkä paikat tarkalleen ottaen on alumiinia, ja mitkä peltiä?

Runko, korikehikko ja katto terästä, samoin ovien rungot. Pienet naarmut pelleissä ovat huolettomia, kun eivät ala ruostua. Pinnan alla voi olla ylläreitä ...

quote:Tuohan on jollain 5-pulttisella jaolla, jota ilmeisesti vaikeahko löytää mistään?

Millaiset pitäsi olla :)

Jako on 6.5" x 5 (165.1 mm x 5). Lisää juttua täällä: http://www.offroadpaja.fi/Rengasjutut.htm#PCD





T, Antti
antti(ät)offroadpaja(piste)fi
http://www.offroadpaja.fi/

Jonzan
18.09.2007, 10:27
Eikö muka saa isompia muutoskatsastettua, kuin 31" ? No onneks noita leimarenkaita tulee mukaan 8kpl, jolla voi käyttää aina konttorilla.

Joo, voihan se olla, että joutuu vaihtolaatikonkin jopa törkkäämään tuohon. Auto ollut karaassissa 'vikaselvityksessä' ja siellä sanoivat, että jos pelkät uudet osat haluaa ostaa, niin kaikkine hiluineen maksaa ~700€ + työt, jotka tässä tapauksessa teen onneksi itse. Sanoivat vaihtolaatikon maksavan 1500€? Tottunut noihin jenkkiautojen hintoihin, kun laatikko turbiineineen maksaa sen pikkasen päälle 400€ <img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle>

En nyt juuri muista mikä siellä laatikossa oli vikana.. Jonkun akselin/tapin hampaat/jengat/vastaavat kuluneet, tjsp. Auto ollut jo kerran pajalla tuon takia, mutta siellä siihen tehtiin vaan joku ihme viritys, ja korjaaja sanoi että voi kestää päivän, tai sitten se voi kestää 5-vuotta. Kesti päivän, ja siitä se auton seisominen sitten oikeastaan alkoi, kun edellisellä omistajalla meni inspiraatio täysin, ja sai työsuhdeauton.

"Useasta alan liikkeestä löytyy peltivanteita ja jos tarvii olla hienommat niin olet väärällä palstalla" Ei tarvitse olla yhtään hienommat! En tosta mitään blingblingiä ole kuitenkaan tekemässä onneksi <img src=icon_smile_wink.gif border=0 align=middle> No hyvä että löytyy. Offivarusteessa vaan varottelivat, että voi olla vaikeeta löytää leveämpiä vanteita.

Mielessä jo kävi eilen pelkän tilin tekeminen autolla ja vaihto vähän muuhun merkkiin, kun kävin offivarusteessa kyselemässä kyseisestä mallista miten kannattaa rakennella yms. Sanoivat kyllä suoraan olevansa asennevikasia merkkiä kohtaan, mutta eiköhän ne ihan asiaa puhuneet autosta ja siita kuinka se ei oikeen kestä offikäytössä. Mutta tarkemmin kun ajattelen, niin tuskin mä tolla minnekkään safarille olen lähdössä ja sain niin pirun halvalla, että jäi hyvät rahat vielä rakentelua varten.

Jare
18.09.2007, 17:11
No on kyllä ollu ihan ilmainen ostos. Ite jouduin omasta discosta pullittaan paaaljon enemmän ja silti se tuntu halvalta ollakseen huoltoauto, eli pieni diisseli vero.

Mätäkorjattavaa kyllä oli ihan liikaa mun mätäkorjaus innostukselle, eli molemmat helmat edestä taakse kokonaan uusiks, lattiat osittain, muutamat korin korvat, etusisälokasuojat jne jne.

Muutta ihan jees nurkka auto se on ollu ja hyvin lähti pakkasillakin käymään juu. Lämmintähän tuonne kabiiniin ei juuri puhalla....ei ainakaan mun mieltymyksen mukaan. Eli mun mielestä ku ei lämmin luita riko<img src=icon_smile_wink.gif border=0 align=middle>

No juu renkaina siinä on nyt ollu 265/75-16" Insa Special Track ja pitäähän ne hieman ääntä, mutta vääntää reteoita kovemmalle, niin ei se niin ole haitannu.......mutta jos päivittäin ajais, niin sit vaikka Insa saharat, ku sellaiset vaikuttaa olevan paljon hiljaisemmat. No joo maastossa tosin gummit sais olla isommat, mutta se taas saattaa johtua siittä, ku on tottunu isompiin noissa muissa leluissa.

Takatukivarret oli mulla sellaiset surkeet tikut ja ja meniki talvella ketjujen kanssa ajellessa toinen ihan käppyräks, joten vaihtelin sitte sinne rangen varret, jotka nekään ei tosin vielä ole mitkää rock crawler varret, mutta eipä auto ole muutenkaan siihen tarkoitukseen.

Norjassa kesäloma/pirate 4x4 jamboree reissulla Discoveryn mittariin kertyi kaikkiaan noin 2450km ja tuolla matkalla keskikulutus oli 10,26 Ei paha kun tietää, että millaisia mäkiä tuli ajettua ja renkaina kuitenkin ne 265/75-16" Insa Special Trackit.

Tuossa parit Discovery "fiilistely" kuvat matkan varrelta:

http://static.petrisimolin.com/gallery/data/images/Jare-Pirate4x4-2007-008.jpg

http://static.petrisimolin.com/gallery/data/images/Jare-Pirate4x4-2007-106.jpg


Ja tuon näköinenhän se oli ostohetkellä:
http://static.petrisimolin.com/gallery/data/images/Jare-Discovery-ostohetki-2006.jpg



Tuossa kuvat kaverin polttareiden jälkeen, ku piti "vähä oikasta".....öhhhh oikeastaan hyvä ettei tarttunu kiinni + uus pakoputken loppuosa meni iha solmuun<img src=icon_smile_evil.gif border=0 align=middle><img src=icon_smile_evil.gif border=0 align=middle>

http://static.petrisimolin.com/gallery/data/images/Jare-Discovery-1-2007.jpg
http://static.petrisimolin.com/gallery/data/images/Jare-Discovery-2-2007.jpg



Nyt tarvis laturi korjaa jaa uus visko hommaa tuulettimeen........kunhan ny kerkee





<center>---------------------------------------

www.pirate4x4.no

www.pirate4x4.com

www.formula-offroad.fi

</center>

maastodisco
19.09.2007, 10:47
Tässä -92 disco V8i kevyillä muutoksilla. Auto toimii myös käyttöautona ja maastossa möyrii kohtuullisesti. Korotus 2 tuumaa. Renkaina 235/85 fedima sirocco. Renkaan mahtuvat pyörimään pienellä lokasuojan leikkauksella.

Suunniteilla 3 tuuman korotus, jos kokemuksia niin vinkkejä otetaan mieluusti vastaan.

http://static.petrisimolin.com/gallery/data/images/maastodisco-nimeton.JPG

TommiL
19.09.2007, 11:50
Onnittelut "hyvän" projektin ostosta.. ei ainakaan vaikuta hinnassa olleen paljoa ilmaa, ainakaan jos vertaa niihin hintoihin mitä minulle ehdoteltiin oman Discon oston yhteydessä viime keväänä.. Saman ikäinen disco tuli kanssa hankittua, samalla ovimäärällä ja tekniikalla..

Ostovaiheessa minä etsin nimenomaan sellaista yksilöä, jossa tuo vaihde-jakolaatikko-ratas-ongelma olisi jo korjattu.. Lyhyesti ongelmana on, että yksi jakolaatikon ratas ei saa voitelua ja kuluu vähitellen. Korjaussarja ennen korkkaamista on edullisempi, jälkeempäin joutuu vaihtamaan myös vaihdelaatikkoon vastaavat osat..
Täältä löytyy hieman infoa aiheesta: http://www.fag.hiof.no/~frodehaa/Gearbox.htm#Input gear
googel tietää varmastikin enemmän, kuten myös OffRoadPaja yms alan firmat..


Itse tosiaan etsin discoa, jossa olisi a) tekniikka OK kunnossa (mukaanlukien tuo ratas-ongelma), sekä b) runko ehjä, ja lisäksi c) hinta kohtuullinen. Ja tuollainenhan sitten löytyi, mutta harmi vain että ne ei-tärkeät kohdat - kuten korin kunto - ei sitten ihan vastanneetkaan toiveita. Mikään epätoivoinen projekti ei omanikaan oli, tuppaa vain menemään hieromisen puolelle nuo kunnostukset. Tarkoitukseni ei ole tehdä mitään täysveristä offroad-vehjettä, vaan pikemminkin semmoinen millä saa haettua veneen trailerilla hankalammastakin paikasta ja ajella huonokuntoisia metsäteitä ilman että tarvitsee pelätä paikkojen hajoamista tai kiinni jäämistä...

Linkin takana muutama oma projekti-kuvani.. kunhan saan homman kuntoon, niin varmaankin julkaisen selitysten kanssa noi kuvat jossain päin nettiä: http://picasaweb.google.com/tommi.loponen/LRDiscovery

Jos tulee kysymyksiä tai muuten vain iskee epätoivo, niin voit ottaa yhteyttä suoraankin asian tiimoilta..
Voisi olla pari vinkkiä osien hankintaan sekä tarvittaessa osaavien huoltojen löytymiseen..


-t-

LRV8
19.09.2007, 12:10
Tuu kattomaan jos liikut kehä III:n sisällä niin näet miten kaksi vastaavaa discoa on toteutettu. Toinen enemmän rakennettu 35:lla ja toinen vähemmän 33:lla. Saat ideoita panssarointiin ja rakenteluun.

Jonzan
19.09.2007, 13:00
Oho.. Onpas tullu paljon tekstiä yhdessä päivässä. Täytyykin lukasta tossa illemmalla tarkemmin läpi noita. Olen juuri lähdössä hakemaan autoa juvanmalmilta trailerin kanssa, ja toki olen kiinnostunut näkemään noita rakennettuja autoja! Auttaisi paljon omassa suunnittelussa. Pistätkö LRV8 vaikka privana jotain yhteystietoja, jos viikonloppuna sopisi tulla kattelemaan autoja?

neliveto
19.09.2007, 14:00
Käyt samalla keikalla katsomassa siellä Juvanmalmilla Karaasilla noita autonrakenteluita
http://www.karaasi.com/

neliveto (http://personal.inet.fi/koti/4wd/)

SLCK #213

LRV8
19.09.2007, 14:44
Tossa ----&gt;0407001868 on mun nro. Tänään illalla kannattais tulla poikkeemaan kun on porukkaa maisemissa. Vkl en osaa sanoa.

Ahosensetä
19.09.2007, 14:49
quote: Käyt samalla keikalla katsomassa siellä Juvanmalmilla Karaasilla noita autonrakenteluita

Taitaa toi nouto olla samasta paikasta ...


Jos rakenteluvinkkejä kaivataan, niin tässä vähän lukemista:
http://www.offroadpaja.fi/Landrover/muutostyot.htm
http://www.offroadpaja.fi/Landrover/omatosat.htm

Tossa jotain muuta hyödyllistä:
http://www.offroadpaja.fi/Landrover/LR_nesteet.htm#DS1

Pari kuvaa omista kikottimista:

http://www.offroadpaja.fi/Apu/Tapahtumat/Kumlinge_2007_kevat/B12_Disco_kallio.jpg

http://www.offroadpaja.fi/Apu/Tapahtumat/Kumlinge_2007_kevat/D03_Disco_lammikko.jpg

http://www.offroadpaja.fi/Apu/Tapahtumat/Kumlinge_2007_kevat/E03_Disco_joustoja.jpg

http://static.petrisimolin.com/gallery/data/images/Ahosenseta-Sany0800.jpg


T, Antti

POHTO
19.09.2007, 16:06
No onpa TommiL:n ruostepaikkaus kuvat tutun näköisiä. <img src=icon_smile_dead.gif border=0 align=middle>
itsellä oli toi takalattia vielä rapeampi.

mulla on kanssa tollainen -89 disco 200tdi ollu vuoden ja 18.000 kilometriä.
nyt on parhaillaan akselit perus kunnostuksessa ja sit otan jakolaatikon auki sielä kun on jo etukardaanilla "hyvä" klappi.
paljon ton alkuperäisen ensiö rattaan kilometri kesto suunnilleen on? omalla ajettu +300tkm voiko sielä olla edelleen se orginaali ratas? joku puhui joskus että pitäis olla vaihdettu jo alle 200tkm:n?

bollocks!

Ahosensetä
19.09.2007, 18:21
quote:paljon ton alkuperäisen ensiö rattaan kilometri kesto suunnilleen on?

Ilman mitään takuuta epäilisin, että korkkaa 350' - 400' km välillä. Jos alkuperäinen ratas on vaihdettu ristiinporattuun (FTC5089), niin silloin vaihtoaika vaikuttaa tulevaan kestoon. Mulla vaihdettu 175' km kohdalla, nyt 285' km ja välys on kasvanut jonkun verran. Kestoaikaa en uskalla arvioida.


T, Antti

Jonzan
19.09.2007, 18:48
Joo karaasistahan minä tuon auton tänään kiskasin. Ja voi jessus mikä keikka olikin.. Vetoautosta paukahti jarruletku, trailerin nostorenkaan kiinnikkeet paukahti poikki kun yritin ottaa kärryä pois koukulta, yms. Mutta nyt on auto pihalla ja hyvä mieli. Ei se niin homeessa ollutkaan kun muistin. Todella hyvässä kunnossa sisältäpäinkin.

Kiitoksia kaikille vaan vinkeistä ja linkeistä! Luen niitä tarkemmin tänään läpi, kuhan ensin toivun tuosta painajaismaisesta hakureissusta! <img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle>

<img src=icon_smile_wink.gif border=0 align=middle>
http://www.kolumbus.fi/mpet/disco/disco.jpg

maastodisco
19.09.2007, 19:21
Lisää kuvia discoista, innoittamaan rakentelua. LRV8 saisko kuvia autoista.

Jonzan
20.09.2007, 13:44
Tuli tossa napsittua pikasesti konehuoneesta ja auton alta vähän kuvia. Mistäs paikasta tuo auto lähtee oikeen erityisen helposti ruostumaan, jotka kannattaisi tarkistaa? Ja vastaukseksi ei kelpaa "joka paikasta" <img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle> Ja auton tekniikasta hieman kysymyksiä. Mitäs alueita tuosta lootasta oikeen löytyy? Hidas4x, nopea4x, .. . .? Löytyykö lukkoja edestä/takaa? Tuli niin hätäseen ostettua auto, että ei ehtinyt oikeen tekniikkaan perehtymään, enkä muutenkaan ole mikään nelivetoasiantuntija.

http://www.kolumbus.fi/mpet/disco/disco2.jpg

http://www.kolumbus.fi/mpet/disco/disco3.jpg

http://www.kolumbus.fi/mpet/disco/disco4.jpg

http://www.kolumbus.fi/mpet/disco/disco5.jpg

http://www.kolumbus.fi/mpet/disco/disco6.jpg

http://www.kolumbus.fi/mpet/disco/disco7.jpg

TommiL
20.09.2007, 15:39
Näin lähdin / lähtisin itse etenemään.. Ota Rost-Off purkki käteen ja ruiskuta läpi kaikki korin alta ja konehuoneesta löytyvät mutterit ja pultin päät - samalla saat hyvän käsityksen paikkojen kunnosta, tai siis lähinnä korin ja rungon kunnosta. Mikäli runkon ruostesuojaus on jäänyt edellisiltä omistajilta tekemättä ja orastavia reikiä alkaa löytymään, tai jos korin kannakkeet ovat haperot, niin mieti vakavasti koko korin nostamista pois rungolta korjausten ajaksi. Pitäisi olla tuttua hommaa jos olet jenkkien kanssa puuhastellut:) Tietenkin jos ei ole aikaa/paikkaa/mahdollisuutta, niin sitten perinteisemmät menetelmät käyttöön..

Rungosta kannattaa katsoa varsinkin takapää - eli taka-akselista taaksepäin. Ja samaten korin kannakkeet, ja kaikki muutkin rungot "ulkokeet" joiden päälle voi jäädä kuraa makaamaan. Korista kannattaa tarkistaa ensimmäisenä kaikki lattiamaton aluset - takalattia (ks. aiempi linkkini omiin projektikuviini) sekä jalkatilat. Helmojen peittona on ne typerät muovituubit, joiden alta saattaa löytyä vaikka mitä.. Takalattian nurkat olivat ainakin itselläni kaikkein haperoimmat, lukuunottamatta korin ulkopuolisia osia, kuten takahiekkapeltiä jne. Myös korin kannakkeita kannattaa tarkkailla..

Tekniikan puolesta isompina remontteina tulee mieleen nokkahihnan vaihto, sekä helppoina hommina hehkutulppien, latauksen jne. testaaminen yleismittarilla. Jos kone lähtee käyntiin niin suurimmat viat pystyy paikallistamaan vasta koeajolla - eli ei muuta kuin vaihde/jako-laatikot remonttiin ja disco ajoon.. Mitään EGR-kierätys tai muista ylimääräisiä hilavitkuttimia tuossa koneessa ei onneksi ole.. Katsastusinsinööri löytänee pahimmat viat ja itse pystyy korjailemaan muita myöhemminkin.. Ilmaamisen kanssa kannattaa käyttää kärsivällisyyttä ja kekseliäisyyttä - syylarin korkki kun ei ole nestekierron korkein kohta..

Sen verran vielä, että polttoaineen esisuodatin/vedenerotin sijaitsee polttoainetankin edessä, oikean puoleisessa runkopalkissa - miltei näkyy tuossa sinun Disco6.jpg kuvassa. Varsinainen vaihdettava suodatinhan on sitten konehuoneessa, kuviesi perusteella senkin vaihdosta taitaa olla jo jonkin aikaa.. Ja takalattia on kiinni - ainakin alunperin - pistehitseillä, mutta jos tuota on jo paikkailtu, niin luultavasti on älytty käyttää joko pultteja tai ainakin niittejä.. Sitä lattialevyä kannattelee 4 poikkitukea, joten jos/kun porailet niittauksia/hitsauksia auki, niin varo muovi-tankkia! Itse käytin rälläkkää sekä paineilma-talttaa tuon irrottamiseen. Ja jarruputki/letku on sitten kanssa kiinni yhdessä niistä poikkituista, joten ole varovainen irrottamisen kanssa - jos siis tulee tarvetta lähteä tuota takaosaa irrottelemaan..

Tankki lähtee pois alakautta, mutta ainakin mulla oli vetokoukun kiinnikeraudat tiellä - eli ensin takapuskuri pois, että sai vetokoukun pois, että sai tankin pois.. Että kaikenlaista kikkailua, toivottavasti sulla vain on hieman paremmassa kunnossa tuo kori - tai niinkuin sanoitkin, että olisi jo korjattu..

Jos tulee ongelmia, niin kysele lisää..

-t-

Jonzan
20.09.2007, 18:14
Kiitos taas kattavasta tekstistä! Tuossa taas hommaa huomiselle päivälle. Täytyy tutkailla vähän noita kuitteja, mitä löytyy autosta korillinen. Saa vähän käsitystä mitä sille on tehty. Ja edellinen omistaja on mettästyskaveri, joten ei ole iso vaiva siltäkään kysyä. Ei mulla jenkkiautoista ole kokemusta kuin kolmen auton auton verran, josta en yhdestäkään nostanu koria rungon päältä pois. Tietty kun tosta korin nostaisi pois, niin laatikkoremppakin helpottuisi huomattavasti. Ei vaan mitään käsitystä mimmonen homma se on, kun en ole ikinä tehnyt. Päivän, viikonlopun, viikon vai kuukauden homma ottaa kori pelkästään pois rungon päältä? Takaisinlaitto sitten erikseen.

Ahosensetä
20.09.2007, 21:15
quote:Päivän, viikonlopun, viikon vai kuukauden homma ottaa kori pelkästään pois rungon päältä?

Ei kai siinä mene kuin päivä suuntaansa, jos tietää mitä tekee, paikat aukeavat ja käytössä on sopivat vehkeet. Eli normaalisti viikko suuntaansa :)


quote:Rungosta kannattaa katsoa varsinkin takapää - eli taka-akselista taaksepäin.

Myös taka-akselin etupuolella olevat poikkipalkki kannattaa katsoa huolella, varsinkin sen kiinnitys pituuspalkkeihin.


T, Antti

Jonzan
20.09.2007, 21:47
Löytyykö jotain räjäytyskuvia autosta, että näkis vähän mistä kaikkialta kori on kiinni? Ohjeet irrottamisesta olis tietty vielä paremmat, mutta tuskin löytyy. Mitäs kaikkea siitä pitää sitten irrottaa. Ohjausakseli, kaasu, kytkin, jarru, käsijarru, vaihekepit, helvetisti piuhoja, letkuja, jäähdytysjärjestelmiä, lisää piuhoja, muutama ruosteinen pultti, helvetisti mössööntyneitä mukamaspultteja, piuhoja, letkuja, vaijereita, kuolleita hiiriä, pultteja.... Hmm... Olisikohan ensikesän hommia? Jos nyt tän talven luottais siihen, että auto on ihan ok. kunnossa.

Kävin äsken muuten starttaamassa auton, ja 8kk seisomisen jälkeen lähti ihan laakista käyntiin. Apuvirtaa tietty tartti antaa, ku akku ihan tyhjä, mutta lähti ihan samantien, ja nakutti niinku diisselin pitääkin. Vähän siellä joku alipaineletku suhisi kun oli halki, mutta äkkiäkös sen vaihdoin.

TommiL
20.09.2007, 22:44
quote:&lt;snip&gt;Vähän siellä joku alipaineletku suhisi kun oli halki, mutta äkkiäkös sen vaihdoin.&lt;/snip&gt;

Mikä letku sulla suhisi? Itselläni kuuluu.. tai siis autossani.. kuuluu kanssa aikas kova suhina, mutta en ole pystynyt paikallistamaan sitä mihinkään tiettyyn letkuun.. vuodonilmaisu-spray ei ainakaan viitannut paine-vuotoon - eli olettaisin olevan imu-vuoto.. mutta kun ei vain löydy syyllistä.. ahtimen letkujen vuodon huomasin kun tehot hävisi, mutta nyt ei ole siitäkään oireita..

-tuumas toomas

Ahosensetä
20.09.2007, 22:47
Runkohan on ton näköinen. Kori on kiinni kymmennellä pultilla, joiden paikat kyllä erottaa kuvasta.

http://static.petrisimolin.com/gallery/data/images/Ahosenseta-DS1_runko.jpg

Tutki takarunko ja tavaratilan pohja ensin ja aloita massiivisemmat projektit vasta jos korjattavaa on paljon. Jos korin poisnostamisesella säästää päivän hitsaustöissä ja siihen menee vaikka neljä päivää, niin kannattaa turata vaan paikalla.


T, Antti

POHTO
21.09.2007, 15:46
Tuolla on ainakin niitä vaihteisto osia.

http://www.legs.co.uk/pricing.html

pitää tutkia jos vaikka tuolta joutuu tilaamaan tohon amaan vaihteistoon ainakin ton kitin.
kun nyt kerkiäis joskus avata sen ja katsoa mikä siellä on vialla.

bollocks!

Issu
21.09.2007, 18:23
Tässä muutama kuva LRV8:n puolesta kuvissa renkaina muistaakseni 35"
http://static.petrisimolin.com/gallery/data/images/Issu-P7070083.JPG
http://static.petrisimolin.com/gallery/data/images/Issu-P7210038.JPG
http://static.petrisimolin.com/gallery/data/images/Issu-P7210058.JPG

Ahosensetä
21.09.2007, 22:39
quote: Tuolla on ainakin niitä vaihteisto osia.

http://www.legs.co.uk/pricing.html

Löytyyhän noita lähempääkin :)

http://www.offroadpaja.fi/Landrover/Vaihteisto.htm

Jonzan
22.09.2007, 14:56
Hienoja vehkeitä! Maanantaina pitäs käydä vähän ostelemassa osaa. Ostoslistalla ainakin rangen 2" alustan korotussarja, rengasta, vannetta, tarvike lokarinlevikettä(vai mitälie onkaan). Sisustaan jotain kunnon pesuainetta, ja korsisaarelta pitää käydä lainaamassa otsonitykki, jolla saa sitten loput hajut tapettua. Laatikon korjaussarjan ostan vasta kun olen saanut osat irti autosta. Halvempi setti näytti olevan tuolla offroadpajalla(600€), kun vertaa karaasin 700€ hintaan. 100€ säästöllä saa jo vaikka muutaman lisävalon autoon :)

Saakos diskoon muuten mistään karjarautoja, vai pitääkö ite sovitella jostain toisesta tai tehdä kokonaan itse?

Sitten noista lukoista vielä.. Keskitasauspyörästön lukko ilmeisesti löytyy, mutta onko etu/takaperässä jotain kitkalukkoa tms.?

POHTO
22.09.2007, 18:25
quote:
quote: Tuolla on ainakin niitä vaihteisto osia.

http://www.legs.co.uk/pricing.html

Löytyyhän noita lähempääkin :)

http://www.offroadpaja.fi/Landrover/Vaihteisto.htm


Oho. oonhan mä noi sun sivut katsellu läpi mut oon aina menny sisään osahakuun noista mallikuvien kautta ja on toi koko sivun alaosa jääny huomaamatta. <img src=icon_smile_blush.gif border=0 align=middle>

Älä suotta sovittele mitään bling bling puskureita vaan tee tai teetä jossain kunnollinen mikä vähän kestääkin. Onhan arbilla komee vinssipuskuri discoon mut ££££££££.

Ei oo lukkoja akseleissa minkään moisia

bollocks!

Ahosensetä
22.09.2007, 20:05
quote:onko etu/takaperässä jotain kitkalukkoa tms.?

Vakiona ei kumpaakaan. Jälkiasennuksissa yleensä kytkettävä (KAM, ARB), joskus automaatti tai Torsen (Detroit Locker/Truetrack, Quaife).

quote:Älä suotta sovittele mitään bling bling puskureita vaan tee tai teetä jossain kunnollinen mikä vähän kestääkin. Onhan arbilla komee vinssipuskuri discoon mut ££££££££.

Mulla on Discoon parikin vinssipuskurimallia, toinen toi putkipuskuri ja toinen levyrakenteinen. Putkipuskuri kesti Kumlingessa keväällä törmäyksen ison männyn kanssa ilman vaurioita. Nyt molemmat jopa hyllyssä :)

http://www.offroadpaja.fi/Apu/Tapahtumat/Kumlinge_2007_kevat/B12_Disco_kallio.jpg

Jonzan
23.09.2007, 11:03
Onko siis tarpeettomana? Täällä olis meinaan putkipuskurille ostaja, jos lojuu käyttämättömänä nurkissa.

On nuo jälkiasennuslukot sen verta hinnakkaita, että ehkä joskus myöhemmin.

Jonzan
23.09.2007, 11:08
Joo nyt tajusin, hidas sytytys minulla <img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle> Mitäs tommosesta putkipuskurista joutuu köyhtymään? Entä onko siitä levyrakenteisesta kuvia ja tekeekö sillä mitään?

Jonzan
24.09.2007, 12:01
Noniin.. Sain työnnettyä diskon talliin, ja eiköhän se sitte purskauttanu siellä tehostimen öljyt pihalle(pidin käynnissä, että helpompi pyöritellä tallissa). Täytyykin tänään tutkailla, mistä se ne ruikki pihalle. Toivottavasti vaan joku letkuvuoto.

On valitettavasti vielä edellinenkin projekti tallissa, ja diskoon en koske ennenku toinen on valmis. Jos tänään sais toisen valmiiksi(loppusuoralla on), niin voisi ruveta sisustaa purkamaan, koska ilmeisesti diskon keskitunneli lähtee irti sisäpuolelta, joka helpottaa aika huomattavasti laatikon irrotusta? Samalla näkee sitten lattiamaton alle, että mitä yllätyksiä sieltä löytyy. Vähän kyllä jänskättää kattoa, kun on noita kauhukuvia täältä netistä nähnyt <img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle>



Edited by - Jonzan on 24/09/2007 13:56:08

LRV8
24.09.2007, 13:36
Tks Issu. Säästit vaivan.

Saitko muuten ne kulman kuvat viime kerrasta?

Ahosensetä
24.09.2007, 18:20
Tossa pari kuvaa irrallisesta levypuskurista:

http://static.petrisimolin.com/gallery/data/images/Ahosenseta-Sany2935.jpg

http://static.petrisimolin.com/gallery/data/images/Ahosenseta-Sany2936.jpg

http://static.petrisimolin.com/gallery/data/images/Ahosenseta-Sany2937.jpg


T, Antti

24.09.2007, 18:34
Tervehdys!
Olikos Jonzan tuo sun autos lähtöisin Varsinai-Suomen suunnalta...muuan Rannikko nimiseltä metsästäjämieheltä?

TT

Note! This message was posted anonymously!

Jonzan
24.09.2007, 22:59
Tuo levypuskuri näyttää jo ihan mielenkiintoselta. Tuohon saa varmaan vinssinkin todella huokeaan hintaan tukkualennuksella? <img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle>

Ihmettelinkin, kun auto otti vähän hitaasti kierroksia tyhjäkäynnillä. Turbon alipainesäädin on niin juntturassa, kun olla ja voi! Vaihtokunnossa toisinsanoen. Ei oo varmaan toiminu edelliselläkään omistajalla, kun laiskaksi haukku.

Auto ei ole Varsinai-Suomen mehtästäjältä.

Ahosensetä
25.09.2007, 06:24
quote:Tuohon saa varmaan vinssinkin todella huokeaan hintaan tukkualennuksella?

Vinssien hinnat lähtevät jostain 550 e ylöspäin.

quote:Turbon alipainesäädin on niin juntturassa

Siis hukkaportti jumittunut auki?


T, Antti

Jonzan
26.09.2007, 11:23
Hukkaporttipa hyvinkin. Kyselen sulta noita vinssejä ja puskuria, kun tulee ajankohtaseksi. Min. 4000-kilon vinssin tuohon kuitenkin ajattelin hommata, ja tuskin tuolla 550€ ihan sellasta vielä saa.

Mites muuten tuo discon lämpeneminen talvella. Saako ajaa toppatakki päällä kovilla pakkasilla, vai onko nää puheet jääkaappiautosta vaan jotain juttuja? Ainakin 2.5tdi ic pajero lämpenee niin pirun hyvin pakkasella. Onko lämppärin kenno sitten vaan niin onneton verrattuna mitsuun? Mietin vaan, että pitääkö tohon hommata joku lisälämmitin tai webasto talvikelejä ajatellen.



Edited by - Jonzan on 26/09/2007 12:25:05

Ahosensetä
26.09.2007, 18:08
quote:Saako ajaa toppatakki päällä kovilla pakkasilla

Saa.

quote:Ainakin 2.5tdi ic pajero lämpenee niin pirun hyvin pakkasella.

Vertaaksää (lähes) käsintehtyä englantilaista autoa johonkin japsikikottimeen :)


T, Antti

Jonzan
26.09.2007, 20:46
Muotoillaan kysymys uudestaan: JOUTUUKO ajamaan toppatakki päällä?<img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle> Kippo mikä kippo, mutta lämpenee nopeasti. Täytyykin sitte lisätä ostoslistalle joku lisälämmitin tai nainen.

Tallissa kun auto on päässyt lämpenemään, niin voi jeesus mikä haju siitä lähtee!! <img src=icon_smile_shock.gif border=0 align=middle> Koko talli haisee ihan mädälle lihalle ja vanhan kusen sekotukselle! Tulee otsoonitykille ja pesuaineelle kovaa käyttöä!

Jonzan
28.09.2007, 17:43
Jes! En ookkaa ennen astunu takaluukusta läpi! <img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle> Eli hitsaushommia tiedossa. Nostelin lattiamatot ja vaimennusmatot ylös, ni olivat ihan likomärkiä sieltä alta. Ollu varmaan jo 3-vuoden ajan, että ei ihme jos pääsee vähän kukkimaan. Joku fiksu laittanu sinne vuonna -95 sanomalehtiä. Etupenkkien alla ei ollu onneks ruostetta, ku ne kaikki on näköjään hitsattu lähiaikoina. Helmatki on alusta loppuun saakka näköjään laitettu uusiks. Takaluukun pohja on kyllä ihan uusimiskunnossa. Mitkäs ne kaks lätkää siinä takaluukun pohjassa kiinni(alapuolella), joidenka kohdalta ruostuu helposti? Tästä toisesta lätkästä astuin läpi meinaan. Tänään lähtee kaikki penkit sieltä pois, ja loputki lattiamatot ylös, ni pääsee vähän paremmin vielä kartottamaan hitsaushommia.

Jonzan
30.09.2007, 10:24
Vähän niinku arvelin. Nyt on koko sisusta purettu ja lattiapellit näkyvissä. Hitsaustöitä on ainoastaan takaluukussa, mihin ei ilmeisesti ole ikinä koskettu. Kaikissa muissa paikoissa, mistä voisi lähteä ruostumaan, on laitettu jo pellit uusiksi - ilmeisesti karaasilla - edellisen omistajan toimesta. Nykäsen nyt ensalkuun ton vaihdelaatikon irti, ni sitte voi ruveta miettimään miten tuon takaluukun laittais. Onko jollain räjäytyskuvia laatikosta, tai kokemusta miten irrottaminen käy helpoiten? Lähinnä mietin noiden laatikon yläpuolella olveien pulttien avausta, kun ei tuo keskitunneli nyt sitten olekkaan irrotettavaa mallia.

Täytyy tänään otella taas vähän kuvia, ni saa tännekki jotain päiviteltyä pelkän tekstin sijaan.

baxxter
30.09.2007, 11:27
quote:Onko jollain räjäytyskuvia laatikosta, tai kokemusta miten irrottaminen käy helpoiten? Lähinnä mietin noiden laatikon yläpuolella olveien pulttien avausta, kun ei tuo keskitunneli nyt sitten olekkaan irrotettavaa mallia.
Kyllä korjauskirjan tarviit kuitenkin jos laatikkoremonttia alat tekemään. Ja kyllähän sen ongelmapaikan näkee vaikka jättää laatikon paikoilleen. Tarpeeksi jatkoja ja niveliä niin kyllä ne ylemmät pultit saa auki..

-74 Range, 215cid V8
#4x4@ircnet

Jonzan
30.09.2007, 15:48
Joo täytyy kaverilta kysästä korjauskirjaa, kun ammatikseen noita lantikoita korjailee.

Pieniä fiksuja kysymyksiä taas:

Mitä järkeä tuossa discon voiman ulosotossa on? Sehän tulee suoraan rungon poikittaispalkkiin kiinni, joten mitään häkkyrää siihen ei saa ilman isompia muutostöitä. Verotuksen takia vai?

Miksi ihmeessä takana on tommoset tulitikun paksuset tukivarret, ja edessä sitten taas vähän järeämmät?

Shuttle
30.09.2007, 16:22
quote:
Joo täytyy kaverilta kysästä korjauskirjaa, kun ammatikseen noita lantikoita korjailee.

Pieniä fiksuja kysymyksiä taas:

Mitä järkeä tuossa discon voiman ulosotossa on? Sehän tulee suoraan rungon poikittaispalkkiin kiinni, joten mitään häkkyrää siihen ei saa ilman isompia muutostöitä. Verotuksen takia vai?

Miksi ihmeessä takana on tommoset tulitikun paksuset tukivarret, ja edessä sitten taas vähän järeämmät?

Verotuksen takiahan se PTO (Power TakeOff) siellä on.

Edessähän on paksummat ohjaavan akselin takia. Ja suurin osa jarrutuksen aikaisista voimista kohdistuu etuakselille.

Land Rover Series 2A, 1965. SWB station wagon.
FC paloautoprojekti (http://shuttle.daug.net/donna/)

Ahosensetä
30.09.2007, 19:58
Mulla on yksi ylimääräinen Haynesin manuaali Discoon. Tietty myös takalattiapelti. Niiden mätien kohtien alla on kaksi poikkipalkkia, jotka kannattavat lattiaa.

Tukivarsiratkaisu edessä ja takana on ihan erilainen, edessä pitkittäiustuet (jakarit) ja panhard-tanko, takana nelilinkki (ala- ja vinot ylätukivarret).


T, Antti

Jonzan
30.09.2007, 22:22
En tarkottanut poikkipalkkien kohtia, vaan niitä ihan lattiapellin perällä olevia kahta noin 15cm+40cm kokoisia lätkiä, jotka on lattiapellin alapuolella kiinni. Tiedä sitten onko jälkikäteen laitettu, mutta näyttäs aika 'alkuperäsiltä', enkä tiedä mitä virkaa niillä mukamas on.

Laitoin Ahosensetä privaa.

Ahosensetä
01.10.2007, 03:16
Jälkiasennuslätkiä. Oliskohan yritetty paikata reikiä?

01.10.2007, 08:53
Alla kuva omasta discostani puretusta lattia-luukusta. Luukku itse on OK kunnossa, mutta ympärillä olleet pellit sitten sitäkin heikompia.. Itsekin suunnittelin aluksi lattiapeltien korjaamista tarvikeosilla, mutta nurkat olivat sen verran haperossa kunnossa, että oli pakko turvautua paikallisen rautakaupan tuotevalikoimaan..

http://lh4.google.com/tommi.loponen/Rtcuk_Eti2I/AAAAAAAAAgA/ClhrBz1HGV0/s400/132%20Disco%20-%20floor.jpg

Tuo luukku on tarjolla jonkinlaista korvausta vastaan.. Ainoastaan reunat ovat hieman arassa kunnossa, on ilmeisesti joskus korjattu pistehitsauksilla ja purkuvaiheessa en tuota aivan siististi saanut irti.. tarkempia kuvia pyydettäessä..

-t-

Note! This message was posted anonymously!

TommiL
01.10.2007, 08:55
doh.. kirjautuminen.. firman koneen selain sekoilee keksien kanssa..

-t-

Jonzan
01.10.2007, 16:43
Jälkiasennus 'paikkoja' siis.

Tuli tänään nykästyä offivarusteesta 265/75-16 Insa Special Trackit mukaan. Pitäs vielä vanteet(pelti) löytää, kun ei noihin orkkisvanteisiin kehtaa.. On meinaan todella rumat jopa peltivanteiksi <img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle> Ja noi insat kuulema vähän raapii jyrkästi kääntäessä orkkisvanteilla.

Edited by - Jonzan on 01/10/2007 18:28:31

Mikki
03.10.2007, 12:24
Tsekkaa viestit --&gt; sieltä...

$ $ $ /// Jos se ei satu, niin ainakin se maxaa!!! /// $ $ $

Jonzan
03.10.2007, 15:52
quote:
Tsekkaa viestit --&gt; sieltä...


Nyt meni vähän yli ymmärryksen.. ?

Jonzan
15.10.2007, 22:40
Päässyt projekti seisomaan pari viikkoa "kiireiden" takia. Tänään kuitenkin oli aikaa, niin nykäsinpä vihdoin sen laatikon irti. Huomenna sitten purkamaan ja sovittelemaan sitä tohon Ahosensedän lainaamaan telineeseen :)

http://www.kolumbus.fi/mpet/disco/loota.jpg

Tää osottautu lyömättömäks työkaluks tuolla auton alla! Kutsunki sitä tästä lähtien jedikaasuks <img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle>
http://www.kolumbus.fi/mpet/disco/jedikaasu.jpg



Edited by - Jonzan on 15/10/2007 23:49:03

Jonzan
16.10.2007, 21:06
Näihin ei sitten enää jedikaasukaan auta! <img src=icon_smile_angry.gif border=0 align=middle>

http://www.kolumbus.fi/mpet/disco/1032.jpg

Jakolaatikkoa irrottaessa kävi sitten niin, että pari korvaketta jäi käteen vaihteiston puolelta ja yksi jakolaatikon puolelta. On näköjään joskus irrotettu lootat toisistaan lyömällä taltalla väliin, ja eiköhän sinne oo siitä jäljet jääny, jotka sitte unohdettu hioa pois! Ja näky olevan jos jonkinmoista jälkeä, että välissä olis myös ollu jotain isompaakin paskaa pultteja kiristäessä. Voi vaan ihmetellä, että miten pitkäaikainen autokorjaamo voi tämmöstä tehdä. Kyse ei nyt siis ole karaasista, ettei joku käsitä väärin! "laatikkoremppa" tuolle tehtiin toisessa paikassa. Kuuluuko tuossa välissä muuten olla tiiviste?

Jos jollain siis lojuu ylimääräsenä - ilmeisesti viitosvaihteen kotelo - niin täällä on ostaja! Jakolaatikosta oli halki vaan yksi korvake, jonka näytti saavan "korjattua" kun tekee siihen sopivan lattaraudan.

Ahosensetä
17.10.2007, 07:49
Huh-huh!

Laatikoiden välissä ei ole mitään tiivistettä. Molemmilla akseleilla on stefat, joten ton kuuluisi olla kuiva tila´.

Mulla pitäisi kyllä olla ylimääräisiä latikon jatko-osia. Ellei lähempää löydy, niin pistän sen pääakselin kanssa samaan pakettiin.


T, Antti

solihull
17.10.2007, 09:27
Tervehdys!
Kannattaisko tuota kokeilla hitsailla, vai onko niin sekavalua että sulaa vaan klimpiksi?

TT

RR 2,4 DTIC -89
RR 3,5 V8 -77
RR 3,5 TDI-IC -74

Ahosensetä
17.10.2007, 09:42
Tossa jäljellejääneessä alimmassa pikkureiässä on ohjaintappi ... saattaa olla aika vaikea korjata kunnolla kun halkeama menee sen läpi.

Onko tappi muuten pudonnut purkuvaiheessa, vai oliko sitä ollenkaan? Toinen ohjuri (rengas) on vasemmalla puolella ylhäällä (kuvan ulkopuolella).


T, Antti

Jonzan
17.10.2007, 22:50
Ohjaintappi näyttäs olevan, mutta tuota rengasta ei kyllä varmaan ole ollut, kun en sitä tälleen äkkiseltään löydä pulttien seasta tai lattialta. Voi toi hitsaaminen olla aika hakuammuntaa.. Harva kuitenkaan osaa hitsata alumiinia, ja ties miten haperoa tommonen valualumiini on. Ja sitten se, että sen pitää olla ihan kohalleen hitsattu tai halkeaa uudestaan.

Jos Ahosensetä sulta vaan löytyy toi koppa, niin pakettiin vaan pääakselin kanssa! Ilmottele hintaa vaikka yv:nä.

Tutkailin tonne jakolaatikon sisään, niin yhden rattaan hampaasta lohjennu pieni pala. Jakolaatikossa siis kolmessa akselissa noita rattaita, niin sen keskimmäisen akselin pienin ratas - onkohan hidas neliveto vai mikä? Mahtaako olla suurempaa haittaa, kun haljennut pala ei ole järin suuri? Laitan kuvan kohta..

Jonzan
17.10.2007, 23:19
Tosa kuva siitä lohkeemasta. Kyllähän tuo tietty pikkuhiljaa rupee syömään vastapuolen ratasta.

http://www.kolumbus.fi/mpet/disco/halkeema.jpg

Shuttle
17.10.2007, 23:35
Rattaat vaihtoon. Tuosta seuraa aikamoista jollotusta vielä..

Land Rover Series 2A, 1965. SWB station wagon.
FC paloautoprojekti (http://shuttle.daug.net/donna/)

Ahosensetä
18.10.2007, 20:31
Toi on tosiaan hitaan alueen ratas väliakselilla, tosin kaikki kolme ratasta ovat yhtä osaa. Noita on kolme versiota laatikon iän (sarjanumeron) mukaan.

Onko vastaratas ulostuloakselilla vielä ehjä? Kuvassa näyttäisi hiukan huonolta. Noitakin näyttää olevan kaksi erilaista.

Tarkasta vielä jakolaatikon numero, löytyy takapäästä alareunasta, päättyy kirjaimeen.


T, Antti

Jonzan
18.10.2007, 23:24
Joo vastaratas on kyllä täysin ehjä. Näyttää kuvassa vähän huonolta, mutta on kyllä ihan kunnossa. Jakolaatikon numero: 28D043544C

Selvis minkä takia tosta on pala lohjennu. Samainen paja joka nuo korvakkeet on ilmeisesti tuhonnu, on sitte ollu oikee asennuspäällä, kun laitellu myös vähän liian pitkiä pultteja tuohon. Pultti uponnu kiristysvaiheessa rattaan hampaitten väliin, ja tietäähän sen mitä käy, ku lyö vaihteen silmään ja lähtee ajamaan. Niks naks ja hyvin kulkee ku turhat roippeet katkeilee hampaitten välistä pois! Käy se tietty näinkin...

Tommonen löyty jakolaatikon pohjalta. Oli vääntyny ja katkes ilmeisesti lopullisesti ku irrotin pulttia.
http://www.kolumbus.fi/mpet/disco/pultti.jpg

Olipahan aikaa noita ruosteita vähä siivoskella.

http://www.kolumbus.fi/mpet/disco/akl.jpg

http://www.kolumbus.fi/mpet/disco/kl.jpg

Sitte huomisen savottaa!<img src=icon_smile_shock.gif border=0 align=middle>

http://www.kolumbus.fi/mpet/disco/takalattia.jpg

Tuli tänään myös tilattua maalit auton uuteen väritykseen. Eli hommaa tiedossa myös pohjien ja maalaamisen osalta. Väritys aika tavanomanen, mutta jääköön salaisuudeks.. <img src=icon_smile_shy.gif border=0 align=middle>

Edited by - Jonzan on 19/10/2007 00:39:59

POHTO
19.10.2007, 07:16
Toiset ne saa nopeemmin aikaan kun toiset.<img src=icon_smile_dissapprove.gif border=0 align=middle>
Itellä toi talo rojekti vie tällähetkellä kaiken ylimmääräisen ajan..
hommasitko jostain räjäytyskuvat tohon vaihteistoon.?
Haynesin hajotusopas kun ei räjäytä periä eikä laatikoita.
mä laittelin ton takalattian vanhasta rangesta tulleesta aaltoalumiinipellistä.


bollocks!

Jonzan
19.10.2007, 18:23
Joo nyt on räjäytyskuvat kaikkiin mahollisiin paikkoihin.

Rupesin tota takalattiiaa repimään - ja kun ei hyvällä lähteny, niin sitten pahalla.. Ja HUPS! <img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle>
Siinä oliki sitte jarruputkia yms. kiinni. Onneks ei mitään sentään hajonnu - vähän vaa taittu.
http://www.kolumbus.fi/mpet/disco/takalattia2.jpg

No leikkelin sitte lokarit, ku biilteman paineilmataltta sano ittensä irti.

Tuli heti paljon maastoautomman näkönen
http://www.kolumbus.fi/mpet/disco/lokarit.jpg



Edited by - Jonzan on 19/10/2007 19:24:07

Mikki
21.10.2007, 19:56
Siitä räjäytyskuvasta: laita osoite tulemaan niin saat täydellisen korjaamokäsikirjan CD:llä, tuo 620MB ei oikein mahdu tuohon s-postiin...
Tai tuikkaa mun profiiliin numeros, niin soitellaan!

$ $ $ /// Jos se ei satu, niin ainakin se maxaa!!! /// $ $ $

Jonzan
21.10.2007, 20:20
Hmm... Saan? Ihanko aidon, vai kopioidun? Nimimerkillä: Ostin jo tuon aidon cd:n helvetin kalliilla hinnalla.



Edited by - Jonzan on 21/10/2007 21:21:44

Jonzan
31.10.2007, 21:56
Nyt sitten taas apuja kaivataan. Vasen takajousi poikki, ja ajattelin sitte samantien ostaa korkeemmat jouset, niin ei tarvitse korotuspaloja väkertää. Onko suosituksia jousista valmistajista malleista pituuksista yms.? Sais olla noin 50mm korottavat ja löysät tietty. Keulalla 200tdi ja 12000lb vinssi(45kg). Takana ei muuta ku helvetisti ruostetta(tai oli) <img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle> Riittääkö iskareissa ulosjousto 50mm korotukseen, vai joutuuko tekemään korotuspalat niille?

POHTO
05.11.2007, 08:12
Mulla on ollu tossa discossa Ironmanin jouset ja iskarit. Ne on ollu ainakin ihan ok. Ei ihan niin huojuvat kun ne alkuperäiset.
Taitaa olla suurin osa sarjoista tarkoitettu bensamalleihin ja toi dieselihän on huomattavasti painavempi.
kannattaahan ne iskarinkorvat jatkaa jos korottelee ja haluaa joustojan säilyttää.
Antin sivullahan on noita korotus ohjeita ja seurauksia.


bollocks!

Jonzan
05.11.2007, 18:32
Pistetään nyt sitte iskaritki, kun näyttäs olevan samaa vuosikertaa jousien kanssa. Toivotaan nyt, että ei oo ihan liian jäykät. Toisaalta ei mitkään ihan letkutkaan saa olla, kun kärryä ja maantietäkin on tarkotus käyttää sillon tällön hyväksi.

Vanhaa iskaria ja rautasta kierrejousta. 50mm pitäis noilla nousta - ainakin aluksi.
http://www.kolumbus.fi/mpet/disco/oldiron.jpg



Edited by - Jonzan on 05/11/2007 19:04:57

Jonzan
06.11.2007, 18:50
Ei ole jarruja vähään aikaan käytetty.

http://www.kolumbus.fi/mpet/disco/vanhj1.jpg

http://www.kolumbus.fi/mpet/disco/uusj1.jpg

jampeli
06.11.2007, 19:55
Mittaapa huvikses vanhojen jousten halkaisijat ja vapaapituudet sekä langanpaksuus, kiitos<img src=icon_smile_approve.gif border=0 align=middle>

Jonzan
08.11.2007, 22:41
Mittaillaan joo! Vasen takajousi on poikki, mutta voin teipata sen kasaan <img src=icon_smile_shy.gif border=0 align=middle>

Taas vähän apuja rooveri miehiltä - tai miksi ei muiltakin. Auto siinä tilanteessa, että nyt olisi helppo tehdä tuohon myös korin korotus. Tarvitsen siis ilmeisesti 8kpl samanpitusta putken pätkää ja vaihdekeppien jatkot, muuta? Antaako ohjausakselin nivel miten paljon periksi? 100mm taisi olla maksimi korin korotus tieliikenteeseen, mutta paljonko sai olla yhteensä korotusta autossa? Jotain erityistä huomioitavaa? Jarruputket, ilman saanti yms. tarkistaa että riittää. Tiedän, ei korkeella hytillä siellä maastossa mennä, mutta miettikää kun nainen minihameessa nousee kyytiin <img src=icon_smile_tongue.gif border=0 align=middle>

Edited by - Jonzan on 08/11/2007 22:56:39

Offipiru
09.11.2007, 07:51
Yhteesä 150mm saa korottaa elikkäs 75mm alustaa 50mm koria ja 25mm renkasilla. joku viisas korjatkoo jos oon vääräs.
Nailonitangoa vaan koria kannattamaa ja komialta näyttää.

<center>____________________
Kuasua Kaapo, Puut suurenoo!<img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle>
__________________________________________________ _______
Eräpolku racing team
___________________________
-"maksastapuhuja"-</center>

Jonzan
09.11.2007, 12:02
Antin sivuilta selvisi: 75mm alustaa(sisältyy renkaat) ja 75mm koria.

Ahosensetä
09.11.2007, 13:36
Kannattaako tehdä korin korotusta? Mikä rengaskoko sulle tulee alle?


T, Antti

Jonzan
09.11.2007, 15:39
Eihän siitä periaatteessa mitään kovin isoa hyötyä ole tässä vaiheessa. Mietin vaan, kun nyt on kori tyhjä ja kiinnikkeet hyvin hollilla, että olisi todella helppo tunkata sinne alle tavaraa - jos joskus sattuisi jotain isompaa hyötyä olemaan. Ellei siinä ole sitten vielä jotain muuta duunattavaa, kun nuo mainitsemani. Alle ei ole nyt tulossa kun 265/75/15, ja mahtuu pyörimään näinkin. Äärijoustoissa voi olla, että osuu lokasuojien sisäreunoihin ja korin nosto vaikuttaa tässä sen, että ei tarvitsisi niin isolta alueelta laajentaa lokareita sisään päin. Edessä tulee iskarin kartio vastaan, joten sinne ei hyötyä saada. Arvailuja arvailuja, kun en ole vielä kertaakaan discolla ajanut.. :)

Ps. Oli muuten se pääakselin holkki(mikälie) siinä stefan sisällä perkeleen tiukassa! Vitunkuvalla(vetolevy?) ja ulosvetäjällä sitä yrittelin ja kaksi ulosvetäjää paukahti poikki. Lämpökään ei auttanut. Sai vähän laikasta, ja nyt tuli todella tarpeeseen se uusi koppa minkä lähettelitte! <img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle> Muistin ottaa lukkorenkaan irti..



Edited by - Jonzan on 09/11/2007 15:42:00

Ahosensetä
09.11.2007, 20:03
quote: Eihän siitä periaatteessa mitään kovin isoa hyötyä ole tässä vaiheessa.

Eikä muutenkaan, jos vaan renkaat sopivat paikalleen ilman korotusta (no, helmat tietty nousevat vähän ylemmäs). Korinkorotus nostaa turhaan auton painopistettä. Mulla ei ole tätä missään autossa.

quote:Oli muuten se pääakselin holkki(mikälie) siinä stefan sisällä perkeleen tiukassa!

Niin ne aina :)


T, Antti

Niko
09.11.2007, 20:10
quote:
Korinkorotus nostaa turhaan auton painopistettä.

Vähän pilkun viilausta, mutta vähemmän painopiste nousee 50mm kori + 50mm jousitus -korotuksella, kun pelkällä 100mm jousituksen korotuksella. Tosin korin korotuksella ei saada lisää ilmaa mahan alle, mitä itse ainakin olen kaivannut.

Mulla on koria korotettu Rangessa 50mm ainoastaan renkaiden (34/10.5-15) mahtumisen takia, mutta silti takarenkaat ottaa joustoissa sisäloksuun kiinni. Seuraava askel on varmaan sisäloksun muotoilu.

- Lommone Ranke Rooveri ja vähemmän lommone Lantikka -

Ahosensetä
10.11.2007, 07:41
Ymmärrän kyllä pilkunviilauksen, mutta kun korin korotuksella ei oikein saada muuta kuin tilaa renkaille + katu-uskottavuuutta, niin jättäisin tekemättä, jos renkaat sopivat jo alle. Neliovisessa voipi olla tarpeen, ellei halua silpoa takaovea, mutta kaksiovisessa saa aika isot renkaat alle jo lokasuojia leikkaamalla.

Tässä kapeat 34", noin 50 mm alustakorotus, ei korinkorotusta, mutta takaovia leikattu:

http://static.petrisimolin.com/gallery/data/images/RH-Kumlinge%2011-2007%205.jpg

Tässä leveät 35", noin 50 mm alustakorotus, loksia leikattu rajusti (ja ottaa hiukan kiinni edesä sisälokasuojiin, eli korin korotus tulossa):

http://static.petrisimolin.com/gallery/data/images/Ahosenseta-IMG_0227.jpg


T, Antti

- Monta lommosta Roveria, ehkä yksi vähemmän lommone -

Niko
10.11.2007, 08:01
quote:
Tässä kapeat 34", noin 50 mm alustakorotus, ei korinkorotusta, mutta takaovia leikattu:

Mahtuuko pyörät tosiaan äärijoustossa pyöriin takana? Mulla makas ilman korinkorotusta ihan tukevasti sisälökasuojan ylälaitaan. Nytkin ottaa vielä sisälokasuojaan vähän kiinni (vähän, mutta sen verran, että riittää pysäyttämään pyörän pyörimisen). Normaalitilanteissa homma on ihan OK, mutta kun liki kaikki paino on toisella takapyörällä, niin sitten tuon huomaa.

Vai onko tossa korotusjouset sellaiset, että ne kun on kokonaan kasassa, niin pohjaanlyöntikumi ei ole lähelläkään akselia? Eli jousi itsessään rajoittaa sisäänjoustoa?

Pohjaanlyöntikumit mulla on takana ihan vakiot ja kun asiaa joskus tutkin, niin akselin ja kumin väliin jää äärijoustossa parisen senttiä. Pikkurenkailla (245/75-16) akseli ottaa kumiin asti. Seuraava operaatio varmaan ois rajoitinkumien laskemin tuolla parilla sentillä. Tai sitten koko sisälokarin uudelleenmuotoilu, mutta siinä onkin jo sitten hommaa enemmän.

Takaovia ja lokarin reunoja mullakin on leikattu, koska ilman sitä TSL:n isot nappulat otti koko ajan kiinni johonkin. Leikkausta tehty varmaan saman verran, kun tossa kuvan Rangessa.

Siinä olen kyllä Ahosensedän kanssa samaa mieltä, että tuota ei kannata tehdä, jos ei tiedä tarvitsevansa.

- Lommone Ranke Rooveri ja vähemmän lommone Lantikka -

baxxter
10.11.2007, 08:14
Kyllä rangeen mahtuu 36x12,5 pyörimään pelkällä jousituskorotuksella, edessä mahtuu ihan oikeesti 2" korotuksella ja takana 3" korotuksen kanssa tarvii vähä näyttää laikkaa <img src=icon_smile_blush.gif border=0 align=middle> (sisälokareille laikkaa ja ulkopelleistä selviää ihan peltisaksilla)

-74 Range, 215cid V8
#4x4@ircnet

Niko
10.11.2007, 08:19
quote:
(sisälokareille laikkaa ja ulkopelleistä selviää ihan peltisaksilla)

Nii-i. Sitten mahtuu mitä vaan, kun laikkaa sisäloksut kokonaan pois <img src=icon_smile_wink.gif border=0 align=middle>

- Lommone Ranke Rooveri ja vähemmän lommone Lantikka -

Ahosensetä
10.11.2007, 09:25
quote:Mahtuuko pyörät tosiaan äärijoustossa pyöriin takana?

Mahtuu. Tässä vielä 255/85R16 renkaat eikä mulla ole kuvaa toiselta puolelta, mutta ei kumminkaan ota mihinkään kiinni. Mitkä jouset sulla on?

http://static.petrisimolin.com/gallery/data/images/Ahosenseta-Sany0454.jpg

quote:Sitten mahtuu mitä vaan, kun laikkaa sisäloksut kokonaan pois

Ja kuka nyt valoja tai syyläriä autossa kaipaa ...


T, Antti

Niko
10.11.2007, 15:45
Sorry projektitopicin sotkemisesta... Mutta hämää, miten mulla voi Rangessa noi sisäloksut olla noin ahtaat, jos muilla vastaavan kokoiset kumit mahtuu hyvin pyöriin pelkällä jousten korotuksella.
quote:
quote:Mahtuuko pyörät tosiaan äärijoustossa pyöriin takana?
Mahtuu. Tässä vielä 255/85R16 renkaat eikä mulla ole kuvaa toiselta puolelta, mutta ei kumminkaan ota mihinkään kiinni. Mitkä jouset sulla on?

Jouset on vakiot, joitten alla on 40mm korotuspalat. Mäkän en tota kiinniottamista huomannu ennen, kun rupesin tosissaan tutkiin, autoa kun se oli ajettu kunnolla kiven päälle.

- Lommone Ranke Rooveri ja vähemmän lommone Lantikka -

RH
10.11.2007, 17:14
Sotkeennutaan nyt oikein kunnolla sitten tänne Discovery projektiin kun tuttuja kuvia alkoi ilmestyä tänne eli 255/85R16 MT toimii mainiosti ja aluksi tuo kapea 34" TSL myös, mutta Kumlingessa alkoi toinen takakulma rapista lokariin ja toinen sisälokari edessä on kai saanut hiukan osumia. Hyvä rojekti ja korinkorotusasiassa yhdyn Antin kantaan ja rengasasiassa kapea/korkea on LR:iin sopiva. Jos joku RR tai Disco harrastaja tietää hyviä maastorenkaita noiden kahden koon tuntumassa niin voi kertoa.

Tapsa_ja_Dumbo
10.11.2007, 19:17
No eiks noist kumpaisetkaan o tarpeeks hyviä sulle, eh? Hyvinhän Kumlingessä päästiin niin sutiaisilla kuin myös pamperseilla..... ja samoissa spooreissa.... :-)

-edit: Vanteen leveys ja offset vaikuttaa tähän kiinniottojuttuun paljon ja aina voipi sisäänjoustoa tarpeen vaatiessa rajoittaa.

Tapsa

- Women and cats will do as they please, and men and dogs should relax and get used to the idea -

Edited by - Tapsa_ja_Dumbo on 10/11/2007 19:18:24

RH
10.11.2007, 19:27
quote:
No eiks noist kumpaisetkaan o tarpeeks hyviä sulle, eh? Hyvinhän Kumlingessä päästiin niin sutiaisilla kuin myös pamperseilla..... ja samoissa spooreissa.... :-)

-edit: Vanteen leveys ja offset vaikuttaa tähän kiinniottojuttuun paljon ja aina voipi sisäänjoustoa tarpeen vaatiessa rajoittaa.

Tapsa

- Women and cats will do as they please, and men and dogs should relax and get used to the idea -

Edited by - Tapsa_ja_Dumbo on 10/11/2007 19:18:24


Iltaa PJ Tapsa, on juuri ne kamppeet mitä halusin ja noi vastaavat BFG:t saan takaisin pian. Kapeampi vanne ja kenties eri offset poistaisi varmaan marginaalisetkin rapinat, tosin hiukan taivutan "peltiä" takaisin kun oli tainnut elää. Rajoittaa voi, mutta sehän tarkoittaisi että olisin ahnehtinut liian isot kumit ja eihän se voi olla niin, eihän:) Hyvä pointti, että safarilla kiipesi mt:llä ihan siinä missä tsl eli ei se välineurheilu aina ole tarpeen. Mitkä korotukset/jouset ja rengas systeemit laittaisit discoon (mikä on auton käyttö?).

Niko
10.11.2007, 20:43
quote:
-edit: Vanteen leveys ja offset vaikuttaa tähän kiinniottojuttuun paljon ja aina voipi sisäänjoustoa tarpeen vaatiessa rajoittaa.

Selviö on, että rengas ottaa helposti lokasuojan reunaan kiinni, mutta mulla on ongelmana ollut juuri se, että kulutuspinta ottaa kiinni sisälokariin. Ja tähän vaikuttaa ennen kaikkea renkaan halkaisija. Paljonko vanteen leveys vaikuttaa renkaan koknaishalkaisijaan?

- Lommone Ranke Rooveri ja vähemmän lommone Lantikka -

Edited by - Hitsu on 10/11/2007 20:44:47

Niko
10.11.2007, 21:06
Koitin käydä vanhoja kuvia läpi, että näkisi, paljonko sen takarengas menee lokariin sisään. Aika huonosti on tullut napattua kuvia, mutta tässä yksi ennen korinkorotusta. Tossa rengas on jo aika hyvin "kiinni".

http://static.petrisimolin.com/gallery/data/images/Hitsu-kikkailua_taas.jpg

- Lommone Ranke Rooveri ja vähemmän lommone Lantikka -

Jonzan
11.11.2007, 13:15
quote:
Koitin käydä vanhoja kuvia läpi, että näkisi, paljonko sen takarengas menee lokariin sisään. Aika huonosti on tullut napattua kuvia, mutta tässä yksi ennen korinkorotusta. Tossa rengas on jo aika hyvin "kiinni".


Auttoko pelkkä korin korotus tuohon paljonkin? Tuollasta itekkin uumoilin, että tulee käymään äärijoustoissa. Tässä nyt tullu kokeneempien kommentteja lueskellessa siihen tulokseen, että kasataan auto ilman korin korotusta ja sitten tarvittaessa jälkeen päin - jos renkaat raapii pahasti - katellaan tarvittavia muokkauksia. Sittenkin kannattaa varmaan miettiä, onko lokarien muokkaus fiksumpi/helpompi veto.

Kysymys valoista: Katolle tulossa 4kpl lisävaloja, joita ei saa ilmeisesti rekisteriotteeseen ilman pakettiautoksi rekisteröimistä(viitaten työvaloihin). Kelpaako katsastusmiehelle, jos ovat johdoistaan irti, vai pitääkö laittaa suojat päälle? Tai pikemminkin mietityttää poliisien suhtautuminen asiaan. Katsastukseenhan voi ottaa vaikka valoraudan irti.

vexxi
11.11.2007, 14:04
Salossa ainakaan ei riittänyt että oli piuha pois välistä.. Pois piti ottaa ennen kun leimalle kelpas..

HJ60
11.11.2007, 14:44
Jep, jos alkuperäiset valot poistaa käytöstä, ne saa jättää paikoilleen, mutta lisävalot pitää poistaa kokonaan.

______________________
Minä mistään mitään tiedä.
Miesten lelut on kookkaita.

Jonzan
11.11.2007, 15:03
Entäs poliisien suhtautuminen asiaan? Yleiseltä kannalta siis. Rupeevatko narisemaan jos on suojat valojen päällä? Voihan sitä vaikka sanoa, että kuljettaa niitä valjoa paikasta toiseen, eikä mahdu takaluukkuun. Saahan suksiboksiakin pitää katolla jne.

Ahosensetä
11.11.2007, 15:09
quote:Kysymys valoista: Katolle tulossa 4kpl lisävaloja, joita ei saa ilmeisesti rekisteriotteeseen ilman pakettiautoksi rekisteröimistä(viitaten työvaloihin).

Työvaloja ei tietääkseni merkitä rekisteriotteeseen. Ei noista varmaan tien päällä erikseen pysäytetä, mutta jossain tavallisessa ratsiassa saattaa saada sakot, jos auto on henkilöauto ja valot katolla. En usko, että johtojen puute ja suojatkaan auttavat, jos poliisi sattu sakotuspäälle.


T, Antti

Miuge
15.11.2007, 10:13
Meinaako tuo nyt sitä,että tuossa mun volvossakaan ei sais olla nuita työvaloja,kun ajoneuvoluokka on M1G?

Yli harmaan kiven,perse edellä puuhun!

Jonzan
27.11.2007, 20:14
Hitto ku työ ja laiskuus vie kaiken ajan, niin ei ole oikeen ehtiny autoon viimeaikoina koskea. Olis varmaan muuten jo hyvää matkaa mettän puolella.

Tässä tilassa auto viimeset pari viikkoa ollu, ja talli rupee olemaan siinä kunnossa, että ei siellä enää edes huvita olla. Siivoaminen vois auttaa..

(Tiedän, takarengas on väärinpäin - kuhan sovittelin..)
http://www.kolumbus.fi/mpet/disco/104.jpg

Tääkin jo kasaamis vaiheessa, mutta mutta..
http://www.kolumbus.fi/mpet/disco/105.jpg

Tuohonki pitäis jotain vääntää, että ei roisku vedet sisään. Ei vaan saa ikinä aikaseks käydä ostamassa peltiä ja neliöputkea. Runko hyvässä(yllättävän) kunnossa, kuvissa vaan näkyy niin helvetisti paskaa ja irtoavaa massaa.
http://www.kolumbus.fi/mpet/disco/106.jpg

Pitäisköhän sitä ottaa itteensä niskasta kiinni, ja rykästä tuo läjään. Tällä viikolla kun työkiireetkään ei paina kauheesti <img src=icon_smile_dead.gif border=0 align=middle>

Jonzan
29.11.2007, 17:56
Tota uutta koppaa putsaillessa huomasin pikkasen eroavaisuuden alkuperäseen:

http://www.kolumbus.fi/mpet/disco/108.jpg

Eli kiinnikkeet tämmöselle puuttuvat
http://www.kolumbus.fi/mpet/disco/107.jpg

Voikohan vaihdekepillä hämmentää keittoa ilman tota? Kumma kun en osaa löytänyt räjäytyskuvistakaan, joten olisiko joku backup plan, että ei siirtäjät kulu tjsp.?

Jonzan
29.11.2007, 18:39
Pieniä eroja löytyy, mutta ei nopealla vilkasulla huomaa - esim. öljypumpun kanta liian korkea - tietty ne löytyy vasta siinä vaiheessa, kun koppa putsattu ja pitäis laittaa laatikkoon kiinni <img src=icon_smile_dissapprove.gif border=0 align=middle> Oiskohan tää jostain uudemmasta mallista?

Jonzan
20.12.2007, 18:10
Niitä jousia jotkut kyseli, niin tässä on mittoja jos vielä kaipailee:

VE: lankapaksuus 1.5cm, pituus 42.8cm, halkasija 15.5cm
OE: 1.43cm, 41.8cm, 15.2cm
VT: 1.7cm, kokonaisena 41,jotain(cm) ja katkenneena 38cm, 14.5cm
OT: 1.69cm, 41.3cm, 14.5cm

Tollasia mittoja sain, kun nopeasti mittailin.

Tosta saa kun hakee pois.

http://www.kolumbus.fi/mpet/disco/Kuva 138.jpg

Pasi
20.12.2007, 18:18
quote:

Offivarusteen sivuilla näytti olevan yksi Disco, joka vastaa aikalailla ajattelemaani auton suuntausta.
http://www.metropoli.fi/offivaruste/tiedostot/page_id_209/diskomalli1.JPG
Toivottavasti kukaan ei suutu, kun linkitin kuvan..



En ainakaan auton nykyisenä omistajan pahastu. Renkaat ja puskuri ovat nykyisin erilaiset.

--
T: Pasi
Volvo C303-Punanen

Sände
21.12.2007, 14:38
quote:
quote:

Offivarusteen sivuilla näytti olevan yksi Disco, joka vastaa aikalailla ajattelemaani auton suuntausta.
http://www.metropoli.fi/offivaruste/tiedostot/page_id_209/diskomalli1.JPG
Toivottavasti kukaan ei suutu, kun linkitin kuvan..



En ainakaan auton nykyisenä omistajan pahastu. Renkaat ja puskuri ovat nykyisin erilaiset.

--
T: Pasi
Volvo C303-Punanen


Ot:tä olisko tuosta nykyasussa kuvia?

Jonzan
03.02.2008, 17:23
Päässy taas seisomaan kuukauden verran projekti, ni tällä viikolla tullu sitte sykittyä senki edestä.

Tulikohan vähän liioteltua takalattian rungon palkkien koossa? Tohon tuli vielä pari poikkipalkkia lisää, mutta eipähän ainakaa oo letku <img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle>
http://www.kolumbus.fi/mpet/disco/trunko.jpg

Tälläsii kaikkii löyty, ku rupes ettimään..
http://www.kolumbus.fi/mpet/disco/tlok1.jpg

huppista keikkaa..
http://www.kolumbus.fi/mpet/disco/tlokleik1.jpg

Vähän laiska ottaa kuvia työvaiheista, mut tollanen siitä nyt sit tuli
http://www.kolumbus.fi/mpet/disco/lattia1.jpg

http://www.kolumbus.fi/mpet/disco/lattia2.jpg

Nyt ei muutaku lyömään sisustaa takasi paikoilleen. Takapenkkejähän tonne ei enää tule, kun pakettiautoksi tarkotus rekisteröidä. Laatikko on kanssa kohta siinä vaiheessa, että voi nostaa takasin paikoilleen. Sitte on enää jotai pikkusta öljynvaihtoa yms. Ostin 300tdi:n paremmat ajovalot ja vilkut tuohon, josta toinen puoli jo asennettu. Tuli vähän lisähommaa niiden asennuksessa, kun lamppujen "kehykset" oli niin huonot että jouduin tekemään niihin uudet päädyt - mutta saipahan sovittaa uusien lamppujen kiinnikkeet suoraan pöydällä kohdalleen.

Lampun yläreunassa tarkotuksella tuo rako. Kokeilin ilman rakoa, ja oli aika tyhmän näkönen mielestäni..
http://www.kolumbus.fi/mpet/disco/300tdilamppu.jpg

Tästä jatketaan, ja eiköhän tuo ensiviikolla pitäs käydä leimaamassa - ellei jotain odottamatonta tule taas eteen.



Edited by - Jonzan on 03/02/2008 17:24:58

TommiL
04.02.2008, 16:25
quote:
..Ostin 300tdi:n paremmat ajovalot ja vilkut tuohon, josta toinen puoli jo asennettu. Tuli vähän lisähommaa niiden asennuksessa, kun lamppujen "kehykset" oli niin huonot että jouduin tekemään niihin uudet päädyt - mutta saipahan sovittaa uusien lamppujen kiinnikkeet suoraan pöydällä kohdalleen.


Itselläni on suunnitelmissa samanlainen valojen päivitys.. Osaisitko pistää pientä vinkkiä/ohjetta millaisia toimenpiteitä jouduit tekemään 300tdi:n valojen kiinnitykselle? Netistä löytyi jotain kokemuksia, mutta ei mitään käytännöllistä - lähinnä ainoastaan että "peltitöitä joutuu tekemään jonkin verran".. Eli mikä tahansa lisäinfo olisi kivaa..

Hankitko muuten nuo valot uutena vai käytettynä? Itse ostin käytettynä paketin johon piti kuulua myös ne vilkkujen alapuolelle tulevat listat, mutta eivätpä tulleetkaan.. ja oli samaten kaikki ne kiinnikeruuvit/mutterit sen verran haperoituneita, että täytyy miettiä hieman tukevampi kiinnitystapa..

-t-

Jonzan
04.02.2008, 18:43
Uutena ostin, mutta sain vahingossa eripari vilkut(eri väriset, toinen tummempi) mukaan. Torstaina pitäis tulla oikeen värinen vilkku turusta.

Yksinkertaistettuna näin tein itse:

Leikkaat kaksi noin lampun kokosta peltilevyä ja parilla popniitilla yhteen keskeltä ja tän jälkee vielä kannattaa leikata pienet siivut pois reunoilta, että niistä tulee täysin identtiset. Iso reikä keskelle, upota lyhty siihen, merkkaa kiinnikkeiden paikat ja poraa 10mm reijät niihin. Sitte irrottaa levyt toisistaan ja parilla pistehitsillä oikeen kokoset lukkomutterit reikien päälle molempiin levyihin - toiseen levyyn tottakai peilikuvana jne. Pistosahalla pehmittää vähän alkuperäsen kannan etulevyä ja tekee tilaa uudelle. Fiksua olis tietty ottaa koko vanha etulevy pois ja laittaa uus tilalle, mutta ite ainaki tein vaan vähän tilaa ja löin uuden siihen päälle muutamilla pistehitseillä ja popniittibackupeilla - aikaa säästääkseni. Toinen vaihtoehto on ruveta nypläämään uusia kiinnikkeitä alkuperäseen kantaan, mutta en ainakaa ite jaksanu ruveta sovittelemaan, ku olis kuitenki menny vinoon.. Noi identtiset peltilevyt on helppo sovittaa kummatki samaan asentoon.

Vilkku tulee kiinni semmosella jousisysteemillä - helppo juttu. Sitä alapuolelle tulevaa listaa en oo vielä itekkään kiinnittäny, mutta sen saa kyllä helposti kiinni siinä alla olevaan peltisuikaleeseen missä se alkuperänenkin oli. Johtojen kaa joutuu vissiin vähän kikkailemaan ku ei kiinnikkeet oo samanlaisia - en osaa tarkemmin tosta kertoa kun en oo vielä ehtiny niitä vilkasta. Ei mikään maailmanvallotus sekään.

Ei tästä mikään kaunis tullu, mutta ajaa asiansa - eikä se tuolta lampun takaa näy <img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle>
http://www.kolumbus.fi/mpet/disco/kanta1.jpg

Suht suoraan ne sain. Kuvakulma vähän vääristää yläreunoja.
http://www.kolumbus.fi/mpet/disco/lamput.jpg



Edited by - Jonzan on 04/02/2008 18:49:12

Pasi
05.02.2008, 16:54
quote:
quote:
quote:

Offivarusteen sivuilla näytti olevan yksi Disco, joka vastaa aikalailla ajattelemaani auton suuntausta.
http://www.metropoli.fi/offivaruste/tiedostot/page_id_209/diskomalli1.JPG
Toivottavasti kukaan ei suutu, kun linkitin kuvan..



En ainakaan auton nykyisenä omistajan pahastu. Renkaat ja puskuri ovat nykyisin erilaiset.

--
T: Pasi
Volvo C303-Punanen


Ot:tä olisko tuosta nykyasussa kuvia?



Tässä kännyllä hämärässä nopeasti otetut kuvat
http://static.petrisimolin.com/gallery/data/images/Pasi-disco1%20etupuskuri_1.jpg
http://static.petrisimolin.com/gallery/data/images/Pasi-disco1%20etupuskuri_2.jpg

--
T: Pasi
Land Rover Discovery Tdi
Volvo C303-Punanen &lt;-- Myytävänä

Sände
05.02.2008, 17:34
quote:
quote:
quote:
quote:

Offivarusteen sivuilla näytti olevan yksi Disco, joka vastaa aikalailla ajattelemaani auton suuntausta.
http://www.metropoli.fi/offivaruste/tiedostot/page_id_209/diskomalli1.JPG
Toivottavasti kukaan ei suutu, kun linkitin kuvan..



En ainakaan auton nykyisenä omistajan pahastu. Renkaat ja puskuri ovat nykyisin erilaiset.

--
T: Pasi
Volvo C303-Punanen


Ot:tä olisko tuosta nykyasussa kuvia?



Tässä kännyllä hämärässä nopeasti otetut kuvat
http://static.petrisimolin.com/gallery/data/images/Pasi-disco1%20etupuskuri_1.jpg
http://static.petrisimolin.com/gallery/data/images/Pasi-disco1%20etupuskuri_2.jpg

--
T: Pasi
Land Rover Discovery Tdi
Volvo C303-Punanen &lt;-- Myytävänä


OT jatkuu: Aikas hyvännäköinen puskuri! Tuossa on vissiin palkkihelmat? onko ihan hitsattu koriin vai jotenkin muuten kiinni? Pistä vaikka privaa jos viitit kun pitäisi itselle alkaa palkkihelmoja Disco 2:een suunnittelemaan...

09.02.2008, 10:51
Moro,

Helmat on hitsattu koriin yhtiön perinteisellä tavalla. Katso www.karaasi.com ja sieltä RR "Dumbon serkku" joulukuvista 2007. Pitäisi löytyä yksi selkeä kuva helmasta myös. Palkin mitat 100x50mm, vahvuus 4mm muistaakseni.
Tolppien kohdalta kokosaumalla ja muuten pätkissä. Ilman muita vahvistuksia on kestänyt ainakin meidän autoissa, Kunhan helmat ja tolpat on ehjät.

Antti L

Note! This message was posted anonymously!

Jonzan
17.03.2008, 22:27
Ekat ajot ajettu ja heti tuli ongelmia! Vika todennäkösesti löpönsaannissa.. Oireet semmoset, että ei oikeen jaksa välillä käydä, kierrokset laskee ihan tyhjäkäynnille vaikka kaasu pohjassa ja tuntuu tukehtuvan, ku sitte yhtäkkii ottaaki taas kierroksia, vaikka vähän laiskasti niitäkin välillä. Vian ilmetessä jos pitää kaasua pohjassa, ni kierrokset heijailee ihan tyhjäkäynnistä sinne jonnekki 3000-4000rpm pintaan, ja välillä kyllä kiertäis enemmänki. Ihan ku kävis sieltä tyhjäkäynnin pinnasta ottaa vauhtia et jaksais taas hetken ottaa kierroksia, ja sitte taas meinaa tukehtua. Kerran sain sen käymään ihan kunnolla ku tarpeeks kaasuttelin ja sillon pelas kyllä hyvin puoli tuntia - vai mitä nyt tossa jaksoin ajella - mutta ajoin talliin, annoin seistä pari tuntia ja oireet alko taas. Eli oisko joku naftasuodatin tukossa? Mikäs suodatin se siinä ihan löpötankin ja runkopalkin lähistöllä on? Naftasuodatinhan taitaa ollakki ihan konepellin alla. Näitä oireita ei ollu ennen remonttia - tosin en sitä parii minuuttua kauempaa oo ennen remppaa käyttänytkään. Vai voisko johtua jotai 3-vuotta vanhasta polttoaineesta mitä on tankin pohjalla pieni liru enää? <img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle> Kävi kyllä mielessä tyhjentää tankki ja laittaa uudet sisään, mutta laiskuus iski.. Vanheneekö diisseli samanlailla ku esim. bensa?

Leimaahan tossa vielä ei ole, joten tässä omalla tontilla joutunu möyrimään.. Vaikka täällä mettän keskellä onki paikkapaikoin loistavia offimaastoja <img src=icon_smile_wink.gif border=0 align=middle> Laatikon takasinnostossa jouduin turvautumaan paikallisen pajan apuihin, kun ei se saatana tolla tunkilla sinne sujahtanukkaa nii helposti ku tuli pois <img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle> No tulipahan samalla kytkinlevy asetelmineen uusittua.

baxxter
17.03.2008, 22:45
Siirtopumppu?

-74 Range, 215cid V8
#4x4@ircnet

Jonzan
17.03.2008, 22:51
Niin joo, sehän se taitaaki olla. En nyt sen tarkemmin katellu, ku siellä vaa joku kuppi näytti olevan nopeasti vilkastuna.

Edited by - Jonzan on 17/03/2008 22:53:06

18.03.2008, 07:26
200 Tdi:stä en paljoa tiedä (siis eroja 300Tdi), mutta siellä takana alla polttoainelinjassa on vedeneroitin ja siirtopumppu on konehuoneessa koneen kyljessä (mekaaninen). Vika saattaa olla polttoaineessa/ siirtopumpussa.

Note! This message was posted anonymously!

Jonzan
18.03.2008, 09:39
Polttoaineen suodatin vaihdettu - ei vaikutusta, uutta diisseliä tankki täys - ei vaikutusta. Ilmeisesti tuo siirtopumppu sitte sanonu ittensä irti. Siinä kiinni oleva manuaalinen käsipumppu on ainaki ihan tunnoton, eikä tunnu toimivan. Karaasissa sanovat, että myös joku vuoto polttoainetankin läpiviennissä olis mahdollinen, mutta auto ei sillon lähtis edes käyntiin. Toi kuitenki lähtee ja pysyy käynnissä. Pitää kai se vedenerotinki vielä tarkastaa ennenku lähtee pumppua ostamaan.

Edit: Otin pumpun irti ja testasin sitä tossa pöydällä - ei mitään elonmerkkejä.


Edited by - Jonzan on 18/03/2008 10:27:46

Jonzan
18.03.2008, 14:07
Nyt on uus pumppu kiinni. Kävi hetken hyvin, ku sitte taas hyyty. Avasin löpökorkin, ni kauhee alipainepurkaus kävi korkin välistä. Starttasin ilman korkkia ja nyt käy ihan ok, mutta prkl laturin hihna rupes luistaa ihan yhtäkkiä, ja vähä laiskasti ottaa vieläki jengaa.. Täs on nyt joku kikka ihan selvästi mitä en tajua <img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle> Vanha pumppu nyt oli ainaki paskana onneks, ni ei tullu turhaa vaihdettua sitäkään. Pitääks näitä vehkeitä ilmailla, vai ilmaavatko ite ittensä ku tarpeeks starttailee? Kyllä tuo nyt ainaki suodattimen ja pumpun vaihdon jälkee hörähti käyntiin ilman ilmailuja, mutta mutta..

Edit: Nyt on vedenerotinki pöydällä. Ei tossa nyt enää kovin montaa paikkaa voi olla, mistä jumittaa! Jos ei vedenerottimen putsauksella mee, ni ei kai auta ku vetää paineilmaa löpöletkusta tankin suuntaan ja ihmetellä mitä tapahtuu <img src=icon_smile_shock.gif border=0 align=middle>

Edited by - Jonzan on 18/03/2008 15:15:04

Pete
18.03.2008, 17:29
No eikos tuo tankissa ollut alipaine ole se syy vikoihin? Onko korkki alkuperainen vai joku motonettimalli?

SLCK 62
FJ Cruiser -08

Jonzan
18.03.2008, 18:32
Niin, tekee tuota vikaa myös ilman korkkia. Syy todennäkösesti nyt se vuoto bensaletkussa - ilmaa tulee paluuletkusta jne.

Jonzan
26.03.2008, 12:50
Tääkin toimii nykyään ja ekat maastoajotki sitte tullu ajettua. Löysin pirun hyvän reitin, jossa kivikkoa, suonpätkää ja sen sellasta. Täytyy katella jos jaksais käydä vetelee pari isoa kantoa ylös, ni siitä reitistä vois saada melkeen 2km pitkän! Ei nyt mitään pahinta maastoa, mutta varmaan riittää harjotteluun ennenku kehtaan mihinkää yleisille paikoille tulla möyrimään <img src=icon_smile_shy.gif border=0 align=middle> Vähän pelotti suosta mennä yli, ku vinssi vielä tallin lattialla, mutta anto happee koneelle ni eihän se sinne uponnu - paskaa lens vaa nii vitusti, et joutu melkeen auton pesemään.. <img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle> On kai se hauskaa aluksi, kun asfaltilta on mettään siirtynyt ja temput on uudet. Onneksi ei oo tuo tuning kärpänen ilmeisesti näihin piireihin iskenyt - sitä kun yrittänyt tonne mettään lähteä karkuun <img src=icon_smile_dead.gif border=0 align=middle> Laturin hihnaki katkes samalla reissulla. Sain auton ristiriipuntaankin kerran, mutta se nyt oli vaan omaa osaamattomuuttani. Seuraavalla kerralla meni jo paremmin. Täytyy käydä tänää upottamassa se tonne suohon ja ottaa pari tilannekuvaa nyt ku on tota luntaki tullu ihan kiitettävästi! :)

Jotain hyviä vinkkejä millä sais penkkien sisältä märän koiran hajun pois? Niin, märkä norjanharmaa penkeillä maannut useammankin kerran. Päältähän saa pestyä, mutta paha mennä penkkejä likomäräks uittamaan.. Jotain hajunpoistoaineita yms. oon jo ruiskutellu niihin suht paljon. Onhan ne auttanu, mut vielä siel on semmonen pieni kitkerä haju ku heti aamusta käy haistamassa <img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle> Otsoonitykin käyn varmaan tänää lainaamassa, mutta tuskin sekään sitä hajun aiheuttajaa poistaa, vaikka kaikki hajut lähteekin? Meinaan vaan, että ei tuu se haju sitte hetken päästä takasin.

Löysin autosta keskuslukituksen(Toimii jopa!), niin onko tässä ollu joskus kauko-ohjattava keskuslukitus, vai toimiiko vaan ovessa avainta kääntämällä?

Edited by - Jonzan on 26/03/2008 23:59:36

Jonzan
07.04.2008, 15:54
Sain tänään sitte ohjausvaimentimen ja raidetangon solmuun <img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle> Reitit toki on aika köykäsiä, mutta taidot vissiin vielä vähän hakusessa ku tollai sain telottua. Tais mennä jossai mutaplutakossa, ku niissä joutu pitää vähän vauhtia yllä. Sain mä vähän aikaa videollekki kuvattua, mutta jäi tietty ne parhaat mäet ajamatta ku auto ei jostain kumman syystä enää kääntyny kunnolla ku pääsin uralta pois.

http://www.youtube.com/watch?v=utSZo2Wtpig

Edited by - Jonzan on 07/04/2008 17:25:46

plejman
07.04.2008, 21:47
Olipa hieno auto ja video. Oot ilmeisesti aikaisemminkin kameraa käyttänyt :)

jason
07.04.2008, 22:45
Hienoo settii pukkaa<img src=icon_smile_cool.gif border=0 align=middle> Kommeet noi (Thyning<img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle>) työvalot tossa keulilla...

Ei kukkaa oo hakenu sulta noit etujousia poies? Jos ei ni vois olla tarvista

Hunter-gatherer

Jonzan
08.04.2008, 13:40
Ne mitkään thyyning valot ole <img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle> Oikeesti pirun hyvät "ojavalot", ja miksei tietty sais samalla olla hyvän näkösetki. Etujouset ja takajousetki vielä taitaa pyöriä tuolla tallissa.. Oon vaan kitollinen jos joku hakis ne pois jaloista pyörimästä! Sit löytyy myös alkuperäset ajovalot, vilkut ja kehykset jos joku tarvii. Ajovaloissa pikkasen heijastuspinnat hapettunu ja vasemmassa vilkussa pieni lohkeema, mutta muuten ihan ok.

Tälläi ku en mikään autoasentaja ole, niin voiko tohon ohjausiskarin paikalle lyödä ihan perus iskunvaimentimen - vai pitääkö olla semmonen puoleenväliin keskittävä?

Raidetangon saa näköjään moukaroitua suoraks, ja sit vaikka puikolla kulmarautavahvike siihen mistä se oli taipunu ettei pääse väsymään siitä kohti. Ei vaan parane sen jälkeen kolautella mihkään, ku se ei sitte toimi enää 'sulakkeena' kiinnityspisteille.

Jonzan
09.04.2008, 18:36
http://static.petrisimolin.com/gallery/data/images/Jonzan-ohhjisk1.jpg

Tuollast siel metässä kävi.

http://static.petrisimolin.com/gallery/data/images/Jonzan-lanttu1.jpg

Tuli kitattua ja maalattua nuo kylkien alareunat. Laitoin viel ovien alareunaan kumimattoa, että ei haittaa availla ovea jotain kiveä vasten. Konepelliss paikka tunkille ja tuo toinen ritilä ei varmaan tuu jäämään tuohon. Joku "räkki" tyylinen ajatus kävi mielessä, mihin saa mustekaloilla kiinni mitä ikinä tarviikin - puusuojaliinoja yms. Kattoo nyt jos jonkun fiksun paikan sille keksis. Konepellissä olis tuo hyvä mutka, niin pysyis mustekalat pinkeenä koko ajan peltiä vasten.

Kävi ihan sellanen hullu ajatus mielessä, että mitä jos väsäis katolle telttapaikan tulevia kesämökkireissuja ajatellen?! <img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle> Ei tarttis siel Kiteen perkeleen isojen kusiaisten seassa nukkua ja tarvittaes sais sitte kattoluukun kautta lämmintä ilmaa suoraan teltan sisään <img src=icon_smile_wink.gif border=0 align=middle> Tietty tarttis webasto hommata sitä varten, mutta kaikki aikanaan.. Ei lompakko anna vielä myöten.

Raidetankoo irrotellessa tuli epähuomios kurkattua löpötankin suuntaan, ja perkule tumma vana sieltä tulee tankin päältä! Eli vuosihan se paluuletku sittenkin - kun vaihdoin imuletkun ja paluuletkun paikkoja moottoritilassa. Aikasemmalla sivulla juttua.. Ihmekkös kun tuo kulutus tuntu vähän isohkolta <img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle> Vetelin takalattiaan reijän siihen tankin läpivientien kohdalle, löin paperia letkujen alle, auto käyntiin ja vuoto selvis nopeesti. Vois melkee sanoo et joku on porannu siitä läpi, mutta en se minä ainakaan ollu! <img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle> Uus letkunpätkä ja lattia takas kiinne.. Harmi ku ei tullu mitattua kulutusta aikasemmin, ois voinu vaikka yllättyä - sen verta hyvä reikä oli, että varmasti vaikutti jonkun verran..

Edited by - Jonzan on 09/04/2008 19:43:58

Sami72
09.04.2008, 20:24
Olipahan aikaa noita ruosteita vähä siivoskella.

http://www.kolumbus.fi/mpet/disco/akl.jpg

http://www.kolumbus.fi/mpet/disco/kl.jpg

Sitte huomisen savottaa!<img src=icon_smile_shock.gif border=0 align=middle>

http://www.kolumbus.fi/mpet/disco/takalattia.jpg


Hyvä "projektipläjäys". Iskee aina pirunmoinen tekemisen into kun näitä selailee.
Mitäköhän tämä ruostekorjauksissa käytetty harmaa maali??? on kun vaikuttaisi olevan
usein käytettynä / edustettuna näissä projekteissa. Lienee hyväksi todettu!!



*** meen, en mee, no meen kuitenkin***

Jonzan
09.04.2008, 23:47
Siel on ja pysyy! <img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle> Meinas saakeli masseki kaatua, ku käytiin nykimässä, paksu ketju poikki, liinoja poikki.. Tiukas on vaikkei siltä näytä! Akselit ku on uponnu suht syvälle.

Nii, niitä kuvia...

http://static.petrisimolin.com/gallery/data/images/Jonzan-lanttuuppo1.jpg
http://static.petrisimolin.com/gallery/data/images/Jonzan-lanttuuppo2.jpg
http://static.petrisimolin.com/gallery/data/images/Jonzan-lanttuuppo3.jpg

Eteenpäin se tosta vois ehkä lähteäkkin, mutta kun siellä on kahta kauheempaa plutakkoa minne ei rakkorilla pääse - eikä oo vinssiä keulilla. Maastoki sellasta, et meinaa traktori kaatua ku rupee kunnolla vetelemään.

Sinnehhän se sitte lopulta yöksi jäi..
http://static.petrisimolin.com/gallery/data/images/Jonzan-lanttuuppo5.jpg

Huomen täytyy valosan aikaan keksiä jotain.

Edited by - Jonzan on 10/04/2008 01:23:33

Arska-tehtaalta
10.04.2008, 06:44
Pistä ihmeessä se vinssi kiinni, pääset paljon helpommalla <img src=icon_smile_wink.gif border=0 align=middle>

----------------------------------------
Höh, mie lähen tallille korjaamaan jotain...

AnoNyybit vittuun palstalta <img src=/smiley/machinegun.gif border=0 align=middle>

Jonzan
10.04.2008, 09:30
Ei mitkään parhaat mahdolliset olosuhteet vinssipedin väsäämiseen <img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle> Tallissa olis vinssi, mutta ku ei oo mihin laittais kiinni sen.

Arska-tehtaalta
10.04.2008, 10:28
Valmiita petejä löytyy kaupasta ja onhan siulla runko johon sen kiinnität <img src=icon_smile_wink.gif border=0 align=middle>

----------------------------------------
Höh, mie lähen tallille korjaamaan jotain...

AnoNyybit vittuun palstalta <img src=/smiley/machinegun.gif border=0 align=middle>

Jonzan
10.04.2008, 10:38
Ei nyt just kauheesti kiinnosta ruveta mitää puskureita irrottelemaan, vinssejä sovittelemaan, piuhoja vetelemään.. <img src=icon_smile_wink.gif border=0 align=middle> Siis tuolla mettässä - kyllä varmaan sitte ku saan ton taas talliin asti. Lähen tästä yrittää kaivinkonetta käyntiin ja kaveri käy hakee vähä jytkympää vetoremmiä kaupasta. Josko niillä lähtis. Tarttis äkkiä saaha irti, ku lanttu on myös mun käyttöauto, ja nyt se tönöttää tuolla paskassa.

pee
10.04.2008, 11:22
tunkkia ja ramppia...



- "Levannon Ve(l)ho" -



<img src=/smiley/coolgleam.gif border=0 align=middle>Mäntsälän G piste <img src=/smiley/coolgleam.gif border=0 align=middle>


#235 slck ry
pähäma ry

team UTZ MAN ZAA

jason
10.04.2008, 11:40
quote:
tunkkia ja ramppia...


Joo, maastotunkil keula ylös ja tuuppaat sen kuivalle, ja jos itelläs ei oo viel tunkkii ni hae vaiks maasturiliikkeistä tai honkkarista 70€ tai sit ketä ois lähinnä sua, tulis jeesaamaa vinssin tai tunkin kera...

Hunter-gatherer

dollythelw
10.04.2008, 13:07
http://static.petrisimolin.com/gallery/data/images/Jonzan-ohhjisk1.jpg
<img src=icon_smile_sad.gif border=0 align=middle>


http://www.pangaea-expeditions.com/images/productimages/rovertracks/damperrelocationTH.jpg
:)

move the damper?

nothing exceeds like excess....

Jonzan
10.04.2008, 13:48
quote:
http://www.pangaea-expeditions.com/images/productimages/rovertracks/damperrelocationTH.jpg
:)

move the damper?



Good Idea! <img src=icon_smile_wink.gif border=0 align=middle>


Valosalla näki kuivan reitin auton etupuolelle, ja hyvin tuli ylös ku sieltä suunnasta veti massikalla - ei ollu edes tiukassa. Kurkkasin auton alle ja toi edellinen kuva raidetangon vääntymisestä on vielä aika kesy nykyseen verrattuna! <img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle> Tais joku kanto tms. harittaa vastaan ku yritettii taakkeppäin kiskoa. Nyt viimestää pitää lyödä ne vahvikkeet siihen tangon ympärille ja tarkastaa ettei päät ole murtunu mistään. On tossa suoristamista, kun en tähän hätään uuttakaan saa.

Jonzan
10.04.2008, 14:52
Kai se vähän on siinä illalla liikahdellut..
http://static.petrisimolin.com/gallery/data/images/Jonzan-lanttuaamu1.jpg

..koska puskuri saatu jotenki kieroon ja vilkku hakenu paikkaansa. Onneks ton vakiopuskurin sain käsillä vääntämällä suoraks - ilmeisen vahvaa tekoa. Siis minä.. <img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle>
http://static.petrisimolin.com/gallery/data/images/Jonzan-lanttuaamu2.jpg

Tässä tarvii jo vähän ruuvipenkkiä avuks.
http://static.petrisimolin.com/gallery/data/images/Jonzan-raide1.jpg

Turhat korvat poies
http://static.petrisimolin.com/gallery/data/images/Jonzan-raids1.jpg

Suoraks
http://static.petrisimolin.com/gallery/data/images/Jonzan-raids2.jpg

Tommosen kulmaraudan hitsailin siihen kiinni. Pitäs hetken taas pysyy suorassa.
http://static.petrisimolin.com/gallery/data/images/Jonzan-raids3.jpg

Edited by - Jonzan on 10/04/2008 17:42:00

baxxter
10.04.2008, 18:24
Ensimmäisenä heität väännellyn ja hitsatun raidetangon mäkeen, laitat kunnollisen tangon ja sitten ostat raidetangolle suojan.
http://www.kolumbus.fi/baxxter/range/turvevarasto.JPG
Saa samalla kuljetettua turvetta metsästä pihalle, mutta pysyy pyöränkulmat kohdillaan.


-74 Range, 215cid V8
#4x4@ircnet

T€€MU
10.04.2008, 22:16
Oiskos Baxterilla heittää kuvaa tuosta suojasta ilman noita turpeita ;)
Näkis paremmin toteutuksen <img src=icon_smile_shock.gif border=0 align=middle>

-Ja pisteet hyvästä topiikista, tätä on ollut kiva seurailla vaikka en
diskolla ite offaakaan.

*press play on the tape*
http://pohojanmaanoffroad.fi/foorumi

baxxter
10.04.2008, 23:24
http://www.offroadpaja.fi/Landrover/Offisuojat.htm
ahosensedän kuvassa vähemmän turvetta mukana :)

-74 Range, 215cid V8
#4x4@ircnet

kesis
11.04.2008, 09:41
Ja jollei halua rakennella tollasta mutakolaa tonne alle,niin tekee tai teettää nuorrutusteräksestä uudet ohjaustangot.Esim.MoC 410 ja 30mm umpiakseli niin kestää vaikka vinssata siitä tangosta.
Ja tankojen poraus/kierteytys kannattaa teettää sellasessa koneistamossa missä on totuttu työstämään moC terästä,on meinaan aika v...mäistä tehä kierteet.


lisää happea

Jonzan
12.04.2008, 15:21
Juu, panssarit on varmasti tulossa jossain vaiheessa.

Pientä päivitystä tullu taas. Suokeikan jälkeen oli ilmanputsarin kotelo aivan täynnä turvetta - ilmanotto kun tulee vasemman etufillarin yläpuolelle lokarin päälle, ja multa puuttuu siitä se semmonen muovinen käikäle joka estää veden roiskumisen sinne. No nyt ei ihan äkkiä pitäs päästä roiskumaan:

http://static.petrisimolin.com/gallery/data/images/Jonzan-snork1.jpg

Tuli samalla kiristettyä etufillarien laakerit, kun oli vähän välystä. Peristä/kuulista vaihdoin öljyt, yms. yms. Pakoputken(pakoputken, ei auton) yks kiinnike anto periks ilmeisesti siellä suolla ja pakoputkea ku ystävällisesti irrotin ni tietty sieltä lähti takajarruputki mukana <img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle>

Visainen kysymys autotietäjille:

Missä mahtaa olla vika, kun jarrutehostaja pitää pientä vinkumista välillä ja vinkuminen loppuu heti kun jarrupoljinta vähänkin hipasee? Eilen myös jarrutehostin lakkas toimimasta hetkeks kokonaan, mutta lähti sitte taas vähän ajan päästä uudestaan toimimaan.

baxxter
12.04.2008, 19:16
quote:Ja jollei halua rakennella tollasta mutakolaa tonne alle,niin tekee tai teettää nuorrutusteräksestä uudet ohjaustangot.Esim.MoC 410 ja 30mm umpiakseli niin kestää vaikka vinssata siitä tangosta.
Ja tankojen poraus/kierteytys kannattaa teettää sellasessa koneistamossa missä on totuttu työstämään moC terästä,on meinaan aika v...mäistä tehä kierteet.
Kyllä ne tangot voi tehdä vaikka mistä nuorisoteräksestä, mutta raidepäät sieltä menee sitten seuraavaksi. Ja niitä on vähän ankeampi kiveä vasten oikoa :) Mulla on rangessa jotain 35mm umpikankea tankoina, eikä varmaan mitään ihmeempää avaruusmateriaalia. Suojaamaton ohjausvarsi ensin vähän vääntyi ja seuraavaksi olikin raidepään kierteessä kunnon mutka.

-74 Range, 215cid V8
#4x4@ircnet

jason
12.04.2008, 20:15
Hyvän näköne snorkkeli! Mitä putkee toi on?
Mull o talleilla paskatykin imuletkuu (sitä vihertävää) pätkä valmiin mut toi on paljon sopivamman näkönen, hommaan tota jos toi kestää jotai?

Hunter-gatherer

Jonzan
13.04.2008, 23:25
Snorkkeli on etolasta ostettua jotain, mitälie olikaan.. 83mm putkea kuitenkin ja maksoi 19€/m. Kyllä sen verta kattelin kestävyyttä, että ei ihan ensimmäisestä risusta mee puhki. Oli siellä toki vahvempaakin materiaalia, mutta hintaa tais olla 53€/m, joka menee pikkasen yli mun budjeteista. Kyllä tohon kuitenki aika jäykkä tukki saa tulla että menee läpi.

Tänään kierähti syöttöruuvi puolikierrosta kiinnippäin, ja kiihtyvyysero on aika huima kun ottaa huomioon miten pienen työn se vaati! Nyt ku runtasee pedaalin pohjaan tyhjäkäynniltä, niin eipä enää jää kauheasti miettimään vaan kertoo samantien mihin mennään. Kuten kaveri puoliläpällä totesi: "Tässähän liimaantuu jo penkkiin kiinni" <img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle>

Tullut selailtua landroveraddict.com sivustoa(vaatii rekisteröitymisen), ja sieltä löyty yksityiskohtaset ohjeet 200tdi/300tdi moottorin ruuvaamiseen. Ainoa minkä tarvitsee - mutta ei ole ihan välttämätön - on isompi välijäähdytin, joka jo löysi tiensä tänään tallin lattialle. En sitä kuitenkaan vielä ostanut, kun ajattelin kokeilla ensin mihin tuo alkuperäinen yltää. Aika hyviä lukemia ovat saaneet pelkkiä ruuveja kääntelemällä.

Tälläsiä kommentteja oli annettu niistä ohjeista - näitä on paljon - ja tällä ei edes vielä ollut vaihdettu välijäähdytintä.
"exellent!..what a difference! its like driving a fiesta 1.1 for 2 years and in the middle of the night someone drops in a RS turbo engine in for ya!"

En mitään huimia tehoja kylläkään kaipaa. Tuon syöttöruuvin ruuvaamisen jälkeenkin jo pystyy hyvin ajamaan 5-vaihteella isommilla renkailla. Ennen pysty vaan suht tasasella pitämään matkavauhtia yllä, mutta ylämäissä joutu laittaa pienempää silmään. Maastossakin nyt jo ihan erilainen ajaa kun vääntöä löytyy ihan eri tavalla jo tyhjäkäynniltä alkaen ja kone vastaa kaasuun paljon paremmin. Väännöstä huolimatta jäi lantikka taas tänään kiinni, ja eiköhän vetotraktoristaki hajonnu neliveto -&gt; kiinnihän sekin jäi, ja vielä pahemmin ku lantikka <img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle> Taitaa olla vinssipedin aika ens viikonloppuna, ei tommosta traktorikikkailua jaksa joka päivä.

Mikki
15.04.2008, 00:10
Jarrutehostimen vinkuna...

Tarkasta ensix tuo takaiskuventtiili, jos on kunnossa, niin sitten uutta servoa paikalle, koska siinä reikä "jossakin".

AHONSETÄ, saako kalvoa erikseen vai onko aina "päivitettävä" parasta ennen päivämäärän mukaisesti...

Ja tuo "hivenen pitkään paistossa ollut" CD on postissa --&gt; pitäis olla jo sielläpäin jaossakin????

Ja kulkupuoleen "lisäinfoa": ota vielä 1/4 kierros lisää, sitten kun pieni savu tulee, niin syöttö "ihannekohdassa", jos "tuprahtaa", niin heti takaspäin, muuten ottaa mäntää päähän...
JA TOINEN JUTTU: Kierroksia saat lisää kun pumpussa olevaa rajoitinruuvia käännät kierros kerallaan kiinni ja kokeilet. (max 3 kierrosta, koska syötön lisäys nostaa myös ryntäyskierroksia!!!)

Ja ihan mukava video, näin vanhan pierun sumeilla silmillä katottuna...

$ $ $ /// Jos se ei satu, niin ainakin se maxaa!!! /// $ $ $

Mikki
15.04.2008, 00:17
Perkules!!!

Meinas unohtua... Laita siihen raidetankoon suojaksi tuo kulmarauta, MUTTA RAKENNA kiinnikkeet perään --&gt; jos tanko on liian vahva, niin sitähän et sitten mettässä oikase millään. Ja sitten se antaa periksi seuraavasta "pehmeästä" paikasta, eli nivelestä.... Itte ollaan laitettu Defessä tangon suojus tukivarren pultista kiinni ja perässä (murikassa) on 2kpl 3/8 UNF kierteet, niin siitä kanssa kiinni. Kestää aikamoisia paukkuja ja JOS VÄÄNTYY, pultit auki ja matka jatkuu (kerran tarvinut tehdä). Muistaakseni ORC:ON pojat myi siihen valmiin palikan, mutta vanhan miehen hatara muistikuva...

Ilmoittele, onnistuuko!

$ $ $ /// Jos se ei satu, niin ainakin se maxaa!!! /// $ $ $

Käyttäjä
15.04.2008, 05:54
quote:AHONSETÄ, saako kalvoa erikseen vai onko aina "päivitettävä" parasta ennen päivämäärän mukaisesti...

http://www.petrisimolin.com/ThePalsta/topic.asp?TOPIC_ID=44011

Taitaa olla aikas hiljasta

- - - - - - - - - - - - -
#perillepääsy ei ole itsetarkoitus vaan matkanteko#
SLCK Member #51
kayttaja"at"offipalsta.com
http://www.4x4cup.com/
www.slck.net

http://www.petrisimolin.net/gallery/data/images/Kayttaja-sig.png

Jonzan
15.04.2008, 12:18
Nosteltiin eilen ahtoja sinne 1 barin pintaan, ei korkeammalle noussut vielä.

Säädöt ovat nyt seuraavanlaiset

Perussyöttöruuvi: yksi täysi kierros kiinnippäin
Ahdonalasen syötön 'kara': Käännetty 1/4 myötäpäivään, en tiedä missä asennossa itse kara on kun ei noussut ylös.
Karan jousen 'tähtipyörä': Käännetty noin 1/4 myötäpäivään, eli rupeaa pikkasen pienemmillä ahdoilla jo liikuttelemaan 'karaa'
Pumpun päällä oleva torksi: Kierretty yksi kierros kiinnippäin, tämä siis säätää sitä kuinka alhaalla 'kara' on ilman ahtopainetta.

Hukkaportin säätö on ihan tapissa, eli nyt noilla neljällä kohdalla kikkailemalla pitäs saada noi ahdot sinne 1.1-1.2 barin tuntumaan. Karaa kääntämällä se jo nousi tuonne 1-barin pintaan. Alkuperäinen oli siis 0.9bar kun kokeiltiin.

Kulkupuoli tällä hetkellä ihan eri luokkaa kuin vakiona! Isoilla renkailla vitosvaihde silmässä, vauhtia 60km/h, kaasu pohjaan ja lähtee todella hyvin kiihtymään vaikka olis vähän ylämäkeäkin! Ennen viitosvaihdetta pysty käyttämään ainoastaan suoralla tai loivassa alamäessä yli 85km vauhdissa - mutta heti pienikin kumpu tiessä, ni joutu laittaa nelosta silmään. Eli vääntöä tullut rutkasti lisää, sutii komeesti hiekkatielläkin kaasusta <img src=icon_smile_wink.gif border=0 align=middle> Ja mikä parasta, kulutus on tippunu ihan älyttömästi! En ole vielä mitannut paljonko on, mutta eilen rupesin jo tutkimaan onko löpömittari rikki kun ei koko päivän ajelun jälkeen ollu liikkunu juuri ollenkaan! Eikä sieltä nyt kauheeta voimatankoa putkestakaan tule. Pikkasen pölläyttää ku täyskaasulla kiihdyttää - siis ei todellakaan mikään "maailmasumenee" meininki - mutta säätöjä ajattelin vielä tänään vähän haeskella lisää.

Jakohihna vaihdettu 50tkm sitten, rupeis olee kohta jo aiheellista kun auto on päässy pari vuotta seisomaan - toki sitä on käytelty välillä sen parin vuoden aikana.



Edited by - Jonzan on 15/04/2008 13:23:39

Mikki
16.04.2008, 23:45
Perussyöttöruuvi: yksi täysi kierros kiinnippäin
Ahdonalasen syötön 'kara': Käännetty 1/4 myötäpäivään, en tiedä missä asennossa itse kara on kun ei noussut ylös.
Karan jousen 'tähtipyörä': Käännetty noin 1/4 myötäpäivään, eli rupeaa pikkasen pienemmillä ahdoilla jo liikuttelemaan 'karaa'
Pumpun päällä oleva torksi: Kierretty yksi kierros kiinnippäin, tämä siis säätää sitä kuinka alhaalla 'kara' on ilman ahtopainetta.

OHHOH!!!!!!!!!!!!

Rohkea rokan syö ja vielä rohkeempi säätää pumpusta LDA:ta ilman koepenkkiä...
AHDON ALAISEN SYÖTÖN KARA??? Kyseinen "tappi" makaa suoraan saman perusruuvin päällä (jota olet jo KIERROKSEN avannut)ja ON MUUTEN EPÄKESKEINEN JOKA IKISEEN MAHDOLLISEEN SUUNTAAN. Säädetään KOEPENKISSÄ ERITTÄIN TARKALLA PAINEMITTARILLA KOHDALLEEN, jonka jälkeen sinetöidään...
"TÄHTIPYÖRÄ": Kaasuvivun tukiholkki, jolla ei mitään tekemistä kulkemisen kannalta...

PÄÄLLÄ OLEVA TORX: Tästä laitetaan ahdetun syöttö kohdalleen, ei muutu vanhetessaan missään vaiheessa, kun perussäätö on kohdillaan, JA TÄHÄN RUUVIIN EI TULISI IKINÄ KOSKEA!!!! Onneksi pyöräytit koko kierroksen, koska oikeassa kohdassa olisi noussut takapyörät ilmaan kun "nokikanki" olisi pökännyt maahan, tai meno hyytynyt, kun ahtopaineella ei olisi soppaa lisää tullut...

JA MUISTA TÄMÄ! Kun laitat lisää "soosia" koneeseen, alkaa ahtimessakin tapahtua + lämmöt nousemaan, jotenka POKS raja tulee nopeasti vastaan... (ja se poks on yleensä lutakossa piilossa, melko syvässä sellaisessa...)

Quote: Paino on voimaa ja YLIpaino on YLIvoimaa...

$ $ $ /// Jos se ei satu, niin ainakin se maxaa!!! /// $ $ $

Mikki
17.04.2008, 00:00
Tossa vielä linkki pikaisesti etsittyyn LDA:n kuvaan... Ei ihan amanlainen kuin LR käyttää mutta idea selviää....

http://home.comcast.net/~vwgtd/ve_180.jpg

Jotenka ÄLÄ säätele enempää "ahtopaineen" säätöjä...

$ $ $ /// Jos se ei satu, niin ainakin se maxaa!!! /// $ $ $

sisua45
17.04.2008, 00:03
Minkäs merkkinen ruiskupumppu lantikassa taas olikaan? Joskus olen tuollaisen pellin alle katsonut, mutta kun ei jaksa muistaa. Onhan meillä tietysti googlekin, mut mut... Onko Bosch VE?

Size does matter, Sisu A-45 (http://www.petrisimolin.com/ThePalsta/topic.asp?TOPIC_ID=35014)
Pieni on kaunista, Odes 400 ATV (http://www.smartmotorcycle.com/page/atv/atv400.htm)
Uudet Sisu-sivut (http://www.sisua.net/forum/index.php)
Uralin osia (http://www.petrisimolin.com/ThePalsta/topic.asp?TOPIC_ID=40255) ja Pajeron osia (http://www.petrisimolin.com/ThePalsta/topic.asp?TOPIC_ID=48600)


http://www.litvina.com/tyre/tyre_f118.gif

Jonzan
17.04.2008, 09:05
quote:
Rohkea rokan syö ja vielä rohkeempi säätää pumpusta LDA:ta ilman koepenkkiä...
AHDON ALAISEN SYÖTÖN KARA??? Kyseinen "tappi" makaa suoraan saman perusruuvin päällä (jota olet jo KIERROKSEN avannut)ja ON MUUTEN EPÄKESKEINEN JOKA IKISEEN MAHDOLLISEEN SUUNTAAN. Säädetään KOEPENKISSÄ ERITTÄIN TARKALLA PAINEMITTARILLA KOHDALLEEN, jonka jälkeen sinetöidään...
"TÄHTIPYÖRÄ": Kaasuvivun tukiholkki, jolla ei mitään tekemistä kulkemisen kannalta...

PÄÄLLÄ OLEVA TORX: Tästä laitetaan ahdetun syöttö kohdalleen, ei muutu vanhetessaan missään vaiheessa, kun perussäätö on kohdillaan, JA TÄHÄN RUUVIIN EI TULISI IKINÄ KOSKEA!!!! Onneksi pyöräytit koko kierroksen, koska oikeassa kohdassa olisi noussut takapyörät ilmaan kun "nokikanki" olisi pökännyt maahan, tai meno hyytynyt, kun ahtopaineella ei olisi soppaa lisää tullut...

JA MUISTA TÄMÄ! Kun laitat lisää "soosia" koneeseen, alkaa ahtimessakin tapahtua + lämmöt nousemaan, jotenka POKS raja tulee nopeasti vastaan... (ja se poks on yleensä lutakossa piilossa, melko syvässä sellaisessa...)

Quote: Paino on voimaa ja YLIpaino on YLIvoimaa...

$ $ $ /// Jos se ei satu, niin ainakin se maxaa!!! /// $ $ $


Nyt meni vähän yli hilseen.. Eihän syötön perusruuvi voi mitenkään säädellä sitä missä asennossa epäkeskeinen on. kalvo kun ei pääse pyörimään kannen ollessa paikoillaan. Eikä se tappi minkään 'päällä' makaa.

Ilmeisesti ei nyt puhuta samoista "tähtipyöristä". Puhun siitä, joka on kalvon alla olevan jousen alla. Sitä pyörittelemällä voi säätää jousen jäykkyyttä, joka taas säätää sitä miten kovilla paineilla kalvo lähtee liikkumaan.

Päällä oleva torxi mielestäni säätää sen, miten alhalla kalvo on ilman ahtopaineita. Eli juu, tavallaan säätää ahdon alasen syötön määrän jos muistaa alla olevaa "tähtipyörää" myös ruuvata myötäpäivään. Eli kun ylhäältä kiristetään, niin pitää alhaalta löysätä jotta pysyis jousen jännitys samana. Vaikuttaa se toki ilman tähtipyörän ruuvaamistakin, mutta syöttöjen lineaarisuus ei pysy samana.

http://dodgeram.org/tech/dsl/more_power/Power_ve.htm

Tuolla jotain juttua.

Onko tää niitä juttuja, että ikinä ei pitäis nussia ilman kortsua? Ahdin tekee tällähetkellä jopa 0.1barin verran enemmän työtä kun vakiona, joten tuskin se nyt niin kuumana vielä käy että silmille räjähtää. Onhan noita ahtoja ruuvailtu iät ja ajat ilman tiedemiesten mittareita ja hyvin on kestäny ja kulkenu - kun vaan tietyissä järkevissä rajoissa pysytään. Tässäkin kun oikeen fiksu olis, ni asentais siihen ihan lämpömittarin. Lukenut ja kuullut sen verran, että 1.2 bar paineet kestäisi vielä 200tdi ilman suurempia muutoksia - ja nimenomaan vakioahtimella ja välijäähdyttimellä.

Jos täältä toki yli 20 mielipidettä tulee samaan suuntaan, ni voisin ehkä harkita asetusten palautusta.. Muuten olen kyllä yleensä ollu semmonen, että ite pitää kokeilla, kärsiä ja oppia. Kyllä se kielikin lähti jäisestä rautaputkesta irti kun siihen vähän aikaa hönkäili <img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle>

POHTO
17.04.2008, 11:49
Itellä on discossa ahdot sielä 0,8-0,9bar
Perus syöttöjä on ruuvattu lisää (kiihdyttäessä tulee musta kihara putkesta)
Ahdinhan on tosi pieni ja varmasti kovilla paineilla tuottaa lämpöä.
Tässä perusohjeet millä saa voimaa vanhanliiton makaanisesta pumpusta.
ja omalla vastuulla...

http://www.netikka.net/vepiku/syotto.htm


bollocks!

-MaTTi-
17.04.2008, 21:56
quote:


Jos täältä toki yli 20 mielipidettä tulee samaan suuntaan, ni voisin ehkä harkita asetusten palautusta.. Muuten olen kyllä yleensä ollu semmonen, että ite pitää kokeilla, kärsiä ja oppia. Kyllä se kielikin lähti jäisestä rautaputkesta irti kun siihen vähän aikaa hönkäili <img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle>




Mitä ne pelottelee, mun mielestä hyvinki onnistunu modaus. Perussäädöt ku on vedetty nii miedolle ettei vaan missään olosuhteissa tulis nokee putkesta, ni ei ne oo kovinkaan optimaaliset koneen toiminnan kannalta. Tietty liika on liikaa - jos alkaa maailma pimentymään taustapeilissä niin silloin ollaan jo vaarallisilla vesillä. Pakolämpömittarilla seuraaminen on helpompaa/tarkempaa.

_______________________________________________
Toyota Land Cruiser KJ90

Mikki
21.04.2008, 08:57
Pieni kuvaus pumpusta: (siis VP ei VE kuten olin vah. kirjoittanu)
- perussäätö vaikuttaa koko kierrosalueen säätöö, sekä ahdettuun ja ahtamattomaan.
- LDA lisää syöttöa ahtopaineen mukaisesti ja säädetään koepenkissä (tämän moottorityypin pumpussa on kuormituksen tunnistin) kuormantunnistimen kanssa yhteensopivaksi, jottei "kengurubensa" efektiä pääse syntymään. Ja LDA:n lisäämä polttoneste säädetään epäkeskeisellä "tapilla" torx:sta kääntämällä, eli sen kääntäminen on ihan puhdasta onnen kauppaa...

Sitten tuo lämpeneminen (ahtimen ja mäntien), eli otetaan moottorin terminen prosentti käyttöön --&gt; jos se olisi vaikka niinkin korkea kuin 35%, tarkoittaa se 65% lisätyn polttonestemäärän muuttamistä lämmöksi. Ja silloinhan myös männän päällä tapahtuva teminen muutos vaikuttaa poistuessaan ahtimeen. Jotta ahdin saadaan pyörimään kovempaa (lisää painetta), niin siihenhän on saatava lisää energiaa (tässä tapauksessa lämpöä palamisen kautta!!!). Ja tuo kuuluisa "musta voima" on ammattilaisen silmään merkkinä palamattomasta polttoaineesta, joka syntyy liian pitkästä ruiskutusajasta (joka TAAS lämmittää lisää moottoria...)

Sen takia lähdin varoittelemaan, koska ammatiksenikin olen näitä "viritellyt" ja paritkin kytkimet saanut sulatettua, kun kavereille on laitettu vain 1/8 kierros syöttöä lisää. Esim Pajeroon laitettiin sen verran lisää, jotta pieni sauhu tuli ulos (mittarilla K-arvo oli 0.8 arvoissa), ja lopputuloksena oli perseelleen mennyt kesälomareissu, kun perävaunu + ½ omaisuudesta oli kyydissä, niin mäkeen kiihdyttäessä kytkin alkoi luistamaan (ja kyseessä oli UUSI auto!!!). Ja jos joku innostuu asiasta enemmän, niin tehdään siitä oma TOPIC... Annan kyllä tietoni yleiseen käyttöön jos haluatte!!!!

P.S. Tuliko "paketi" perille???

$ $ $ /// Jos se ei satu, niin ainakin se maxaa!!! /// $ $ $

22.04.2008, 01:22
kyllä tähän mailmaan savua mahtuu. ja jos tykkää harrastaa niin antaa toisen harrastaa. ja kyllä ratakiskokin katkee jos tarpeeksi vääntöä löytyy. kyllä kytkin palaa melkein autossa kun autossa kun vetää yli kuormalla ylämäkeen vitosella ensin rikotaan vitos vaihde ja sit kytkin... ja harrastukset maksaa... mutta olen samaa mieltä OMALLA VASTUULLA!!! mutta sen verran itselläkin on kokomuksia että ei pitäisi noilla ruuvaamisilla levitä ei diskon kytkin ainakaan mut vitos vaihde kyllä jos väännättää vitosella taajamaa noupeuksissa (60km/H)...

Note! This message was posted anonymously!

Kopone
22.04.2008, 02:32
roverissa on painevoideltu laatikko että se varmasti kestää pikkusen paremmin sitä väännätystä.

http://www.offroadkainuu.com/keskustelu/styles/prosilver/imageset/site_logo.gif


Se voittaa kellä on kuollessaan eniten romua..

-MaTTi-
22.04.2008, 22:45
Löysinpä vielä yhen jutun minkä muistin lukeneeni joskus pari vuotta sitten aiheesta, kieli on tosin vaan sitikkamiehille sopiva: http://www.landroverfaq.com/viewtopic.php?p=203&sid=d03c2ce37b623ad151e25a8322ed0523
Ja sieltä hyvä kuva:
http://landroverfaq.com/albums/VE/coupe.jpg


Osaiskohan mikki3011 tai joku muu sanoa onko tämä Toyotan sähköohjatussa pumpussa oleva Spill Control Valve sama käikäle sähköllä? Polttoaineen syöttömääräähän se säätää, mutta minkä suhteessa? Ilmeisesti ECU:n ohjaamana ahtopaineen ja/tai kierrosten mukaan?

Kuva on erään jälkiasennuscuulerin asennusohjeista:
http://img266.imageshack.us/img266/6118/pumpadjustmentju4.jpg

Ja lähikuva ruuvista:
http://i144.photobucket.com/albums/r192/v6hilux/fuel%20pumps/fueladjustscrew.jpg


_______________________________________________
Toyota Land Cruiser KJ90

23.04.2008, 01:57
hyvät ajot tänään harmi ettei mitään hajonnut... :)

Note! This message was posted anonymously!

Jonzan
23.04.2008, 12:37
quote:
hyvät ajot tänään harmi ettei mitään hajonnut... :)

Note! This message was posted anonymously!


Juu, itekki ihan yllätyin että auto säily ehjänä <img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle> On se disco vaan hyvin äänieristetty, ei kuulunu edessä ajavan kasin mylvintä sisälle, vaikka oli kuulunu 300m päässä olevaan taloon missä ovet kiinni ja telkkari päällä <img src=icon_smile_wink.gif border=0 align=middle> No joo, kyllä se pari kertaa karjas nii, että discon fyllitki antautu <img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle> Täytyy ens kerralla rahtaa videokamera mukaan, ni voitte sen yhen kiven päältä kierähtää ihan huoletta alas siihen vieressä olevaan koivuun kahveelle. Eipähän jää ainakaa mitää taltioimatta.. <img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle>

Kumpis tuon muute kirjotti?

Mikki
23.04.2008, 21:20
quote:
onko tämä Toyotan sähköohjatussa pumpussa oleva Spill Control Valve sama käikäle sähköllä? Polttoaineen syöttömääräähän se säätää, mutta minkä suhteessa? Ilmeisesti ECU:n ohjaamana ahtopaineen ja/tai kierrosten mukaan?


Spill control valve hoitaa kaksi hommaa
1. tyhjäkäynnin säätö
2. moottorin sammuttaminen

Polttonesteen syöttömäärä säädetään sähköisesti, ja sitä voit jopa ITSE lastuttaa --&gt; pumpulle tulevassa johtosarjassa on vastus (aivan samankaltainen kuin sulakkeet, jossa numero 1-8. Muistaakseni pienempi numero ja suuremmat tehot, täytyis tarkistaa se kuitenkin...) Ohjainlaite sitten saamiensa tietojen perusteella antaa kuljettajan toivoman "tehomäärän" pumpun säätöjä muuttamalla "connector":n kohdalla olevalla sähkömoottorilla (joka ennen oli mekaanisesti toimiva).
Eli näin se kehitys kehittyy ja ilma kirkastuu...

Menee ihan ohi topic:n mutta eiköhän Jonzan tuo "läpi sormiensa" katso tämän kerran...http://www.petrisimolin.com/ThePalsta/icon_mi_32.gif
http://www.petrisimolin.com/ThePalsta/icon_mi_32.gif

$ $ $ /// Jos se ei satu, niin ainakin se maxaa!!! /// $ $ $

-MaTTi-
25.04.2008, 22:13
Anteeksi Jonzan topiikin viemisestä sivu-urille ja toiseen merkkiin, mutta sen verran tuohon edelliseen että kyllä se Spill Control Valven ruuvi aika paljon vaikuttaa kulkuun, jopa enemmän kuin "tehoboxi" minkä laitoin viime kesänä. Että jotain muutakin se vielä tekee kuin nuo 1. ja 2. kohdat.

_______________________________________________
Toyota Land Cruiser KJ90