PDA

View Full Version : Digitv on huonopila


MäIte
25.04.2004, 23:05
Kuka voi ottaa suomalaista digitv toimintaa vakavasti? Jos jollain riittää mielenkiintoa voi tutstua www.digitv.fi portaaliin, portaali antaa hyvän käsityksen siitä kuinka ammattimaisesti tämä digitalisointi on hoidettu. Ei mikään ihme, että kaupalliset kanavat karsastavat digitv toimintaa Suomessa...

<img src=/smiley/angry.gif border=0 align=middle>

'Ohjelmaoppaaseen on listattu kaikkien digi-tv-kanavien ohjelmatiedot reaaliaikaisesti kahdeksan päivää eteenpäin. Rinnakkaiskanavien ohjelmatietoja ei toistaiseksi ole nähtävissä palvelussamme.'

http://www.digita.fi/digita_dokumentti.asp?path=1840;1973;3507

Ihan hyvä lupaus, eikä olisi hankala toteuttaa, puuteena vain ettei kaikki kanavat näy tuossa listassa.

http://www.digitv.fi/sivu.asp?path=1;2999

<img src=/smiley/angry.gif border=0 align=middle>

Laite tietojen päivittäminen on luonnollisesti hankalaa, mutta kai nyt edes kerran vuodessa voisi jotain päivityksiä tehdä, vai mitä meiltä olette PC:n digikorteista? 'Viimeksi muokattu: 23.5.2002'

http://www.digitv.fi/sivu.asp?path=1;2998;3075

---MäIte---

*Let's kill them all and let Gods sort them out*

Jucca
26.04.2004, 08:56
Digiteeveetä yritettiin väkipakolla tunkea ihmisille, jolloin reaktiot laitetta kohtaan olivat negatiiviset.
Tästä johtuen digitv-aikaan siirtymistä lykättiin parilla vuodella ja uskoisin että kun jälleen tulee aika siirtyä kokonaan digitaaliseen lähetykseen, niin tulee jälleen lykkäystä.
Uudistus on samantuntuinen kuin cd-soitin autoradiossa, ei kaikki kuitenkaan tarvi sitä (tai ei tiedä tarvitsevansa) joten periaatteesta vastustetaan uudistusta.

Digitv-aika tulee vielä, mutta koska?
Kenties 2008-2010...

petris
26.04.2004, 09:03
Kuvanlaadun pelastajana toimii iha moitteetta. Ohjelmaopas on myös ihan jees. Muuten ei oikein mitään erikoista nannaa normaali TV:n tuijottajille.

**********************
petris - hautomopäällikkö
**********************

SamppaFIN
26.04.2004, 15:38
Analogisella TV:llä pärjää loistavasti siihen asti kun digi tulee pakolliseksi.

Tämän hetken digi-boksit ovat varusteluiltaan kohtis surkeita ja hinnatkin ovat todella pilvissä.

Kuvan laatu on parempi, mutta tuo mukanaan uuden ongelman, mikäli signaali on liian heikko tulee ruutuun rätinää ja särinää. Kaikki on joskus avanneet corruptoituneen videopätkän tietokoneella ja tietävät, että tuleva mössö on tudella raastavan ärsyttävää. Analogisen särinät on sentään suunniteltu ihmisen korvalle.

Hyvänä puolena tosiaan ohjelmaopas (ei toimi Ylen kanavilla, eikä plussilla)

Lisäksi on päässyt katsomaan jatkoajalle menneitä pelejä, sekä jotain viimehetken urheilulähetyksiä. Luultavasti tarjonta laajenee. Mtv3:n plussa kanavalla on kaikki nykyään maksullista - ei hyvä. Yle Teema ja Yle 24 lähettävät joskus hyviä dokkareita. Nelonen plus näyttää futista (Euroliigan toisen ottelun).

Hyvä vaihtoehto on rakentaa tietokoneesta digiviritin.. Tarvitset vain digiviritin kortin (n. 100€), hieman vääntöä ja kaksi piuhaa.

Sami

Carlos
26.04.2004, 15:56
Saa nähdä mihin toi digi-tv hömppä viellä menee. Kuten on jo moneen kertaan todettu, niin kuvan laatua ajatellen, olettaen että laitteet ja yhteydet on hyvät, parannus on huikea. Totutteluahan sekin tietysti ensi alkuun vaatii, koska onhan kuva todella eri tyyppinen lähes kaikella tapaa.
Samaten myös äänipuolella päästään toivottavasti eteenpäin.

Kyllä, digi-tv on hyvä asia. Mutta onko se suomalaisen tv-tarjonnan pelastaja? Itse ainakin ihmisenä (?) joka ei seuraa urheilua ollenkaan, odotan innolla sitä, että urheilu saadaan omalle kanavallensa. Mutta enpä tiedä miten loppujen lopuksi on, vai saako jatkossakin muu ohjelma siirtyä syrjään urheilun tieltä.

Mutta siis, digi-tv tulee olemaan hyvä juttu, kun vaan se saadaan toteutettua fiksusti. Tällä hetkellä ei lupaavalta näytä, joten matka täysin digitaaliseen teeveehen on viellä pitkä....

Carlos the Jackal

-------------------------
"I've always believed the cliché that the bass player is never wrong, because all the chords are named from the bass." -A.Laboriel-
-------------------------

vah
26.04.2004, 16:16
Tuskin siirtyy urheilut ikinä omalle kanavalleen vaikka minunki mielestäni niin saisi mielellään tapahtua. <img src=icon_smile_sad.gif border=0 align=middle> Onneksi taitaa nykyään sen verran vähän tulla katottua telkkua ettei enää edes urheilu haittaa, kun ei niitäkään shittejä ohjelmia ole kattonu minkä päälle ne tulee.

Teknisesti digi-tv on syvältä kun on pakosti täytynyt yrittää pitää jotain yhteensopivuutta analogitelevision kanssa. Kuvan resoluutio on paska ja kuvan lomituskin on jäänyt ihmisten kiusaksi. Kuvan ja äänen on kyllä sinänsä ihan hyvä kunhan joku ei ole keksinyt alkaa säästään bitratessa. Säälittävää mössöä tulee valitettavan usein joiltain kanavilta. (en muista nyt esimerkkejä enkä halua viattomien mainetta tahrata.) Vastaanottohäröistä johtuvat buxorit on sitten vielä asia erikseen.

Digitan sivut nyt on ollu alusta asti sitä samaa turhaa hypetystä ja ainakaan viime katsoman perusteella ei ole sisältö muuttunut miksikään. Kuten ei televisiossakaan.

Ohjelmatiedot tulis kivasti lähetyksen mukana mutta kestää vuoden latautua (jos latautuu) ja välillä on ruotsin- ja suomenkielet väärin päin eli joistakin ohjelmista pukkaa ruotsinkieliset sepustukset. No MPH-boxesissa on omat javakikkareensa, joiden toiminnasta ei ole mitään havaintoa. Vanhasta kunnon teksti-tv:stä noi paremmin näkis, jos vaan tv:n kaukosäädin toimis, kun sekin sentään tulee digissä mukana.

Kokonaisutena parempi digitv on kun analogikohinavarjokuvasuttu, mutta olisi voinut olla paljon parempikin. Näkyypä ainakin subtv vaikka Yle24 lopettikin Lettermanin lähettämisen. Teemalta tulis kyllä helmiä leffoja aina joskus mutta ei niitä ikinä huomaa kattoa, kun ei Allakassa (ja nyt siinä uudessa Aamulehden tv-liitteessä, jonka nimi on hukassa) Teeman ohjelmaa ole. Eikä koneella ollessakaan noita ylimääräisiä kanavia ole kivasti samalla sivulla kuin tavalliset. (Pitänee itse väsäillä jotain tohon;)

Tainnut jotain tähän asiaan liittyvää jossain aikasemminkin vinettää... Eli nyt loppu.

-vah

Laskos
27.04.2004, 12:58
quote:
(ja nyt siinä uudessa Aamulehden tv-liitteessä, jonka nimi on hukassa)


Valo

Ja sitten itse asiaan. Puuttumatta nyt mitenkään teknisiin toteutuksiin tai koko digitv:n käynnistykseen, niin itse ainakin olen ollut ihan tyytyväinen digitv:een. Ostin boksin viime kesäkuussa (semmoinen halvin mahdollinen Humaxin boksi ilman kortinlukijaa) ja pieniä ongelmia lukuunottamatta kaikki on mennyt ihan hyvin. Boksin joutuu buuttaamaan aina välillä, mutta kun tietää mihin se kilahtaa, niin sitä tilannetta pystyy välttelemään (kun kääntää kanavalla, joka lähettää tekstitykset erillisessä paketissa eikä suoraan kuvaan poltettuna ja nopeasti kesken tekstipaketin lataamisen vaihtaa kanavaa, niin jää jumiin).

Mutta ennen kaikkea kuvan ja äänen laadun paraneminen on ollut ainakin mulle the juttu. Asumme taloyhtiössä, jossa on melkoisen vanha ja huono antenniverkko, niin digarin oston jälkeen on päässyt nauttimaan hyvästä kuvasta & äänestä ja se on ollut mannaa.

Ja tämän kaltainen, näin suurelle massalle vaikuttava muutos, on aina vaikea toteuttaa ja lyödä läpi. Antakaahan vähän aikaa (5 vuotta nyt ens hätään) ja katotaan sitten mitä tuleman pitää. Alku aina hankalaa, mutta lopussa kiitos seisoo, uskoisin.

- Laskos -

"Voittajat eivät luovuta, luovuttajat eivät voita"
(Juhani Tamminen)