PDA

View Full Version : Hankkimassa C3:sta


svahnm
06.03.2004, 09:41
Olen hankkimassa Corvettea. Vanhoissa viesteissä olikin jotain vinkkejä kunnon tarkastamiseen, mutta kaipaisin tarkennusta.

Ruoste:
A-pilarin kerrotaan olevan yksi ruosteindikaattori autossa. Jos sieltä sitä löytää voi alempana olla enemmänkin. Muutamia olen katsellut ja lasin alla kaikissa on ollut jonkin verran ruskeaa pintaa, ei hilseillyt, mutta kuitekin ruostetta. Itse näen, että 30v vanhassa autossa se on normaalia, onko? Jos rintapellissä ei näy isompia lienee hyväksyttävissä? Pohjat kaikissa ovat olleet hyviä. Onko lisävinkkejä ruostevaurioiden tarkastamiseen?

Korin ja sisustan muutokset:
Miten eri osat vaikuttavat arvoon? Lähes kaikissa oli vaihdeltu eri vuosien osia tai korvattu tarvikeosilla koria. Olen seurannut, ettei noista autoista osa ole vaihtanut omistajaa edes parin vuoden myynnillä, vaikka hinta on ollut ilmoituksesta saatavan kuvan perusteella kohdallaan. Lienee siis suuri vaikutus noilla "hybrideillä"?

Suomen tarjonta:
Onko realistista löytää yhdessä keväässä hyvä valmiiksi rakennettu tai alkuperäiskuntoinen C3 Corvette kromipuskureilla kun lasketaan ulos hybridit ja kiertopalkinnot? Missä näiden hintataso liikkuu? Kannattaako siis ehkä jopa maksaa autoveroa tuontipelistä vaikka loppurivillä komeilisikin jotain 25-30te?

Paakari
06.03.2004, 11:05
No niin ,itse voisin jotain kommentoida 3 v. sitten hankitun avon jälkeisitä tapahtumista :
Lähtökohtana oli hankkia kukkarolle "sopiva" avo , mutta niiden kunto oli
-ei autoasiantuntija- karsee .
Tämän seurauksena käteen jäi "kallis" mutta mielestäni tekniikalta ok peli . Oli konehuone ja kone kunnostettu , alusta laitettu ja ainoastaan korissa pientä tekemistä .
Silti joka vuosi on mennyt n. 1000€ kaikennäköiseen pieneen nippulaan
(valokatkaisija,pyyhkijän moottori ja katkaisija ja jne.).
Kokonaisuuteen olen ollut tyytyväinen ja kiittänyt luojaa etten löytänyt sopivaa halvempaa = huonokuntoisempaa , koska 30v autossa jolla ajellaan ja välillä revellään
(Alastarossa viime syksynä meni lämppärin kenno) aina tullee eteen jotain pientä .

svahnm
06.03.2004, 11:52
Joo, itse myös olen valmis maksamaan reippaastikin jos oikea löytyy kohdalle. Oppinut vain ajanmyötä, että osta kunnollinen, niin tulee halvemmaksi, jos tarkoitus pitää pitkään.

Tämä Suomen tarjonta vain tuntuu olevan hiukan niukkaa.

tapio
06.03.2004, 12:16
Tarkista aina rungon ruosteettomuus. Hyvä paikka aloittaa tarkastus löytyy takarenkaan edestä, jossa runko tekee nousun ylöspäin. Taitekohtaan rungon sisään jää helposti likaa, mutaa ja vettä muhimaan. Edessä on kallis remontti, jos ruoste on päässyt syömään kunnolla runkoa. Toinen kallis paikka on takatukivarret, ne ruostuvat myös erittäin helposti ja maksavat suhteellisen paljon.

Osta aina paras auto, mihin sinulla on varaa. Hyvää ja halpaa ei ole olemassakaan, paitsi "miinojen" myynti-ilmoituksissa.

svahnm
06.03.2004, 20:51
Ok. Tuo rungon taitekohta on hyvä vinkki. Näkeeko sen vasta kun palkki on täysin haperoa, vai päättelemällä ulkopuolisesta kunnosta?

Hintaa ei tosiaan liikaa pitäisi tuijottaa vaan kuntoa, mutta kun on niitä kalliita ja huonojakin... :-)

Kiitoksia vinkeistä ja lisääkin saa laittaa.

Paakari
07.03.2004, 10:28
Ja jäitä hattuun , älä osta "väkisin" tänä keväänä , odottele , syksymmällä hinnat sopivampia
ja tavara laadukkaampaa . Käy myös mahdollisimman paljon potkimassa kumeja niin pääsee vertailemaan . Aina se sopiva lopulta tulee vastaan .

tapio
07.03.2004, 12:49
Kyllä ruosteen näkee päällepäin aika hyvin. Jos pintaruostetta on runsaasti, voit odottaa myös runkopalkin sisältä lisää ruostetta. Yksi hyvä konsti on kaivaa runkopalkin sisältä palkin aukoista irtonaista ainesta tutkittavaksi. Yleensä löytyy hiekkaa, ruostetta jne enemmän kuin etukäteen ajattelisi. Omistajan luvalla voi porata pienen (1-2 mm) reiän rungon kriittiseen paikkaan ja mitata reiästä seinämävahvuuden. Jos lupaa ei tipu, niin kannattaa tutkia kahta tarkemmin muilla keinoilla. Auto pitää tietysti saada nosturille, jotta pääsee kunnon valaistuksessa tutkimaan autoa altapäin. Samalla näkee öljyvuodot moottorista, laatikosta ja perästä. Moni kakku päältä kaunis, nosturi paljastaa armotta alustan.

tapio
07.03.2004, 12:56
Olen myös huomannut, että laadukkaat, hiukan vanhemmat autot ovat neutraalempia hinnan kausivauhteluille. Ns. syysalea näkee harvemmin laatuautojen kohdalla. Kyse on enemmänkin sitä, että sattuu olemaan oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Ei todellakaan kannata ostaa ensimmäistä kandidaattia, kannattaa kierrellä ja tutkia kavereiden autoja, jotta saa käsityksen ko. aikakauden autojen laadusta, optioista ja kunnosta. Suomen tarjonta on valitettavasti aika niukkaa ja autot vaihtavat joskus omistajaa pienessä tuttavapiirissä ilman myynti-ilmoituksia.

Vesa
08.03.2004, 14:43
Itse seurasin markkinoita vuosia ja viimeiset 3 vuotta tarkemmin ja tein jopa muutamia tarjouksia ja montaa kävin katsomassa ennenkuin nykyisen ostin vuosi sitten. Olen ehdottomasti samaa mieltä että missään nimessä aikataulu ei saisi pakottaa ostamaan eli autokuume sivuun ja vasta sitten osto, kun auto täyttää omat kriteerit - itselläkin oli muutama miina lähellä mutta onneksi maltoin mieleni. Itse sain kuumetta alas ajattelemalla että suomessa on 800 vetteä joista kymmenen vuoden oletussyklilläkin 80 tulee myyntiin joka vuosi joista C3sia vois sitten olla reilut 30 joista hyviä isolohkoja 3-5...
Sama kokemus mullakin että laatuyksilöt on vakaampia hinnaltaan vuoden ympäri.
Kyllä kannattaa laittaa ostoilmoitus Finnvetten ilmoitustaululle ja Clubin nettisivuille ja jonnekin keltaisiin pörsseihin.
Ja kokemusta on Veteissäkin että yllättäviä juttuja paljastuu, kun soitat edellisille omistajille ennen ostopäätöstä joita myyjä ei "muistanyt" kertoa. Kyllä sä hyvän laitteen saatat kesään mennessä löytää suomesta noin 25keur tai vähän yli hintaan ja silloin pääset useimmiten tsekkaamaan historian vs. ulkomailta tuotu.

Riku
08.03.2004, 15:21
quote:Olen myös huomannut, että laadukkaat, hiukan vanhemmat autot ovat neutraalempia hinnan kausivauhteluille. Ns. syysalea näkee harvemmin laatuautojen kohdalla. Kyse on enemmänkin sitä, että sattuu olemaan oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Ei todellakaan kannata ostaa ensimmäistä kandidaattia, kannattaa kierrellä ja tutkia kavereiden autoja, jotta saa käsityksen ko. aikakauden autojen laadusta, optioista ja kunnosta. Suomen tarjonta on valitettavasti aika niukkaa ja autot vaihtavat joskus omistajaa pienessä tuttavapiirissä ilman myynti-ilmoituksia.


ITsekin ostin autoni ilman suurempia myynti-ilmoituksia, tutun kautta, kohtuuhintaan. Kysele ihmettele, potki renkaita jne. Ja ota yhteyttä Corvette -harrastajiin kun lähdet autoa katsomaan, todennäköisesti saat asiantuntevaa seuraa mukaan viilentelemään kuumetta... <img src=icon_smile_cool.gif border=0 align=middle>

---------------------------
http://www.finnshark.com
-Corvette Registry of Finland-

Harri
09.03.2004, 16:12
Itse löysin auton aika vikkelään...vain puolvuotta! Olin silloin jenkeis eikä sieltäkään hetkessä löydä!!!! Mul oli osto-opuksia kioskeista ostettuna noin puolmetriä korkea pino, ennenkuin se oma löyti!
Jokatapauksessa, ensiksi kannattaa tosissaan ottaa selville mitä on hankkimassa ja millaisen juuri haluat ja miten sitä haluat harrastaa! Kun olet kartoittanut nämä asiat rehellisesti...ei kannata tyydytellä et kyl mä johonkin hintaan löydän sen vaan ihan varautuu realistisin hinta-arvioin!!! Kyl se helmi sielt löytyy!!!