PDA

View Full Version : HJ-60 turbotus


Nerd-O
03.12.2006, 21:30
Eli tuli tuollainen turbo hankittua ja tänään pulttasin sen irti toisesta hj-60:stä. Muutamat modifikaatiot meinasin tehdä kun pulttaan sen kiinni. Joku kuitenkin kysyy niin tuon pitäisi olla kkk turbo ja ilmeisesti samaa kokoa kuin Garretin to4. Mikä ei kyllä minulle sano yhtään mitään.

Voiko tuon turbon pulttaa tuohon kiinni vaan vai tarviiko koneelle tehdä jotain viritelmiä ennen sen pulttausta? Eräs tuossa jo mainitsi että puristuksia pitäisi laskea, mut eipä ollut ihan varma hommasta. Epäili kuitenkin ettei sitä ihan noin vaan pultata sinne ilman että koneelle tekee jotain säätöä turboa varten.

Tämän näköinen sen pitäisi olla kun se on kiinni. Palstan specialistit varmaan osaa kertoo onko tuosta 90 mutkasta pakoputkessa mitään haittaa vai pitäskö se olla loivempi? Eräs tuosta jo mainitsi että se ei välttämättä ole kovin hyvä. Tuollahan on kyllä tilaa tehdä aika loiva mutka jos haluaa.
http://www.metsaan.com/jojo/turbo/3.jpg

Sitten kun tuo turbo on paikallaan niin se jättää ikävän jäljen nokkapeltiin. Pitäisikö tuohon kohtaa tehdä reikä ja hitsaa sellainen pieni skuuppi siihen? Tosin umpinainen sellainen. Parisen senttiä korkee? Tuo turbo kuitenkin kuumenee oletettavasti aika paljon, joten jäis pieni ilmarako.
http://www.metsaan.com/jojo/turbo/2.jpg
http://www.metsaan.com/jojo/turbo/4.jpg

Meinasin myös toteuttaa ic:n tuohon. Lähinnä sen takia että kun tuo turbo leimataan niin jos tuohon myöhemmin lisää ic niin se on jälleen haettava uusi leima sille ja tehomittaus. Jos tekisi niin että turbon jälkeen 90 mutka ja siihen ic kiinni suoraan auton keulaa päin ja sieltä sitten mutkaa tuohon imusarjaan. Jälleen pitäisi tehdä reikää nokkapeltiin tuota ic:tä varten. Näyttäis vaan nokkapellissä olevan siinä kohdilla noita tukirakenteita vai mitä onkaan. Auttaakohan jos hitsailee vahvistuksia siihen reijän ympärille? Onko haittaa jos sen virittää keulille? Liian paljon mutkia tai liikaa matkaa?

Kuinkahan paljon tuo ic sitten vaikuttaa tehoihin? Mistä tuohon sais sopivaa ic:tä? Oon ymmärtänyt että liian pienestä ei ole kuin ehkä haittaa ja sama homma on liian isossa. Joten mikähän on sopivan kokoinen?

Turbon myötä pitää myös putkisto tehdä uusiksi. Turbossa on jo valmiiksi 3" putkee, joten sillä vaan koko putkisto. Pääsee samalla eroon cruiserin orkkis vaimentimista. Toinen on ainakin niin alhaalla että sehän ottaa aika helpolla johonkin kiinni. Uuden putkiston meinasin toteuttaa yhdellä vaimentimella. Saa vähän murinaa lisää <img src=icon_smile_cool.gif border=0 align=middle> Ei kait sillä ole mitään merkitystä äänenvaimentimissa onko keulalla diesel vai bensa?

Pitää myös noita letkuja hieman katsella kuinka ne toteuttaa. Voisi tehdä sellaisen vähän hienomman näköisen viritelmän :)

Kannattaisko tuohon samalla vaivalla vääntää snorkkeli? Voiko snorkkelia käyttää tuon orkkis suodattimen kanssa vai kannattaisko sekin toteuttaa vapaavirtaussuodattimella? Tosin tuo vaparisuodatin tulisi silloin snorkkelin päähän kiinni.. Mitenhän se siellä mahtaa toimia kun vesi ja kura lentelee? Joutuu putsaileen tiuhaan tahtiin <img src=icon_smile_sad.gif border=0 align=middle>

-- Vitut! Mullakin on lukko akselilla --

Nerd-O

Nerd-O
03.12.2006, 21:37
Unohtui myös kysyä että minne tuo moottorin huohotusletku kannattaisi laittaa? Sehän ei ilmeisesti saa olla samanlailla kuin alunperin. Eli koneesta suoraan imusarjaan. Mut en kyllä halua että se konehuonetta alkaa öljytä. Enkä kyllä haluaisi että se öljyjä maahan laskee. Vaikka ei sieltä paljoa öljyä taida tulla?
http://www.metsaan.com/jojo/turbo/1.jpg

-- Vitut! Mullakin on lukko akselilla --

Nerd-O

Gravehill
03.12.2006, 21:40
Itte hommasin coolerin holysmoken kimppatilauksella. On tosin vieläkin asentamatta, laitan sen vasta sitten kun saan uuden turbon joskus hommattua. Niin ja keulalle olis tarkotus laittaa.

Pakoputkesta voit samantien jättää sen yhdenkin vaimentimen pois. Turbo vaimentaa riittävästi.

Ilman muuta snorkkeli kannattaa, sieltähän se sitten hotii hyvin raitista ilmaa.
Vaparisuodattimen voit kyllä nakata vaikka järveen, orkkis on parempi.

-1986 HJ-61-
-1986 HJ-60-
SLCK#113

-MaTTi-
03.12.2006, 23:30
Melko mojovan kokonen.

Konetta ei tartte säätää eikä tehdä mitään muutakaan, tai sitten pitää ja paljon. Riippuu ihan perfektionismin tasosta.

Tässä tapauksessa riittänee syöttöruuvin pyörittely. ;)

_______________________________________________
Toyota 4Runner 3.0TD, SDORI spacerit, BFG AT 33x10.50R15

Pauli
04.12.2006, 00:15
quote:
Tässä tapauksessa riittänee syöttöruuvin pyörittely. ;)


Ja sitten suoraan Matin luo katsastukseen.<img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle><img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle><img src=icon_smile_dead.gif border=0 align=middle>

haapala
04.12.2006, 01:01
kannattaa yks änkkä laittaa. ei toi turbo mitään vaimenna!

Älä ryöstä, verottaja vihaa kilpailua!

HJ60
04.12.2006, 06:45
Meinasin ensin sanoa että laita vähän alemmas se ahdin, mutta näyttää olevan hitsattu siihen pakosarjaan kiinnni. Voihan sen pikku skuuppipullistuksen jättää aukiki, vaikka takareunasta, niin pääsee kuuman turbon ympäriltä ilma vapauteen siitä suoraan. Ja iltahämärissä kiihdytellessä saa kattoa siitä kuinka turbo punastelee.<img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle>

Laita ensin tuo paketti paikalleen ja säätele kohilleen, mieti IC:tä vasta sen jälkeen.

EDIT: Tai tee sen kokonen korin korotus että saat turbon sopimaan. Samalla saat lisää katu-uskottavuutta autolle niiden naapurin renkaanvaihtoa ihmettelevien pappojen silmissä.<img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle>

______________________
Minä mistään mitään tiedä.
Miesten lelut on kookkaita.

Edited by - HJ60 on 04/12/2006 06:47:28

Nerd-O
04.12.2006, 08:12
quote:Ilman muuta snorkkeli kannattaa, sieltähän se sitten hotii hyvin raitista ilmaa.
Vaparisuodattimen voit kyllä nakata vaikka järveen, orkkis on parempi. Kuinka paksuu kamaa tuon pitää olla? Itse olen ainakin ymmärtänyt että vaparisuodatin on parempi kuin orkkis. Hengittää paremmin ja saa jopa pari heppaa extra tehoa <img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle> Niin ja senhän voi uusio käyttää.

quote:Voihan sen pikku skuuppipullistuksen jättää aukiki, vaikka takareunasta, niin pääsee kuuman turbon ympäriltä ilma vapauteen siitä suoraan. Ja iltahämärissä kiihdytellessä saa kattoa siitä kuinka turbo punastelee.<img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle> Niin.. Laittaa sinne vielä jonkun punaisen pienen ledin hehkumaan. Näyttää varmaan tosi blingbling hienolle <img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle> Tosin kyllä sen vois jättää auki, koska silloin tuon turbon lämmön pääsis varmaan paremmin pois. Kait se jotain auttaa.

quote:Laita ensin tuo paketti paikalleen ja säätele kohilleen, mieti IC:tä vasta sen jälkeen. No kun samalla viritelmällä laittaa sen ic myös paikalleen ja virittää tuon systeemin toimimaan optimaalisesti ic:n kanssa. Kait tuo lopullinen säätö voidaan tehdä siinä tehomittauksessa. Kait ne osaa säädellä sitä.

Enkä tiedä kuinka hyvä idea tuo korinkorotus on tehdä. Lisää korkeutta = ei todellakaan hyvä idea. Tosin pari senttii ei kyllä tunnu paljon missään kokonaiskorkeudessa. Mut on kyllä hieman helpompaa tehdä reikä tuohon nokkapeltiin kuin alkaa laittaa korin korotuspaloja. Niin ja tuota katu-uskottavuutta on jo naapurin pappojen silmissä. On nimittäin taloyhtiön suurimmilla renkailla varustettu ja suurimmilla maavaralla varustettu auto <img src=icon_smile_wink.gif border=0 align=middle> Sinällään ihan mukavaa kun auto on yltäpäältä kurassa niin papat tulee yleensä aina kyseleen kuinka offailut sujui :)

-- Vitut! Mullakin on lukko akselilla --

Nerd-O

Repro
04.12.2006, 11:20
quote:
quote:Ilman muuta snorkkeli kannattaa, sieltähän se sitten hotii hyvin raitista ilmaa.
Vaparisuodattimen voit kyllä nakata vaikka järveen, orkkis on parempi. Kuinka paksuu kamaa tuon pitää olla? Itse olen ainakin ymmärtänyt että vaparisuodatin on parempi kuin orkkis. Hengittää paremmin ja saa jopa pari heppaa extra tehoa <img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle> Niin ja senhän voi uusio käyttää.
-- Vitut! Mullakin on lukko akselilla --
Niin, se vaparisuodatin vetää ilmaa kuumasta konehuoneesta ja snorkkelin kautta viileää ulkoilmaa.

Ja vitut! Mullakin on lukko hyllyssä

Kaikki on mahdollista, paitsi pyörö-ovesta hiihtäminen.
Montenegros (http://www.montenegrooffroad.com)#10

Rytari
04.12.2006, 11:29
ja mä tunnen sitten scoopin tekijän, jos siis haluat semmosen scoopin josta ei lohkeile ja halkeile säröjä tai muuta kuttaperkkaa, tehdään siis pellistä tai alumiinista, ja saa hitsattavaa mallia ja ruuvilla kiinnitettävää mallia ja ja... ihan naurettavan halpojahan noi ei ole, mutta käsityönähän ne tehdäänkin.

pikkuvikoja ...

Nerd-O
04.12.2006, 12:01
quote:Niin, se vaparisuodatin vetää ilmaa kuumasta konehuoneesta ja snorkkelin kautta viileää ulkoilmaa. Meinasin että jos snorkkelin tekee niin se on suora putki tuohon turboo ja vaparisuodatin tulee sinne snorkkelin päähän kiinni, sinne katon korkeudelle.

quote:Ja vitut! Mullakin on lukko hyllyssä Nuo varmaan kannattais pulttaa kiinni. Ei ne hyllyssä hyödytä. Sitten sullakin voi olla akselit vitun lukossa <img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle>

quote:ja mä tunnen sitten scoopin tekijän, jos siis haluat semmosen scoopin josta ei lohkeile ja halkeile säröjä tai muuta kuttaperkkaa Nooh. Kattoo nyt jos itse sen soveltaisi. Ei tuo pellin taivuttelu kovin iso homma pitäs olla. Ottaa tarpeeksi ison palan vaan ja alkaa väänteleen. Sitten vaan leikkaa ylimääräisen kaman pois.

-- Vitut! Mullakin on lukko akselilla --

Nerd-O

JF
04.12.2006, 13:08
Sinuna veisin koko paketin turbohuoltoon, lyöt vaan pökäleen tiskiin ja seuraat ilmeitä tarkkaan.

Nerd-O
04.12.2006, 13:24
Miksi se turbo huoltoon pitäisi viedä? Ollut täysin toimivassa cruiserissa kiinni ja turbonkin pitäisi olla täysin toimiva. Meinasin vaan itse toteuttaa pari modifikaatiota lisää tuohon. Toki ne varmaan osaisi sieltä samantien sanoo pitääkö turbo huoltaa ja varmaan osaisi tehdä täysin optimaalisen turbon. Mut pakko tuossa jotain itsekin on rakentaa. Oppiipa samalla.

-- Vitut! Mullakin on lukko akselilla --

Nerd-O

04.12.2006, 14:11
Mun mielestä toi ahdin kannattais kääntää toiste päin tuossa pakosarjassa... pakoputki taaksepäin...Jäis yks turha mutka tekemättä.

Note! This message was posted anonymously!

Pauli
04.12.2006, 18:59
quote:
Sinuna veisin koko paketin turbohuoltoon, lyöt vaan pökäleen tiskiin ja seuraat ilmeitä tarkkaan.


Siis todellakin KOKO pas..., yhteenhitsatun paketin pakosarjoineen kaikkineen kun lyö pöytään, niin saapahan turpohuolto uuden tiskin.<img src=icon_smile_tongue.gif border=0 align=middle>

Samsonite
04.12.2006, 19:14
Mahtaako nörtin hauperit riittää tuommosen malmikasan viskomiseen. Romurit maksaa kuulemma nykyään 100 Espeniä tonnilta ? <img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle>


EDIT: en osaa kirjoittaa







-- Hyvin vähän, tuskin milloinkaan, jos silloinkaan --

Edited by - Samsonite on 04/12/2006 19:16:03

Nerd-O
04.12.2006, 19:32
quote:
Mun mielestä toi ahdin kannattais kääntää toiste päin tuossa pakosarjassa... pakoputki taaksepäin...Jäis yks turha mutka tekemättä.
Nooh. Se nyt on tehty noin niin olkoot.

Ilmeisesti koneelle ei tarvi tehdä muuta kuin pulttaa tuo kiinni? Sitten vaan syöttökohdilleen ja menoksi? Myöskään tuo 90 asteen mutka heti turbon jälkeen ei ilmeisesti ole huono homma? Turbo voisi tietenkin olla toisinpäin jolloin koko mutka jäisi pois, mut se nyt on noin. Ei ole vielä selvinnyt onko mitään haittaa että ic putket menee sinne keulille asti? Tosin tuossa apparin puolella on vaikka kuinka paljon tyhjää. Siihen vois virittää ic, ilma pellin läpi ja flekti sinne alla huriseen. Entäs tuo huohotusletku? Minne se kannattaa laittaa??

Paljon kysymyksiä ja todella vähän vastauksia <img src=icon_smile_wink.gif border=0 align=middle>

quote:Romurit maksaa kuulemma nykyään 100 Espeniä tonnilta? Raudasta ne kait jotain maksaakin, mutta ruosteesta tuskin mitään ja jojotat on pelkkää ruostetta <img src=icon_smile_wink.gif border=0 align=middle>

-- Vitut! Mullakin on lukko akselilla --

Nerd-O

Heguli
04.12.2006, 20:01
quote:
Ilmeisesti koneelle ei tarvi tehdä muuta kuin pulttaa tuo kiinni? Sitten vaan syöttökohdilleen ja menoksi?

Koita ensin miten kulkee muuttamatta syöttöä ja sitten pikku hiljaa säädä ruiskutuspumppua. Välillä aina koeajo ja lopulta syöttö on kohdillaan.
quote:
Myöskään tuo 90 asteen mutka heti turbon jälkeen ei ilmeisesti ole huono homma?

Ei se mikään hyvä siinä ole, lisää pakovastusta ja saattaa sekottaa vähän turbon toimintaa. Mutta todennäköisesti ei aiheuta mitään havaittavaa huononnusta.
quote:
Ei ole vielä selvinnyt onko mitään haittaa että ic putket menee sinne keulille asti? Tosin tuossa apparin puolella on vaikka kuinka paljon tyhjää. Siihen vois virittää ic, ilma pellin läpi ja flekti sinne alla huriseen.

Mitä pidemmät putket coolerille tulee, sitä isompi painehäviö niistä aiheutuu. Ja tuo painehäviö pienentää ahtamisen hyötyä. Eli koita tehdä mahdollisimman lyhyet (ja paksut) putket. Jos sulla olisi ahtimessa ohivirtausventtiili, niin ahtoja nostamalla voisi kompensoida tuota painehäviötä. Tärkeätä on se, että saat coolerille johdettua riittävästi ulkoilmaa.
quote:
Entäs tuo huohotusletku? Minne se kannattaa laittaa?

Laita joku pieni astia letkun päähän kiinni, niin öljy kertyy sinne pohjalle ja ilma tulee astiasta konehuoneeseen. Jos öljyä kertyy astiaan (tai pulloon) niin tyhjentele joskus.
[/quote]

Liikkuva jääkaappi rules....

longfiedteam
04.12.2006, 20:07
kyllä näyttää yhtä turaukselta ku tapsa4x4:n patrollikin.

Palex
04.12.2006, 22:06
quote:
kyllä näyttää yhtä turaukselta ku tapsa4x4:n patrollikin.



<img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle>

haapala
04.12.2006, 22:41
quote:
kyllä näyttää yhtä turaukselta ku tapsa4x4:n patrollikin.





olisitpa nähnyt kun toi turbo tuli auton mukana... jokainen hitsi sauma vuos kaikki pultit katkennut. käännettiin vaan turbo silloin ylöspäin ja vaihdettiin katkenneet pultit uusiin ja tiputettiin vanhoja saumoja alas (niin paljon kun pysty). no toimiva paketti se on vaikka ei mikään siisti! ja kyllä tuolla ainakin hj liikku todella iloisesti! mutta sen enempää puolustelematta niin mä ton myin nöördille mun entisestä hojosta!

Älä ryöstä, verottaja vihaa kilpailua!

Nerd-O
05.12.2006, 08:28
quote:
kyllä näyttää yhtä turaukselta ku tapsa4x4:n patrollikin.
Turaukset on mukavia. Harva osaa sellaista tehdä ja muita vituttaa kun turaukset toimii :)

-- Vitut! Mullakin on lukko akselilla --

Nerd-O

Repro
05.12.2006, 08:31
quote:kyllä näyttää yhtä turaukselta ku tapsa4x4:n patrollikin.
Eipähän oo turboa hitsattu pakosarjaan kiinni <img src=icon_smile_clown.gif border=0 align=middle>
Ja siinä ei turbon pakosarja käynyt vaparin imusarjan kanssa yhteen niin piti tehdä metrin mutka että sai ahtimen mahtumaan konehuoneeseen, ja ahtopaineputki oli "väliaikainen" <img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle>

Kaikki on mahdollista, paitsi pyörö-ovesta hiihtäminen.
Montenegros (http://www.montenegrooffroad.com)#10

baxxter
06.12.2006, 22:58
Anonyymeistä valitukset yms tuonne: http://www.petrisimolin.com/ThePalsta/topic.asp?TOPIC_ID=19688

PS. ei se auta vaikka kuinka huutelis kyseisessä topicissa, että "modet toimikaa", esim mua ei juuri lainkaan kiinnosta kattella nerdon turboprojektia, nyt vilkaisin vain sen takia että nerdon viestien perään yleensä ilmestyy noin anonyymihuutelut :)
Ja tätäkin viestiä voi kommentoida tuohon linkin topicciin, kun se asia ei tänne kuulu.

-74 Range, 215cid V8
#4x4@ircnet

Nerd-O
07.12.2006, 21:02
Olisit antanyt nyyppien olla vaan. Jos niiltä tuntuu että ne haluu pätee niin pätekööt.

-- Vitut! Mullakin on lukko akselilla --

Nerd-O

Nerd-O
08.12.2006, 19:37
Nyt on ostettu kaikenmoista letkuu ja paljon 3" rööriä. Ostin sellainen minimaalisen simonsin rally pöntön. Kaippa se jotain vaimentaa ja tuo valtavat voimat samalla :)

-- Vitut! Mullakin on lukko akselilla --

Nerd-O

iroc
09.12.2006, 00:01
Ällistyttävää... miten muuten viisaat ihmiset, vaivautuvat reagoimaan
moisiin kysymyksiin.

Nerd-O
09.12.2006, 16:36
quote:
Ällistyttävää... miten muuten viisaat ihmiset, vaivautuvat reagoimaan
moisiin kysymyksiin. ??? Onko joukossamme jälleen joku joka kuvittelee hieman liikaa itsestään? Miten tuo kommenttisi liittyi yhtään mitenkään koko tähän topikkiin? Mitä tuollaisen kommentin myötä saavuttaa? Katohan tuolta joku kysymys ja vastaa sellaiseen. Ei niihin kaikkiin ole vielä vastattu <img src=icon_smile_wink.gif border=0 align=middle>

-- Vitut! Mullakin on lukko akselilla --

Nerd-O

AJK
17.12.2006, 13:51
Pistä huohottimen letku ennen ahdinta niin ei sotkeennu moottoritila öljyyn kun on "suljettu" järjestelmä. Kannattaisko vaihtaa kunnon kiristimet tuohon ahtimelta imusarjaan menevään letkuun niin ei pullahtele pois paikaltaan. Onhan sulla tuossa hitsatun 90 mutkan jälkeen jossain sellainen pakoputkenjousto osa ettei hajoo hieno tehopakari.

Nerd-O
17.12.2006, 18:16
quote:Onhan sulla tuossa hitsatun 90 mutkan jälkeen jossain sellainen pakoputkenjousto osa ettei hajoo hieno tehopakari. Oletan sen homman hoitavan sellaisen haitariputken. Voi väännellä mihin asentoon haluaa niin olettais toimivan myös tuossa hyvin.

-- Vitut! Mullakin on lukko akselilla --

Nerd-O

pee
27.12.2006, 22:57
meniks haitari tukkoon..?

-pee-

...ei se satu...

<img src=/smiley/coolgleam.gif border=0 align=middle> Pees hevi Gees <img src=/smiley/coolgleam.gif border=0 align=middle>

jatila offroad ry
rover ystävät ry
#235 slck ry
pähäma ry

team UTZ MAN ZAA

tapsa4x4
28.12.2006, 11:06
quote:
quote:kyllä näyttää yhtä turaukselta ku tapsa4x4:n patrollikin.
Eipähän oo turboa hitsattu pakosarjaan kiinni <img src=icon_smile_clown.gif border=0 align=middle>
Ja siinä ei turbon pakosarja käynyt vaparin imusarjan kanssa yhteen niin piti tehdä metrin mutka että sai ahtimen mahtumaan konehuoneeseen, ja ahtopaineputki oli "väliaikainen" <img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle>

Kaikki on mahdollista, paitsi pyörö-ovesta hiihtäminen.
Montenegros (http://www.montenegrooffroad.com)#10

jep no uus pakosarja on tulossa ja cooleri,turbo ja bumppi jää noista vanhoista systeemeistä.

04.01.2007, 16:01
JOKO ON TURAUS VALMIINA????? Vai jäikö se ahdinpakosarja rautakasa sinne turbohuollon tiskin sisään?

Note! This message was posted anonymously!

Nerd-O
06.01.2007, 10:11
Ei oo homma edistynyt kun hitsarilla ei ole ollut aikaa <img src=icon_smile_sad.gif border=0 align=middle> Kaikki muu on jo valmiina.

-- Osta OME, saat kasan paskaa autoosi --

Nerd-O

haapala
07.01.2007, 23:29
kiirettä pukkaa. kai sen pakoputken voin jossain välissä yrittää ehtiä hitsailemaan.

Tää on taas vaan mun mielipide.

Samsonite
03.03.2007, 14:25
Joko on aikaa järjestyny. Pääsis nörppä kehuu Jojotaa...
EDIT: Johan tuolla metsäkomissa lukeekin, että tehoja ja turpoja on.
<center>-- Hyvin vähän, tuskin milloinkaan, jos silloinkaan --</center>

Edited by - Samsonite on 03/03/2007 14:30:37

osilpi
30.03.2007, 23:08
Olis kaverilla turbo ja kuuleri myynnissä, ja hinta houkuttelee.

Turbo on ilmeisesti Saab 9000 2.0 175hv:n turbo. Hukkaportillinen vesijäähdytteinen Garret on (imu 48 / pakoaukon koko n 58), mutta mallia en tiedä (ei lukenut missään). Mitähän seuraavat tiedot kertovat:
S/N XK00713A
P/N 452068-IS
C/N 9146010
A/R 0-49 M4 DHI2???

Selviääkö noista, mikä on kyseessä (kuvien perusteella näyttäisi melko samalta kuin t03, mutten ole varma)?

Kuuleri on Saabin n 600x400mm. Molemmat ovat tehdasuusia.

Ideana oli tehdä budjettiratkaisu hojon koneeseen. Tiedän turbon olevan varsin pieni, mutta tavoitteena olisi hyvä vääntö pienillä kierroksilla ja kärryä 80km/h vedettäessä.
Laipathan tuohon joutuisi itse tekemään.
Ollaanko tässä nyt hakkaamassa päätä puuhun???

HJ 60 -82

Edited by - osilpi on 31/03/2007 12:09:11

Killer-Wo
31.03.2007, 17:51
Kyl voi käydä pakopesä ahtaaksi 4L dieselissä jos varsinkin kärryä meinaat perässä vetää. Kyl toi turbon laippa on To3. Mut helppoahan se on kokeilla ja kun palikat valmiina niin ei se nyt niin isohomma oo vaihella turboja ja etsiä sopiva.

JiiPee
31.03.2007, 18:59
quote:Uuden putkiston meinasin toteuttaa yhdellä vaimentimella. Saa vähän murinaa lisää <img src=icon_smile_cool.gif border=0 align=middle> Ei kait sillä ole mitään merkitystä äänenvaimentimissa onko keulalla diesel vai bensa?


On sillä merkitystä. Just harkitsen ainoan Simons-vaimentimen laikkaamista pois putkesta, kun siitä ei ole vajaan vuoden käytön jälkeen mitään hyötyä, pelkkää painoa mukana kannettavaksi. Vaimentimen villat on noen tiivistämät, eikä toimi kuten pitäisi. Äänitaso on samaa luokkaa kuin suoralla putkella. Muuten äänet on ahdetussa koneessa ihan OK, mutta kun kaasupoljin painuu sille tasolle, missä hukkaportti aukeaa, niin johan alkaa olla lisää ääntä. Aluksi oli hyvältä kuullostava matala murina, mutta ääni on nyt koventunut ja terävöitynyt.

Edellinen vaimennin oli parempi. Siinä ei ollut villoja laisinkaan, vaan dieseliä varten tehtynä ainostaan kolme kammiota, joiden väliseininä oli kaksi reikälevyä. Kaasut siis kulki niiden reikälevyjen kautta ja se toimi koko kestonsa ajan yhtä hiljaisesti. Se oli joku kuorma-autoihin tarkoitettu. Villavaimentimet siis bensavehkeisiin ja villattomat riisseleihin.

Eihän siinä HJ:n teho-viri-ahtimessa ollut hukkaporttia? Jos ei ole, pärjää varmaan vaikka suoralla putkella, kun suoran kutosen äänet on muutenkin sivistyneemmät kuin nelosen. Hukkaportti lisää jonkin verran ääntä auetessaan.

EDIT: itse itseäni lainaten:

quote:Just harkitsen ainoan Simons-vaimentimen laikkaamista pois putkesta, kun siitä ei ole vajaan vuoden käytön jälkeen mitään hyötyä, pelkkää painoa mukana kannettavaksi.

Unohdin vastausta kirjoittaessani vallan kokonaan Nerdon keskiarvoisen autonpitoajan, joten joku villa-Simons-pönttö palvelee sen ajan varsin mallikkaasti ja äänet pysyy kohtuudessa. Kuinkas minä nyt tämän unohdin... <img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle>

Offipalsta.com - sinne ne webwheelerit menneet on


Edited by - JiiPee on 31/03/2007 20:04:06

osilpi
31.03.2007, 21:02
quote:
Kyl voi käydä pakopesä ahtaaksi 4L dieselissä jos varsinkin kärryä meinaat perässä vetää. Kyl toi turbon laippa on To3. Mut helppoahan se on kokeilla ja kun palikat valmiina niin ei se nyt niin isohomma oo vaihella turboja ja etsiä sopiva.




Juu ostin sen ilmeisesti t03:n pois pyörimästä. Onhan se pienen näköinen.

Mites, onko noissa laipoissa ja liittimissä jotain standardikokoja? Eli jos eri turboja haluaa kokeilla, niin ettei tarviaisi aina uusia laippoja ja eri mallisia öljyletkuja vedellä. Tai tässä mallisahan on myös tuo nestejäähdytys.
Eli onko nuo kierteet samat valmistajasta riippumatta?

Voin tietty vaihtaa tuon isompaankin, jos jotakuta kiinnostaa.

Tuossa tarjottiin myös paria kkk27:
toinen oli imu 48mm, pako 62 ja toinen 45/65 (pyynti kummallakin noin 250e)
Oliskohan nuo sitten sopivampia?

HJ 60 -82

Tikru75
19.10.2007, 22:05
Dodii sit alkaisi HJ:n pikkuriikkisen turbon laitto. jahka saan sen matkahuollosta haettua eli tuli ostettua Garretin To4 A/R 50 solmu.. Tarttis tietoa nyt TurboGuruilta että miten noi ahtopaineen säätimet ym. tuohon 4 l vapariin. ei varmaan ehkä imupuolelta suoraan imusarjaan kestä laittaa.

Ainakin ahtopaine mittari on pakko hommata mut mitä muuta. Arvelin että jos laittais öljynkierron T-haaralla suodatin jalasta puhtaalta puolen ja koettas saada sen turbon niin alas kuin tila antaa periksi niin varmistuisi tuo öljyn saanti ekaksi. Mietityttää noi ahtopaineet. Neuvoja tarviin...

___________________________
RR 3.5 EFi V8 -89
Toyota Land Cruiser -81

-Offroad Kainuu-

ZTR
20.10.2007, 07:25
Omat kommentit turboon. Itsellä on metsäautossa (60:nen) Garretin t03. Mukava alavääntö, lähtee heti vetämään, mutta kun ilo alkaa, ilo myös loppuu. Veto loppuu kuin seinään. Maksimikierrokset putosi ahtimen laiton jälkeen. Epäilykseni on että pakopuoli ahdistaa raakasti. En usko, että 3:nen toimisi tiekäytössä, hajoaa koko pannu korkeiden pakopaineiden takia. Metsässä toi on kestänyt 3 vuotta, mutta eihän sillä rumpasta kuin pätkä kerrallaan.. Auton luonne tosin aivan eri maasta kuin ilman ahdinta. 38,5 pampperi pyörii mukavasti suolla. Syöttöä sai sitten kääntää ihan kunnolla ahtimen laiton jälkeen. Painetta toi 3:nen kehittää 1,5Bar. Hukkaportin letku pois. Uskaltaako kukaan sanoa, paljonko olisi viisasta laittaa paineita 61:seen?? Nyt tieauto puhisee 0,6bar.. Homma onnistunee (1bar), että kuristaa hukkaportin ohjainletkun painetta ja ahtopainesäädin nostaa syöttöä lisää..

ugly_hj
20.10.2007, 08:25
quote:
Omat kommentit turboon. Itsellä on metsäautossa (60:nen) Garretin t03. Mukava alavääntö, lähtee heti vetämään, mutta kun ilo alkaa, ilo myös loppuu. Veto loppuu kuin seinään. Maksimikierrokset putosi ahtimen laiton jälkeen. Epäilykseni on että pakopuoli ahdistaa raakasti. En usko, että 3:nen toimisi tiekäytössä, hajoaa koko pannu korkeiden pakopaineiden takia. Metsässä toi on kestänyt 3 vuotta, mutta eihän sillä rumpasta kuin pätkä kerrallaan.. Auton luonne tosin aivan eri maasta kuin ilman ahdinta. 38,5 pampperi pyörii mukavasti suolla. Syöttöä sai sitten kääntää ihan kunnolla ahtimen laiton jälkeen. Painetta toi 3:nen kehittää 1,5Bar. Hukkaportin letku pois. Uskaltaako kukaan sanoa, paljonko olisi viisasta laittaa paineita 61:seen?? Nyt tieauto puhisee 0,6bar.. Homma onnistunee (1bar), että kuristaa hukkaportin ohjainletkun painetta ja ahtopainesäädin nostaa syöttöä lisää..



Sen verran täytyy sanoa tuohon,että mulla on garret3 tossa hoojiissa,ajanut jo 15000km se on kyllä totta,ettäkun alakierroksilla voimaa on kivasti niin ylhäällä hyytyy,mutta mulla ainakin vetää yläkierroksillakkin paremmin kuin ennen,38,5x16r15 swamppereilla vetelee satasta ihan keveesti ja uskaltaa lähteä ohittamaan jos on tarvetta.aikaisemmin otti 3900rpm ja nyt 4500rpm ahtopaineet on 0,6 ja pakopaineet 0,9.Enpä oo ajatellut,että ois tarvetta vaihtaa isompaan.
Itellä on se turbo väärinpäin käännetyn pakosarjan päällä ja asennettaessa testasin,että saako se varmasti öljyä kun öljyn tulo oli sieltä öljyn paine anturilta haaroitettu niin hyvin ruiskutti öljyä putkesta,vaikka putki tuli moottorin päälle.

ZTR
20.10.2007, 09:17
Joo, kyllä voimaa on minullakin ylhäällä, mutta, hmm, mitenkä kuvailisin vedon nousu loppuu kuin seinään. Itsekkin otin t-haaralla öljyn paineanturilla ja käänsin pakosarjan, vaikkakin konepeltiin piti rälläköidä reikä. Nyt ahdin törrörrää pellistä läpi. Ensin kokeilin ottaa öljyn siitä reiästä, joka syöttää alipainepumpulle öljyä. Ei Riittänyt tavara siitä reiästä.

ZTR
20.10.2007, 09:22
Onko muilla muuten se kaasuläppä omalla paikallaan turbon painepuolella. Itsellä se on turbon imupuolella. Pumppu toimii oikein, mutta kierroksilta kaasun nostossa ahtimelle tulee alipaine, jolloin se imaisee öljyä laakeroinnin läpi. Ilmenee sinisenä pölläyksenä. Kaverilla on läppä painepuolella ilman tsuh tsuh venttiiliä. Rasittanee aikas lailla turboa, kun läppä menee kiinni, tulee raaka paineisku siiville.

ugly_hj
20.10.2007, 09:59
Mulla on läppä vakiopaikallaan ja dumppi joka suhauttaa ne paineet pois kun löysää kaasun.
Mun ei kyllä tarvinut tehdä reikää konepeltiin.


Edited by - ugly_hj on 20/10/2007 11:01:11

Mikki
21.04.2008, 10:10
quote:

Ilmeisesti koneelle ei tarvi tehdä muuta kuin pulttaa tuo kiinni? Sitten vaan syöttökohdilleen ja menoksi?

Paljon kysymyksiä ja todella vähän vastauksia <img src=icon_smile_wink.gif border=0 align=middle>



Syötöstä sen verran: onx vielä ALIPAINEsäätimellä oleva pumppu???
JOS on niin ssätimelle menevään putkeen holkki väliin ja takaiskuventtiili, jottei AHTOPAINE vähennä syöttöä...

Tulee TOSI MYÖHÄÄN, mutta jeesaa seuraavia rakentajia...

$ $ $ /// Jos se ei satu, niin ainakin se maxaa!!! /// $ $ $

peLoGo
24.04.2008, 10:48
quote:
quote:
[quote]quote:
Myöskään tuo 90 asteen mutka heti turbon jälkeen ei ilmeisesti ole huono homma?

Ei se mikään hyvä siinä ole, lisää pakovastusta ja saattaa sekottaa vähän turbon toimintaa. Mutta todennäköisesti ei aiheuta mitään havaittavaa huononnusta.

Ei ole vielä selvinnyt onko mitään haittaa että ic putket menee sinne keulille asti? Tosin tuossa apparin puolella on vaikka kuinka paljon tyhjää. Siihen vois virittää ic, ilma pellin läpi ja flekti sinne alla huriseen.

Mitä pidemmät putket coolerille tulee, sitä isompi painehäviö niistä aiheutuu. Ja tuo painehäviö pienentää ahtamisen hyötyä. Eli koita tehdä mahdollisimman lyhyet (ja paksut) putket. Jos sulla olisi ahtimessa ohivirtausventtiili, niin ahtoja nostamalla voisi kompensoida tuota painehäviötä. Tärkeätä on se, että saat coolerille johdettua riittävästi ulkoilmaa.



Kyllähän toi mutka kaikkein kriittisimmässä paikassa tehojen kannalta kun kaasut ei oo ehtinyt jäähtyä ja toisaalta taas saattaa nostaa pakopaineita joka ei sitten ole hyvä juttu :/

Kuuleri kannattaa ehdottomasti laittaa keulille että saa hyvin ilmaa..

Mazza
24.04.2008, 23:38
Kyllähän tuo hiukan maailmanlopun viritykseltä vaikuttaa.

MUTTA:
Pakosarjan kun tekee uusiksi, tuosta saa varmasti hyvän paketin.
Uuden pakosarjan väsääminen ei ole iso homma. Käyt hakemassa uuden tiivisteen ja leikkautat siitä laipan. Vesijohtomutkia kaupasta muutaman euron kappalehintaan vähän toistakymmentä kappaletta sopivaa paksuutta, saman vahvusta putkea metri. siitä vaan uutta pakosarjaa väsäämään. Turbo toisin päin, pulttaamalla pakosarjaan. Pakoputki MUTKILLA, ei KULMILLA. Ei maksa montaa kymppiä osat, ja huolellisesti tehtynä varmasti hyvä. Ei tarvi vetää ahtoputkiakaan turbon yli kuulerille, saa paljon lyhyemmät ahtoputket. Ja sitä syöttöä saa kyllä ihan kohtuu reilusti ruuvata, kunhan ei ahdot nouse liian korkeaksi, kun ei hukkaporttia ole.

vm
26.04.2008, 11:33
Löytyisikö täältä 12HT syöttöpumpulle tietäjää? Ongelma on että miten saadaan ahdonalaisia syöttöjä lisättyä? Nyt vetää mainiosti alakierroksilla ja turbo herää kohtuullisesti, mut ruoka loppuu isommilla ahdoilla/kierroksilla.

Jaska.T
04.09.2008, 21:22
Meneekö hj61:n pakosarja heittämällä turbottomaan 4L:n hj60 moottoriin paikalleen?

titanix
05.09.2008, 21:02
Meneekö hj61:n pakosarja heittämällä turbottomaan 4L:n hj60 moottoriin paikalleen?pitäs mennä

Aparaatti
01.10.2008, 20:35
Minkäs kokosia ahtoputkia ootte jälkiasennellu 12h-t:hen? Tarkotus ois jossain vaiheessa laittaa väläri tohon omaan, mutta pohdinnassa on, kannattaako tehä 3" vai 2,5".. Tai oikeestaan tiedossa olisi 60,3mm halkaisijaista rosteria eli pikkasen alle 2,5"..

Niinjoo eli kysymys olis siis, että herääkö noi ahdot sitten tolla 3" normaaliolosuhteissa ja metässä? Ahistaako pienemmät sitten maantiellä? Ahdot tulisi olemaan ehkä noin 1.0bar ja syötöt sitten niiten mukaset.

Gravehill
01.10.2008, 20:41
3" putkesta tein, mielestäni sopivan kokoista.

titanix
01.10.2008, 21:11
Minkäs kokosia ahtoputkia ootte jälkiasennellu 12h-t:hen? Tarkotus ois jossain vaiheessa laittaa väläri tohon omaan, mutta pohdinnassa on, kannattaako tehä 3" vai 2,5".. Tai oikeestaan tiedossa olisi 60,3mm halkaisijaista rosteria eli pikkasen alle 2,5"..

Niinjoo eli kysymys olis siis, että herääkö noi ahdot sitten tolla 3" normaaliolosuhteissa ja metässä? Ahistaako pienemmät sitten maantiellä? Ahdot tulisi olemaan ehkä noin 1.0bar ja syötöt sitten niiten mukaset.
itellä on tuommoset tuossa mehtä vehkeessä
http://forums.offipalsta.com/picture.php?albumid=305&pictureid=3057
taitaa olla ainakin kolmen tuumasta

-MaTTi-
02.10.2008, 00:02
Minkäs kokosia ahtoputkia ootte jälkiasennellu 12h-t:hen? Tarkotus ois jossain vaiheessa laittaa väläri tohon omaan, mutta pohdinnassa on, kannattaako tehä 3" vai 2,5".. Tai oikeestaan tiedossa olisi 60,3mm halkaisijaista rosteria eli pikkasen alle 2,5"..

Niinjoo eli kysymys olis siis, että herääkö noi ahdot sitten tolla 3" normaaliolosuhteissa ja metässä? Ahistaako pienemmät sitten maantiellä? Ahdot tulisi olemaan ehkä noin 1.0bar ja syötöt sitten niiten mukaset.

60 mm on varmasti riittävä. Eikä se putken halkaisija oikeastaan käytännössä mihinkään vaikuta 12H-T:n tehoisessa diisselissä, kunhan ei ihan mehupilliä ole. Käypä vaikka kato uutta 200-sarjan Cruiseria, ei taida paljoa 50 mm paksumpia putkia cuulerissa olla.

Tosta akun + navan vierestä menee:
http://www.pakwheels.com/images/forums/2008/5/27/engine_9L7_PakWheels(com).jpg

Aparaatti
02.10.2008, 11:48
Kiitoksia vastauksista. Paljos tossa v8 toyotassa on tehoa? Jos ite värkkäilis tosta 60mm putkesta niin pitäs ainakin viiveen olla pienempi. Mites titanixilla ja jollapakulla herää ahot metässä?

-MaTTi-
02.10.2008, 13:33
Paljos tossa v8 toyotassa on tehoa?

265 hv/650 Nm, lastulla 310 hv/782 Nm (DPChip). :D

Turpo-Urpo
02.10.2008, 14:54
Joo 50-60mm riittää näissä hommissa pomminvarmasti, ite laitoin 3" ku coolerin lähdöt + muut lähdöt lähestulkoon 3" ja näyttäähän se mehevältä ku paksut putket konehuoneessa

titanix
02.10.2008, 15:15
Kiitoksia vastauksista. Paljos tossa v8 toyotassa on tehoa? Jos ite värkkäilis tosta 60mm putkesta niin pitäs ainakin viiveen olla pienempi. Mites titanixilla ja jollapakulla herää ahot metässä?
joo itekkin tein sen takia tuommosesta tavarasta ahto putket ,kun sitä oli valmiiks saatavilla ja kuulerissa oli kans tuon kokoset lähöt.ihan riittävän hyvin herää ,onhan sinne vaihettu koko syöttö pumppukin,eikö tuossa lie jo pienen tai vähän isommannii kuormaauton
syöttö määrät :)

santikko
15.03.2009, 20:31
Olis kaverilla turbo ja kuuleri myynnissä, ja hinta houkuttelee.

Turbo on ilmeisesti Saab 9000 2.0 175hv:n turbo. Hukkaportillinen vesijäähdytteinen Garret on (imu 48 / pakoaukon koko n 58), mutta mallia en tiedä (ei lukenut missään). Mitähän seuraavat tiedot kertovat:
S/N XK00713A
P/N 452068-IS
C/N 9146010
A/R 0-49 M4 DHI2???

Selviääkö noista, mikä on kyseessä (kuvien perusteella näyttäisi melko samalta kuin t03, mutten ole varma)?

Kuuleri on Saabin n 600x400mm. Molemmat ovat tehdasuusia.

Ideana oli tehdä budjettiratkaisu hojon koneeseen. Tiedän turbon olevan varsin pieni, mutta tavoitteena olisi hyvä vääntö pienillä kierroksilla ja kärryä 80km/h vedettäessä.
Laipathan tuohon joutuisi itse tekemään.
Ollaanko tässä nyt hakkaamassa päätä puuhun???

HJ 60 -82

Edited by - osilpi on 31/03/2007 12:09:11




villi veikkaus t25. auttamatta taitaa pemppu mennä tukkoon kierroksilla. ite aattelin koittaa hojoon kahta pajeron td04:sta, ja läppäsysteemillä ohjattuna matalilla kierroksilla toinen ahtaa, ja jossaki maagisissa kierroksissa läppä auki ja riemu alkaa...

Aero
16.03.2009, 10:49
Turbo on ilmeisesti Saab 9000 2.0 175hv:n turbo. Hukkaportillinen vesijäähdytteinen Garret on (imu 48 / pakoaukon koko n 58), mutta mallia en tiedä (ei lukenut missään). Mitähän seuraavat tiedot kertovat:
S/N XK00713A
P/N 452068-IS
C/N 9146010
A/R 0-49 M4 DHI2???

Selviääkö noista, mikä on kyseessä (kuvien perusteella näyttäisi melko samalta kuin t03, mutten ole varma)?


T03 se on, käytetty välillä 1985-1988, ehkä myös 90-luvun puolella. T03:n (mandariini) erottaa kyllä T25:sta (herne) ihan paljailla silmillä :D.


Kuuleri on Saabin n 600x400mm. Molemmat ovat tehdasuusia.


Arvatenkin lähdöt alakulmista taaksepäin? Vanhemmissa oli lähdöt taaksepäin, uudemmassa versiossa (muistaakseni matalamman keulan myötä) lähdöt alaviistoon sivulle.


Ideana oli tehdä budjettiratkaisu hojon koneeseen. Tiedän turbon olevan varsin pieni, mutta tavoitteena olisi hyvä vääntö pienillä kierroksilla ja kärryä 80km/h vedettäessä.
Laipathan tuohon joutuisi itse tekemään.
Ollaanko tässä nyt hakkaamassa päätä puuhun???

Tuo hyrrä sitten herää siinä 2.0 bensakoneessa hengitystä parantelematta jossain 2500rpm paikkeilla (se T25 herää reippaasti alle 2krpm), joten joku 4.0 diesel voi kieltämättä olla aika murhaava kapistus. Erillinen, ulkoinen iso hukkaportti pakopaineiden hallussapitoon voisi olla ihan hyvä idea.

-Aero (en offaa, mutta Saabeja ja Garretteja löytyy tontilta)

santikko
16.03.2009, 19:43
[QUOTE=Aero;543159]T03 se on, käytetty välillä 1985-1988, ehkä myös 90-luvun puolella. T03:n (mandariini) erottaa kyllä T25:sta (herne) ihan paljailla silmillä :D.


siks se oliki VILLI veikkaus..:) ihan mutuna tuli toi kommentti, jostain syystä toi t25 kuulosti tutulta.

osilpi
17.03.2009, 10:46
Tuo hyrrä sitten herää siinä 2.0 bensakoneessa hengitystä parantelematta jossain 2500rpm paikkeilla (se T25 herää reippaasti alle 2krpm), joten joku 4.0 diesel voi kieltämättä olla aika murhaava kapistus. Erillinen, ulkoinen iso hukkaportti pakopaineiden hallussapitoon voisi olla ihan hyvä idea.

Osat myytiin ajat sitten muualle ja tilalle iskettiin 12H-T vakioturbolla.

santikko
17.03.2009, 18:14
katto ny ku oli käyny vanhaks tää topicci...