PDA

View Full Version : Runko kuntoon


Harri
09.01.2004, 11:32
Olan viiemisen kuukauden purkanut -76 vetteäni ja sain nyt rungon hitsailtua juuri takas kuntoon ja vein sen ja muitakin metalli osia samoin sinkittäväksi. Nyt ongelmani on löytää oikean tyyppinen maali millä olisi hyvä suojata sinkitty pinta. Mikä olisi suositeltava maali niille pinnoille jotka minä vain puhistan. äiden alusta maalien kun kuitenkin tulisi olla aika elastisia, jotta ne voi ottaa castaan kivien iskuja ja muuta kulutusta. Haluan sen pysyvän hyvän näköisenä altapäin myös. Kaikki info on tarpeen.

tapio
14.01.2004, 10:56
Olen itse käyttänyt POR-15 -nimistä maalia alustan maalaukseen. Mainosten mukaan POR-15 kestää hyvin iskuja. Maalia saa kiiltävänä tai mattana ja sen päälle voi vetäistä vielä oikeansävyisen mustan maalin. Jossain oli maininta, että POR-15 menettäisi UV-valon johdosta hiukan väriään, mutta eipä tuolla auton alla hirveästi ole UV-säteilyä ;)

Toiset taas vannovat Eastwoodin maalien nimeen. POR-15 diileri löytyy Suomesta, mutta Eastwoodin maaleista en tiedä. Ohessa linkki Eastowoodin sivuille sekä artikkeliin/mainokseen, jossa verrataan näitä kahta tuotetta:
http://www.eastwoodco.com/
http://www.eastwoodco.com/RustvsPOR.asp

tapio
14.01.2004, 11:13
Edit - luettuani tuon artikkelin tulin siihen tulokseen, että ehkä olisi ollut viisainta käyttää Eastwoodia, mene ja tiedä. Joka tapauksessa puhdas, musta maalipinta alustassa antaa autolle aivan uutta ilmettä, oli käytetty maali mitä hyvänsä!